oto mój pierwszy problem, juz drugie lato wiąz nam przedwcześnie traci liscie, robiłam opryski na przedziorka, na grzyby (pleśń) i to samo, obecnie jest już całkiem goły. Co robić? Co się dzieje?
Cd. oczywiście kwitną róże, dalie , po jednej pokażę a ta dalia jest z samosiewek , co wyrosły w truskawkach pokazuję bo ma piękny czekoladowy kolor a ta samosiewka ma b. duży kwiat przegorzany po raz drugi kwitną przebarwiona borówka z tytoniem moja limka
Karolinko tak,tak -ja bukszpany mam wszędzie - ścinam i wtykam w ziemie Milena Tawułka zakwitła teraz drugi raz - ja ścinam jak przekwitnie ale ta jest wyjątkowa
To samo mam z makiem - kwitnie teraz drugi raz - a raczej juz nie jego pora
Dół jesienny ? Nie pamiętam...
Wszystko w jak najlepszym! A rozterki ogrodowe to nic innego jak odkrywanie i podążanie nowa drogą - wyimaginowaną i kuszącą
Do wczoraj jesień była bardzo łaskawa, ale od wczoraj sporo wieje , przelotnie pada; nieuchronnie zbliża się ... Ale cieszę się ogrodem jak długo mogę.
Bataty w skrzynkacj obrodziły , zjedliśmy dwa koszyczki pysznych frytek , po czym m. orzekł "wiesz ile nawozów w nich było.." wszytsko w gardle mi stanęło
Jaki piękny ogród aż nie mogę się napatrzeć gratulację pomysłu i zapału do pracy widać że ogród wypielęgnowany pozdr.
Darooo75, dziękuję. Czekam na PODPIS by wstąpić do Twojego ogrodu... Urszullo, u Ciebie byłam. Ja też zaczynałam z małym asortymentem, wszystko jednak szybko rośnie i nie wiadomo kiedy z jednej sadzonki będzie mnóstwo, a potem możesz przesadzać, wymieniać.
Już masz całkiem ładnie.
U mnie następna wiosenna roślinka, której spodobało się zakwitnąć w październiku, bergenia.
Bogdziu dzisiaj odebrałam karmniczek, już wisi na tarasie, jutro zrobię zdjęcie dziękuję no i kupiłam przy okazji jak kupowałam słonecznik, robaków kalifornijskich do kompostu Budleje w tym roku ładnie wysoko porosły
Ni i nareszcie wyszło słońce. Dziecko w szkole więc zabrałam się za sadzenie. I skończyłam! Zaraz pokażę, tylko uprzedzam, że troszkę wyobraźni trzeba miec, żeby efekt zobaczyc. Bo na razie zamiast jeżówek są nędzne suche listki, zamiast trzcinników kepki trawki niskiej, zamiast poletka bylicy jeden mały badylek, zamiast rozplenic suche kepki itp, itd. A więc bardzo prosze sięgnąć do bogatych zasobów wyobraźni i wyobrazić sobie jak to będzie wyglądało w lecie przyszłego roku
a oto całośc widziana na wprost:
i przejście lusterkiem do innego wymiaru
Wpadłam w odwiedzinki i napaćkałam nad piękną rabatką pozdrawiam