Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 15:43, 13 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

było całkiem niedawno i jak mnie pamięć nie myli to też na prośbę Reni

znaczy sie mam sklerozę ale wiek mnie tłumaczy hi hi ...
Tu ma być ogród :) 15:42, 13 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

No właśnie na tej małej rabacie jest w półcieniu ... nie odpowiedziałam Edycie - dobrze mi przezimował zwłaszcza, że go bardzo mocno podzieliłam zeszłej jesieni

zdaje mi się, że u Ciebie to te wysokie żywopłoty mają zbawienne oddziaływanie na wszystko co się wewnątrz ogrodu znajduje.
Tu ma być ogród :) 15:41, 13 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Moje heufleriany to jakieś potwory porosły!!! Tylko u mnie są w cieniu/półcieniu ... na słońcu też takie zieloniutkie?

ta właśnie jest w słońcu, moje pewnie też tak porosną, jak im w końcu dam żyć a nie będę męczyć dzieleniem.
Tu ma być ogród :) 15:40, 13 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

wieszszsz bo ja Cię tu bacznie obserwuje moja droga

hihi, dobrze Aniu
Tu ma być ogród :) 15:39, 13 paź 2016

Do góry
iwka napisał(a)
Moja Hefleriana bardziej zwisająca, im większa tym bardziej się pokłada ale nie leży tak jak bitelsy np.

A bo Ty masz okazy, moja od wiosny i jeszcze po dzieleniu, więc tyle tylko zdążyła urosnąć.
A propos beatelsów, chyba zamiast Montany kilka mi się dostało z czego wcale nie jestem zadowolona.
Tu ma być ogród :) 15:38, 13 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Nie wiem czy dobrze pamietam ale Ty chyba masz zdjecia tych traw porównawcze )))

było całkiem niedawno i jak mnie pamięć nie myli to też na prośbę Reni
Tu ma być ogród :) 15:37, 13 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Justys. Co by Twoje pytanie uprzedzić ))) nie umawiałyśmy sie z Edytka a przy okazji spotkania wyszło na to ze kupilismy prawie to samo )) wiec moja listę tez juz poznałaś )))).

nie wiem czy Justyna uwierzy, mówi, że ogrody mamy podobne, a teraz jeszcze te cebule
Tu ma być ogród :) 15:37, 13 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Powiem szczerze, ja carexów już się boję, dla mnie te trawy są nieobliczalne, raz, że w zależności od warunków moga wyglądać zupełnie różnie, dwa po zimie albo długo wyglądają nieciekawie, albo w ogóle zdechną.
A ten Everest już zimował u Ciebie? Na pewno nie można mu odmówić, że jest piękny i by pasował. Tylko ja po swoich doświadczeniach bardziej zdroworozsądkowo podchodzę, argument, że coś jest ładne, to już dla mnie za mało.

Proszę fotkę Hefleriany przy buksie.
Na pewno nie będzie Cię drażnić, że ona taka zwisająca?

Moje heufleriany to jakieś potwory porosły!!! Tylko u mnie są w cieniu/półcieniu ... na słońcu też takie zieloniutkie?
Tu ma być ogród :) 15:36, 13 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
No i everest z moich doświadczeń dobrze wygląda tylko w cieniu

to też dobrze wiedzieć, bo myślałam o nim do donic, ale one też w słońcu stoją.
Ogród pod lasem 15:35, 13 paź 2016

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Edyta, mam taką długą rabatę wzdłuż płotu, na razie goła, nie licząc mikroskopijnego żywopłotu grabowego. Miały być na niej różaneczniki, ale ile można. Pomyślałam więc o grupie rozrzuconych kolumnowych cisów wtopionych w trawy. Hakone rosną u mnie super, cisy też, na dodatek są bezobsługowe, no i zasłonią mi widok na sąsiadów. Po bokach chciałabym coś jasnego, derenie myślę... Taki jest na razie ogólny plan.

dobry pomysł i od razu pomyślałam o ogrodzie Beatki jak to napisałaś, dziewczyny szybciutko poprowadziły Cię do niej
Ogród pod lasem 15:33, 13 paź 2016

Do góry
od razu widać, że słoneczko wyszło i ochota na wszystko wróciła, fajne zdjęcia.
A pokażesz te donice i sagany, do których mają pasować te donice co kupiłaś, bo jakoś nie kojarze czy widziałam.

Mam malutkiego Sango Kaku i jest prawie cały czas z pomarańczową obwódką na liściach, ale rośnie na słońcu.
Tu ma być ogród :) 15:09, 13 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ania, ale Ty mnie zaskakujesz, super jesteś zorientowana, wszystko jest tak jak napisałaś

Placyku nie pokazywałam, trzeba go powiększyć i huśtawkę kupić.

wieszszsz bo ja Cię tu bacznie obserwuje moja droga
Tu ma być ogród :) 14:35, 13 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

kolorystycznie dosyć podobne, Sadlera zieleń ma ciut jaśniejszą.
A rózni je głównie pokrój - Sadlera bardziej strzelista, Hefleriana kaskadowa, liście ma dłuższe, opadające kaskadowo i generalnie jest większa.

Nie wiem czy dobrze pamietam ale Ty chyba masz zdjecia tych traw porównawcze )))
Tu ma być ogród :) 14:21, 13 paź 2016

Do góry
Powiem szczerze, ja carexów już się boję, dla mnie te trawy są nieobliczalne, raz, że w zależności od warunków moga wyglądać zupełnie różnie, dwa po zimie albo długo wyglądają nieciekawie, albo w ogóle zdechną.
A ten Everest już zimował u Ciebie? Na pewno nie można mu odmówić, że jest piękny i by pasował. Tylko ja po swoich doświadczeniach bardziej zdroworozsądkowo podchodzę, argument, że coś jest ładne, to już dla mnie za mało.

Proszę fotkę Hefleriany przy buksie.
Na pewno nie będzie Cię drażnić, że ona taka zwisająca?

Tu ma być ogród :) 14:07, 13 paź 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
spis cebul u ciebie był? ...bo jakoś nie zakodowałam ...a sama wiesz ze jescze wyprzedaze w necie sie zaczna ..to mozna by poszaleć

Raz pokazywałam po jednym opakowaniu co kupiłam.
Spis, czemu nie, u mnie krótko.

Tulipany
Z nowości: Dolls Minuet, Purple Pion, Queen of Night, Van Eijk
Dokupowałam: Claudia, Virichic.

Czosnki
Krzysztofa, Ivory Queen, Purple Sensation, Globemaster, Giganteum

Z drobiazgów kosaćce i szafirki
Tu ma być ogród :) 14:03, 13 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

zgadzam sie!

Tu ma być ogród :) 13:58, 13 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Chodzi mi o tego wielopniowe go graba po lewej stronie.tam planowalasbtrawki pod nim prawda? Dobrze byłoby dać te same co pod fastigiatami

też coś taką wersję kojarzę i trawki te same jak najbardziej.
Spotkanie w ogrodach Kapias - 16.10.2016 13:45, 13 paź 2016
Do góry
lindsay80 napisał(a)
właściwie, chyba mogę się już dopisać.
Będę z córką prawdopodobnie.

no i gut i my chyba tez raczej bedziemy ...przynajmniej taki jest plan
Ogród pod lasem 13:41, 13 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
to i ja czekam na pokaz donic.
Kolumnowy lasek mnie zainteresował, a z czego by on miał być?

Edyta, mam taką długą rabatę wzdłuż płotu, na razie goła, nie licząc mikroskopijnego żywopłotu grabowego. Miały być na niej różaneczniki, ale ile można. Pomyślałam więc o grupie rozrzuconych kolumnowych cisów wtopionych w trawy. Hakone rosną u mnie super, cisy też, na dodatek są bezobsługowe, no i zasłonią mi widok na sąsiadów. Po bokach chciałabym coś jasnego, derenie myślę... Taki jest na razie ogólny plan.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies