nie koniecznie, napewno mają ładniejsze liście niż fioletowe ale też zasychają. Ja mam je wsadzone pomiędzy vanilkamii w tym roku wycinałam te brzydsze...
zdarzają się tacy, którzy leżakują, albo im się nie chce, a potem jęczą że wszyscy mają pięknie tylko nie oni
a zdradzisz te technologię? czy to tajne przez poufne ?
...no przecież ogrodnicy nic nie robią tylko odpoczywają w swoich ogrodacha robi się samo
...drugi dach będzie inny, nie rozchodnikowy tylko preriowy, takie mi pomysły na dzisiaj się objawiają...jest to dach z wiaty i domku narzędziowego z tyłu domu...tam są trudne warunki bo wieję mocno, to jest strefa przeciagu pomiędzy domami...
...technologię budowy dachu opracował M, ja tylko rośliny wybierałam i sadziłam...a, no i leżakowałam...
kruca fix przeca ja nic innego nie robię tylko leżakuje
ciekawi mnie jak dokładnie robiliście, jaki kolejny planujecie zielony dach bo mi po głowie chodzi
mamy położoną kostkę Semmelrock Antico, bardzo mi się podoba bo jest taka nie oczywista, udaje taki stary bruk, brzegi są jakby sfatygowane. Nie widać na niej żadnych ewentualnych uszkodzeń, a nawet jeśli coś się przytafi to nie sposób tego zauważyć Pamiętam, że na początku patrzyliśmy na taką elegancką z niby posypką, ale nam ją odradzili. Dopiero później jak było błocisko na naszej drodze dojazdowej doceniłam, że jej nie wybraliśmy, bo zamiatanie błota byłby koszmarem
Plac zabaw jest malowany eksperymentalnie różnościami, jeden domek jest pomalowany białym altaxem a drugi szarym ale nie pamiętam firmy. Zapewne będzie przemalowywany jak pergola białą Tikurillą
oj ciężkie pytanie zadajesz. Limki już brązowieją Vanilki ciężko powiedzieć, w pierwszym roku zbrązowiały szybko, w kolejnych po przymrozku, który niestety był szybko... Liczę, że w tym roku jesień będzie długa i bez przymrozków
https://www.facebook.com/video.php?v=756751024387554&set=vb.114212721974724&type=2&theater
polecam fragment pierwszego odcinka "Maja w ogrodzie"
"Co to jest ogród? Ogród to czyste dzieło sztuki, stworzone przez człowieka. Ogród to mini krajobraz zbudowany z roślin, kamienia, wody. Zmieniający się wraz z porami roku. Inaczej wygląda w słońcu, deszczu i na wietrze. Ogród oddziałuje na wszystkie nasze zmysły..."
najsztywniejsze są Pinki Whinki, ale jednocześnie 'najbrzydsze'
Móje młode Vanilki leżały, teraz w trzecim sezonie są sztywniejsze, ale mimo to po ulewie legły na rabacie. Trzeba było je podwiązać