Leczeniu lekarza w Przemyśla czytalam wczoraj, ale jak to zawsze jest ta Aman.. ma skutki uboczne tak przynajmniej mówią lekarze którzy są pewnie opłacani przez firmy wiadomo jakie.
Elu, mimo tych wykopalisk, cięszę się, że pędraków ubyło. Sprawcy rycia nie przyłapani, dalej buszują w pseudo trawniku ale na tej działce z warzywniakiem i w wykoszonym ugorze. Na spółkę z kretem...
Z donicą z figą nie chciało mi się już wędrować. Piownicę nam za mało doświetloną, a w domu nie za bardzo mam na nią miejsce i mi się nie "komponuje z wnętrzem"
A o którym mówisz Elu "Nowy ogródek"?
Ogród masz zawsze piękny. Niestety z niektórymi roślinami trzeba się żegnać przy zmianach rabat. Wszystko zarasta też już mam ten problem. Róże które 4-5 lat temu były piękne zaczynają wyrastać ponad swoją miarę będę je usuwała.
Miałaś wyjątkowe szczęście z tymi ptakami. U mnie też wyjadają szczególnie po koszeniu. Ale te ptaki to jakieś giganty musiały byc, szpak takich dziur nie robi. Jeż raczej po wierzchu.
Widać że mokro i łatwo było im wydziobac inna sprawa, że pędraki korzenie podgryzają to łatwo im było wyciagac. Darń nie była gleboka. Mogłaś sprawdzić jakie są korzonki w tej wykopanej darni.
Zainteresowała mnie ta folia czarna gdzie to widziałaś. U mnie w jednym miejscu przy świerkach widze że się panoszą może bym rozłożyła taka folie.
Gigi ładne można też posadzić do donicy i na zimę do domu.
Jaki urodzaj papryczkowy i nie tylko. Nowy ogródek bardzo ładny.
A co ty myślałaś, że zapomnieliśmy? Kochana o mnie zapomną i wielu innych, ale nie o Milusi.
Milus na tym suchym liściu to larwa biedronki azjatyckiej te dwie to już przekształcające się larwy w biedronki też azjatyckiej. Jest teraz inwacja tej biedronki.
Trudno powiedzieć czy to Graciella nie mam metki może jeszcze w jednym schowku muszę poszukać. Jest bardzo podobna. ona już ma 6 kat.
Ta mniejszą trawka to Siuks. Trzeba ją przesadzic, Za na im mała Kępa.
Tam są dwie kaliny posadzone ponieważ jedna była bardzo mizerna myślałam, że nic z niej nie będzie a ona przegoniła kaline w lepszej formie. W tym roku bardzo dużo urosły. Po kwitnięcia zgubiły dużo liści myślałam że obydwie padna. Spadło to co mialo spasc dały czadu mają dużo kwiatów nawiązanych na przyszły rok to będzie dużo czerwonych owoców.
Tak wyglądała w kwietniu tego roku urosła co najmniej ok pół metra. W przyszlym roku sprobuje ja przyciąć aby się jeszcze zagęściła
Ha ha i nie wierz w te kąpiele. Kiedyś mój znajomy mówił,ubiera czyste slipy i wskakuje do gąsek w moczacych się w wannie. Przestaliśmy konsumować jego gaski marynowane.
Tak Darcia zupa ze świeżych gąsek. Każdy świeży grzyb nadaje się na zupę. Z rydzów i maślaków jest najsmaczniejsza.
To jest dąb błotny greann pilar. Moim zdaniem możesz posadzić nawet na środku między te kuleczki tuji albo przy drodze wjazdowej z jednej strony