Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

U BusyBee w ogródku... 21:19, 11 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

????? pierwszy raz słyszę

No właśnie ja też... ale ja się nie znam..

A czosnki będą

Ana jak jesteś to powiedz- phantom ca 75 cm to za ciasno???
U BusyBee w ogródku... 21:16, 11 wrz 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

....a małe bukszpany czerwone to jakie...??

????? pierwszy raz słyszę
U BusyBee w ogródku... 21:15, 11 wrz 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

Dziękuję za inspirki- piękny ogród u Anity, naprawdę tylko wzdychać....Nigdy wcześniej w nim nie byłam, a bardzo podobają mi się takie ogrody z kamieniami...Ech...
Czyli czosnki w limkach jak najbardziej...i żurawki w rozplenicach też

Buziaki
mam czosnki w limkach i to fajne rozwiązanie bo maskują brzydkie liście, a w momencie gdy limki są zielonymi krzakami dają im kwiaty
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:49, 11 wrz 2014

Do góry
mira napisał(a)
wszelkie mieszańce tulipanów i nowości to raczej jednosezonowcy - a próbował ktoś kupić czerwone klasyki albo żółte Darwina ? podobno to te tulipany były i są i te latami kwitły

pozdrawiam klimatycznie Marzenko - jutro piątek !!!!

kupiłam dwa lata temu zwykłe czerwone pod biuro. W każdym prostokącie było wsadzone po 100szt dasz wiarę że zakwitły pojedyncze sztuki w tym roku...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:47, 11 wrz 2014

Do góry
cieszę się, że miałam okazję widzieć ogród wcześniej, bo teraz to trudno będzie się dopchać
SUPER! Już wiem dlaczego byłaś wczoraj wykończona
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:54, 11 wrz 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Białe mają piękne zielone liście przez caly czas.

nie koniecznie, napewno mają ładniejsze liście niż fioletowe ale też zasychają. Ja mam je wsadzone pomiędzy vanilkamii w tym roku wycinałam te brzydsze...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:16, 11 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

znalazłam producenta placów zabaw na all (okolice Golubia) Panowie zrobili go według mojego projektu, przyjechali i złożyli.

No proszę! Moje rodzinne miasto!
Postawić trawkę nad i... 07:54, 11 wrz 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)

...no przecież ogrodnicy nic nie robią tylko odpoczywają w swoich ogrodacha robi się samo
...drugi dach będzie inny, nie rozchodnikowy tylko preriowy, takie mi pomysły na dzisiaj się objawiają...jest to dach z wiaty i domku narzędziowego z tyłu domu...tam są trudne warunki bo wieję mocno, to jest strefa przeciagu pomiędzy domami...
...technologię budowy dachu opracował M, ja tylko rośliny wybierałam i sadziłam...a, no i leżakowałam...

zdarzają się tacy, którzy leżakują, albo im się nie chce, a potem jęczą że wszyscy mają pięknie tylko nie oni
a zdradzisz te technologię? czy to tajne przez poufne ?
Postawić trawkę nad i... 07:25, 11 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
kruca fix przeca ja nic innego nie robię tylko leżakuje
ciekawi mnie jak dokładnie robiliście, jaki kolejny planujecie zielony dach bo mi po głowie chodzi

...no przecież ogrodnicy nic nie robią tylko odpoczywają w swoich ogrodacha robi się samo
...drugi dach będzie inny, nie rozchodnikowy tylko preriowy, takie mi pomysły na dzisiaj się objawiają...jest to dach z wiaty i domku narzędziowego z tyłu domu...tam są trudne warunki bo wieję mocno, to jest strefa przeciagu pomiędzy domami...
...technologię budowy dachu opracował M, ja tylko rośliny wybierałam i sadziłam...a, no i leżakowałam...
Postawić trawkę nad i... 23:04, 10 wrz 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...młody, osesek, niedojrzały jeszcze...trawnik...

śliczniusio
Postawić trawkę nad i... 23:02, 10 wrz 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)

...nie wiem Ana jak Ty to robisz ale ja, kruca fix, za nic nie mogę znależc czasu na leżakowanie...może ten łomżing tak u Ciebie działa?
kruca fix przeca ja nic innego nie robię tylko leżakuje
ciekawi mnie jak dokładnie robiliście, jaki kolejny planujecie zielony dach bo mi po głowie chodzi
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:54, 10 wrz 2014

Do góry
Karabela napisał(a)
Aniu też chcialam zapytać o plac zabaw. Gdzie kupowalas? Fajne ma wspinaczki, dokładnie takich szukam.
A ogród. ... padam do nozek

znalazłam producenta placów zabaw na all (okolice Golubia) Panowie zrobili go według mojego projektu, przyjechali i złożyli.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:52, 10 wrz 2014

