Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Milka 12:32, 11 wrz 2014

Nie, to są cechy naturalne tych roślin w naszym klimacie.
Kindzia 13:27, 11 wrz 2014

aage napisał(a)

Kasiu a powiedz mi jak ich liście? tam samo mało atrakcyjne jak u fioletowych? mogłabyś pokazać je w swojej kompozycji?

Mam je między ML, z tyłu, pod siatką. Nie pamiętam zupełnie ich liści...przed nimi mam jeszcze ostróżki (zaczyna je być widać, jak czosnki kończą), potem łezkę z buksami strzyżonymi...nawet jakby brzydły bardzo u mnie to pikuś
aage 14:15, 11 wrz 2014

Milko, jakoś kiedyś cebule były inne albo klimat inny. W dziadkowym ogrodzie kwitły latami, przynajmniej takie mam wspomnienia.

Kasiu dziękuję za podpowiedzi. Ja myślę o ostnicach, czy to dobry pomysł? Kiedy one startują na dobre?
ana_art 14:54, 11 wrz 2014

Tess napisał(a)
Białe mają piękne zielone liście przez caly czas.

nie koniecznie, napewno mają ładniejsze liście niż fioletowe ale też zasychają. Ja mam je wsadzone pomiędzy vanilkamii w tym roku wycinałam te brzydsze...
Bogdzia 16:32, 11 wrz 2014

Milka napisał(a)
Nie, to są cechy naturalne tych roślin w naszym klimacie.

Nie są naturalne. Dawne tulipany bez wykopywania kwitły co rok dziesiatki lat. Miałam takie a teraz to rośliny niemal jednoroczne.

Marzenko jestem na bieżąco. Pozdrówka.
Kasiek 16:36, 11 wrz 2014

Bogdzia napisał(a)

Nie są naturalne. Dawne tulipany bez wykopywania kwitły co rok dziesiatki lat. Miałam takie a teraz to rośliny niemal jednoroczne.

Marzenko jestem na bieżąco. Pozdrówka.

Bogdzia ma racje, dawne cebulowe nie byly tak sztucznie pedzone i dlatego kwitly ladnych kilka lat.Teraz sporo odbiorcow rezygnuje z Holendrow bo ludzie zaczeli narzekac ze ich tulipany ( i nie tylko) zyja tylko jeden sezon...Coz...To byl ich sposob aby sprzedawac jeszcze wiecej, funkcjonowalo to kilka ladnych lat...
mira 20:46, 11 wrz 2014

wszelkie mieszańce tulipanów i nowości to raczej jednosezonowcy - a próbował ktoś kupić czerwone klasyki albo żółte Darwina ? podobno to te tulipany były i są i te latami kwitły

pozdrawiam klimatycznie Marzenko - jutro piątek !!!!
ewa004 20:47, 11 wrz 2014

I weekend czas zacząć
ana_art 20:49, 11 wrz 2014

mira napisał(a)
wszelkie mieszańce tulipanów i nowości to raczej jednosezonowcy - a próbował ktoś kupić czerwone klasyki albo żółte Darwina ? podobno to te tulipany były i są i te latami kwitły

pozdrawiam klimatycznie Marzenko - jutro piątek !!!!

kupiłam dwa lata temu zwykłe czerwone pod biuro. W każdym prostokącie było wsadzone po 100szt dasz wiarę że zakwitły pojedyncze sztuki w tym roku...
malgorzata_s... 20:55, 11 wrz 2014

No a ja właśnie studiowałam wizytówki ,Twoją i Aby w celu zgapienia tulipanów.
Wchodzą tu i dyskusję tulipanową zastałam. Myślałam że to u mnie tylko się wyradzają przez glinę. Posadziłam więc w dużych wkopanych donicach w ziemi przygotowanej wg przepisu i niestety to samo.Wyjęłam małe cebuleńki.
No i teza nowe zakupić Pozdrawia Marzenko