aaaaa ... no tak tylko tam mam carexa everest a on jednak już wyróżnia się na tle buksów. A nie mogę pociągnąć tego everesta do graba wielopniowego ... zrobić mu tam dywanik (i to byłaby kontynuacja z małej grabowej a na dużej grabowej coś innego co zlewałoby się było dywanikiem nie wyróżniającym się? Mam heuflerianę, która porosła u mnie jak głupia w donicy przy tarasie ... niedawno zrobiłam ze 25 sadzonek i posadziłam na przedpłociu ... może ją dać między kostki? Dorasta do 40cm ... może nie jest tak strzelista jak sadleriana ale w przypadku dywanika to już tak bardzo mi nie zależy
Co Wy na to?
Powiem szczerze, ja carexów już się boję, dla mnie te trawy są nieobliczalne, raz, że w zależności od warunków moga wyglądać zupełnie różnie, dwa po zimie albo długo wyglądają nieciekawie, albo w ogóle zdechną.
A ten Everest już zimował u Ciebie? Na pewno nie można mu odmówić, że jest piękny i by pasował. Tylko ja po swoich doświadczeniach bardziej zdroworozsądkowo podchodzę, argument, że coś jest ładne, to już dla mnie za mało.
Proszę fotkę Hefleriany przy buksie.
Na pewno nie będzie Cię drażnić, że ona taka zwisająca?