Do góry
Marga napisał(a)
Przepięknie!!!! Te hortensje, czosnki, trawy są niesamowite! Jeden z moich ulubionych ogrodów, który mogę oglądać w kółko (...i oglądam).
Jako, że jestem na etapie wyboru kostki, zwróciłam uwagę na Twoją. Bardzo mi się podoba połączenie szarej i żółtej kostki. Czy mogę Cię Ana prosić o napisanie czegoś więcej na jej temat: co to za firma, model i czy jesteś zadowolona? A czym masz zaimpregnowany (pomalowany) plac zabaw? Ładnie wyszło.
Pozdrawiam

mamy położoną kostkę Semmelrock Antico, bardzo mi się podoba bo jest taka nie oczywista, udaje taki stary bruk, brzegi są jakby sfatygowane. Nie widać na niej żadnych ewentualnych uszkodzeń, a nawet jeśli coś się przytafi to nie sposób tego zauważyć Pamiętam, że na początku patrzyliśmy na taką elegancką z niby posypką, ale nam ją odradzili. Dopiero później jak było błocisko na naszej drodze dojazdowej doceniłam, że jej nie wybraliśmy, bo zamiatanie błota byłby koszmarem

Plac zabaw jest malowany eksperymentalnie różnościami, jeden domek jest pomalowany białym altaxem a drugi szarym ale nie pamiętam firmy. Zapewne będzie przemalowywany jak pergola białą Tikurillą
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:39, 10 wrz 2014

Do góry
AlKa napisał(a)
Jeju Twój ogród jest fantastyczny.
Jaka masz odmianę rozchodnika?
jestem chciwa i nie powiem
a tak poważnie to rozchodnik 'w odmianach' jak ja lubię to nazewnictwo w ogrodniczych...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:38, 10 wrz 2014

Do góry
Aneczka napisał(a)
Coś cudownego, no zakochać się można w tych hortensjach.
Masz rację Aniu, vanilki są wspaniałe tak patrząc po twoich zdjęciach. Ja też nie bardzo lubię etapu brązowienia hortek. A kiedy u ciebie tak mniej więcej brązowieją vanilki i kiedy zaczynają kwitnąć już na biało?
oj ciężkie pytanie zadajesz. Limki już brązowieją Vanilki ciężko powiedzieć, w pierwszym roku zbrązowiały szybko, w kolejnych po przymrozku, który niestety był szybko... Liczę, że w tym roku jesień będzie długa i bez przymrozków
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:34, 10 wrz 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)
Wspaniale się to wszystko prezentuje, każde z osobna, i pospołu również.
Przepięknie po prostu!
Chyba jednak kupię jeszcze w tym roku vanilki... chyba jednak tak...

hahha kup koniecznie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:34, 10 wrz 2014

Do góry
https://www.facebook.com/video.php?v=756751024387554&set=vb.114212721974724&type=2&theater
polecam fragment pierwszego odcinka "Maja w ogrodzie"
"Co to jest ogród? Ogród to czyste dzieło sztuki, stworzone przez człowieka. Ogród to mini krajobraz zbudowany z roślin, kamienia, wody. Zmieniający się wraz z porami roku. Inaczej wygląda w słońcu, deszczu i na wietrze. Ogród oddziałuje na wszystkie nasze zmysły..."
Postawić trawkę nad i... 22:13, 10 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
obejrzałam cóż można powiedzieć 4 minuty i po robocie... a teraz można poleżeć na leżance...

...nie wiem Ana jak Ty to robisz ale ja, kruca fix, za nic nie mogę znależc czasu na leżakowanie...może ten łomżing tak u Ciebie działa?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:36, 10 wrz 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
O Jezusinku twoje Vaniliki!!!!

Cuuuuuudnie, leże i kwiczę
Niech Pani wstanie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:36, 10 wrz 2014

Do góry
lenka napisał(a)

Uwielbiam Twój ogród i mogłabym w nieskończoność oglądać Twoje zdjęcia ....
Jest cudnie cudnie cudnie!! I zaraziłam się od Ciebie cebulowymi..., Sadzarka zakupiona, karton cebulek czeka....

Vanilki masz chyba najpiękniejsze!! Moje niestety się pokładły po deszczach i mimo regularnego podlewania niektóre kwiaty poschły od słońca... W przyszłym roku zrobię podpory...

I takie pytanko mam.. może już padło .. z trzech które posiadasz: vanilki , pinki i limki które są najsztywniejsze i najmniej podatne na pokładanie się??

najsztywniejsze są Pinki Whinki, ale jednocześnie 'najbrzydsze'
Móje młode Vanilki leżały, teraz w trzecim sezonie są sztywniejsze, ale mimo to po ulewie legły na rabacie. Trzeba było je podwiązać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies