Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nigdy nie mów nigdy 11:47, 31 sie 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)
Jasne.On Ci przekopie, a Ty sobie ładnie chwaściory wybierzesz, w rączkach twarde grudki zmielisz i niech czeka. Potem tylko pilnuj, żeby nie zarosło znowu
Jeszcze do każdego dołka dosypuję trochę obornika granulowanego, przysypuję leciutko ziemią i do tego cebula. Rosną potem jak na drożdżach
ja mam obornik naturalny, po konikach, i póki co taki wszędzie sypię ale jak mi się kupa (dosłownie i w przenośni) skończy to też sobie granulat pewnie zakupię.

ech, też bym chciała taki ładny gospodarczy - ale niestety, mamy same murowane potworki... tyle z nimi dobrze, że absolutnie wszystko się tam upchnie i nie ma problemu z wydostaniem
Mój 4 arowy azyl... 11:35, 31 sie 2012

Do góry
a to ci szkodnik, tak obżera kwiatki!!! u mnie w tym roku tylko 2 ślimaki bez skorupki, sukces wielki, na pewno wymarzły!

a tera serdeczne gratulacje Basiu

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 11:30, 31 sie 2012

Do góry
zuza12 napisał(a)
Wczoraj był pracowity dzień. Nie mam czasu na oglądanie telewizji, więc nie wiedziałąm co tam w pogodzie piszczy. Ale chyba przezornir nadrobiłam dwa dni. Dzisiaj mokro, wiec można wreszcie zrobic porzadki w domu.
A wczoraj na nowej rabacie wyladowały podzielone zurawki. Własnie przed chwilką wyczytałam u Sebka, że lepiej to robić wiosną.

Ja w zeszłym roku dzieliłam późną jesienią i pięknie się przyjęły i rozkrzewiły
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:30, 31 sie 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Irenko, co do mieczyków mam podobne zdanie jak Ty. W zeszłym roku sadziłam celowo przy ogrodzeniu, żeby je do czegoś przywiązywać. A poza tym u mnie krótko kwitły. Dalie dają mi o wiele więcej radości Jedna z nich dla Ciebie

Jolu, to się cieszę, że nie ja jedna mam takie zdanie, w grupie raźniej

piękna dalia!! te to dają czadu, tyle kwiatów, wszelkie formy i kolory, chyba mój najbardziej ulubiony kwiat i mimo, że trzeba przechowywać, warte są tego
miłego dzionka
Lecę w kulki... 11:29, 31 sie 2012

Do góry
Zaglądam do ciebie i podziwiam piękne zdjęcia, tym razem zachwyciłam się zdjęciami ważki.
Gratulacje z okazji 200 stron.
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 11:28, 31 sie 2012

Do góry
Wczoraj był pracowity dzień. Nie mam czasu na oglądanie telewizji, więc nie wiedziałąm co tam w pogodzie piszczy. Ale chyba przezornir nadrobiłam dwa dni. Dzisiaj mokro, wiec można wreszcie zrobic porzadki w domu.
A wczoraj na nowej rabacie wyladowały podzielone zurawki. Własnie przed chwilką wyczytałam u Sebka, że lepiej to robić wiosną.

ogrodoweimpresjejolki 11:27, 31 sie 2012

Do góry
Duet samozwańczy

Cis - Taxus 11:27, 31 sie 2012

Do góry
witam wszystkich Ogrodników
Z zaciekawieniem czytam już od dawna o Waszych ogrodach a teraz sama chciałabym prosić Was o pomoc w sprawie cisów. Odziedziczyłam po poprzednich właścicielach trochę cisów. Przed domem (zdjęcie nr 1) rosną 2 wyrośnięte już drzewka i 1 mniejszy krzew - nigdy nie były przycinane, rosły jak chciały no i teraz zastanawiam się co tu z nimi zrobić.
Po pierwsze - czy drzewa ściąć ?(zrobiłam tak wiosną z trzecim drzewkiem, widać go w prawym dolnym rogu - ładnie odbił) Czy może ściąć do wysokości 2 m i poczekać aż się zagęści góra, zrobi się takie bardziej foremne drzewko?
Po drugie - krzew mniejszy bliżej domu - czy da się z niego zrobić stożek, czy może zacząć formować go na kształt beczki?
Mam też chyba kilkunastoletnie cisy posadzone w szpalerze ale to już na inny wątek...
Poradźcie
OGRÓD IFCI 11:17, 31 sie 2012

Do góry
tu widać dwie z nich trochę lepiej
OGRÓD IFCI 11:14, 31 sie 2012

Do góry
brzózki są tu 3
Ogród średniowieczny i nie tylko 11:13, 31 sie 2012

Do góry
Marku i ja ci różę zostawiam na weekend
Chopin
OGRÓD IFCI 11:11, 31 sie 2012

Do góry
i dalej to samo i ja się załapałam
OGRÓD IFCI 11:11, 31 sie 2012

Do góry
trochę inne zdjęcie ten sam wątek
Przedwiośnie ogrodu..:) 11:10, 31 sie 2012

Do góry
martika napisał(a)
No i koniec pierwszej rabaty. Jestem, wybaczcie , ale przez dwa dni tak pózno kończyłam to sadzenie, ze już nie miałam siły i zdjęc nie było, ale już sa. Mam jedną watpliwość, myślę, że użyta kora jest troche za gruba?????

Marto
piękna ta rabatka wyszła

co u Ciebie słychać szykujesz może kolejne ???

a te stożki z cisa- to jaka odmiana?

pozdrawiam
OGRÓD IFCI 11:09, 31 sie 2012

Do góry

tu chcę przesadzić ten bez gdzie indziej ale nie wiem co wsadzić zamiast może iglaka dużego choinkę jakąś ale nie wiem czy różom to nie zaszkodzi, tu jeszcze bardziej wieje
OGRÓD IFCI 11:07, 31 sie 2012

Do góry
a teraz prośba co wsadzić koło tego słupka była róża na pniu ale oczywiście zmarzła to wschodnia strona wieje i mrozi( do 35 stopni), jest wąsko ok 50cm( od strony widocznej) na 100 cm miejsca ( bok)na dole paproć i funkie na siatce jak widać powojniki i winobluszcz pięciolistkowy. Myślałam o wiśni kolumnowej pięknie kwitnie ale nie wiem czy nie zmarznie.Proszę Was o rady
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:07, 31 sie 2012

Do góry
Irenko, co do mieczyków mam podobne zdanie jak Ty. W zeszłym roku sadziłam celowo przy ogrodzeniu, żeby je do czegoś przywiązywać. A poza tym u mnie krótko kwitły. Dalie dają mi o wiele więcej radości Jedna z nich dla Ciebie
Jak przełamać monotonię szpaleru iglaków? 11:06, 31 sie 2012

Do góry
No to wstawiam wersję nr 1 poprawioną - z dodaną trzmieliną na pniu:

a tu zamiast wysokich traw, berberysy erecta, a pod nimi trawy niskie:

I co myślicie?
Mój jesienny ogród 11:05, 31 sie 2012

Do góry
Robercie tak wygląda obecnie moja pigwa

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:04, 31 sie 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Hej! I dlatego, do jednych zaglądamy chętniej,chociaż ogródki mają mikre,a do innych prawie wcale, mimo wypasionych rabatek!
Niech każdy zajrzy w głąb własnej duszy....... dlaczego to tak?
Wszystkim,bez wyjątku, miłego ,słonecznego dnia ,i .......oby do piątku!

czyli kwiat i dla tych, do których się nie zagląda
dzięki i udanego weekendu wszystkim
ja pilnuję wnusie, bo młodzi idą na wesele i dobrze, niech sobie odpoczną i pobawią się, choć chwilę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies