Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Spotkanie u Szmitów 18 sierpnia 2012 19:02, 18 sie 2012

Do góry

Łączeń baldaszkowaty

Krwawnica

Spotkanie u Szmitów 18 sierpnia 2012 19:00, 18 sie 2012

Do góry
Różne pogaduszki nad piękną wodą

Grupa "okupująca ławkę"

Spotkanie u Szmitów 18 sierpnia 2012 18:59, 18 sie 2012

Do góry
Pierwsze zdjęcia grupowe Robił Jarek Brakuje kilku osób, które odjechały później

Zielony Punkt - ogród Finki 18:36, 18 sie 2012

Do góry
Irenka:

oh ! Masz jednak Limki !!!

I gdzie ja je zapakuję ???

jedna by się chyba zmieściła...

biorę jedną ! dam radę upchać jeszcze !

albo nie, dwie też dopcham !!!

Mój komentarz: zobaczcie jakie szczęście ma Irenka wymalowane na buzi !!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 18:31, 18 sie 2012

Do góry
Irenka:

oh ! Masz jednak Limki !!!

I gdzie ja je zapakuję ???

jedna by się chyba zmieściła...

biorę jedną ! dam radę upchać jeszcze !

albo nie, dwie też dopcham !!!

Mój komentarz: zobaczcie jakie szczęście ma Irenka wymalowane na buzi !!!
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:58, 18 sie 2012

Do góry
ufff ... jest ...

była góra i zalążek dołu ...

po całodziennym traceniu paznokci na starych cegłach ... będą domyte jak stanie się cud i karcher czy coś takiego posiądę ... jest prototyp takie czegoś ...

widok z góry ...

na dole mamy bliźniaczy pas lawenda - róża (lawenda jeszcze mała) ... w opasce bukszpaników ...za oczami wyobraźni widzimy trawki miskanty i ostróżki pełne białe chyba ...

była opcja aby bliźniaczy pas poszedł na sam brzeg a w środku kule bukszpaowe i trawki ale z tarasu widzę dobrze brzeg i wygrała obwódka ... kule będą pod płotem ..

i jak ? ...

Dla odmiany czas na zmiany... 17:57, 18 sie 2012

Do góry
I oczywiście serdeczne gratulacje z okazji 100!!! JAk ty pedzisz kochana

Droga do mojego małego raju 17:30, 18 sie 2012

Do góry
Witam!
Minęły już dwa tygodnie gdy wysialiśmy trawę. Żeby nie być gołosłowną wrzucę kilka fotek. Kupioną korę wysypałam pod cisy, na dwie rabatki. Dużo im jeszcze brakuje ale przynajmniej już tak nie straszą
Nie wiem czy nie zmarnowałam żurawki Lime Marmalade, bo chciałam mieć ich więcej i dwie sztuki podzieliłam. Przyjmą się?

Nie zwracajcie uwagi na brudną kostkę, zaraz idę ją zamieść
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 17:27, 18 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)

Tę niestety uwielbiają ślimaki i często mi ją podgryzają:

Ja swoje podsypuję popiołem z kominka -specjalnie trochę zostawiam (tylko dookoła łodyg) - ślimaki tego nie lubią, a jak liście wypuszczą to i tak popiołu nie widać, gorzej jak liście do samej ziemi sięgają, a tam popiołu ni ma
Ogrodowe zawirowania 17:24, 18 sie 2012

Do góry
WIOSKOWY OGRÓDEK cd
Do ogrodu wybrałam i kupiłam też rododendrony, azalie, tawuły, kaliny i krzewuszki.
Z hortensji oczywiście limelight i annabelle.

limelight

pink diamond

vanille fraise z floksami i bodziszkiem.

Duże nasadzenia i bardzo efektownie kwitnące hortensje mające idealne warunki do wzrostu wzbudzają duże zainteresowanie. Zdarzyło się, że ktoś już wyplewił jedną z rabat. A ja nie gadam, nie narzekam tyko dzielę i dosadzam byliny: języczki okazałe, liliowce, hosty, kosaćce, bodziszki i inne lubiące wilgotne podłoże.
Ogród w Holandii 17:19, 18 sie 2012

Do góry
Agatko moje róże już prawie dwa lata mają, więc już powinny kilka kwiatów wypuścić, zeby chociaż jeden Sorki, że u Ciebie ale wkleję tą co kwitnie (-ła). Tej nie chciałabym usuwać, bo ma kolor taki jak lubię

Nawet nazwy nie znam i okrywowa to raczej nie jest, bo kwiat był tylko jeden, może jakoś źle się z nią obeszłam ( nie tak przycięłam, albo cuś ). Do zobaczyska wieczorem
Miniaturowy ogródek 17:08, 18 sie 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
Rozplenica kwitnie na całego:

Gabik faktycznie żurawkowy szał u Ciebie, już wcale się nie dziwię, że tak dobrze się na nich znasz. Rozplenica super wygląda z tymi swoimi kwiatami

Rabaty masz wysypane zwykłą korą czy odkwaszoną?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 17:05, 18 sie 2012

Do góry
Zasieki zrobione. Chwasty od północnej granicy działki wyrwane - warzywnik, wzdłuż cisów i runianki, przy tarasie. Kilka wiaderek - jak zwykle... i ręce do łokci w bąblach - mam uczulenie na jałowiec i drapiące rudbekie - mimo długich rękawic

Przygotowałam miejsce pod borówkę amerykańską - wykopię z warzywnika gdzie ma za sucho i dosadzę do pozostałych na rogu domu. Posadziłam resztę truskawek - mam teraz 4 ładne rządki Poleżałam na leżaczku ze słonecznikiem uff, sobota
Idę posadzić nową jeżóweczkę - pudelka, bo zapomniałam

Jest taka:
Ogrodowe zawirowania 16:45, 18 sie 2012

Do góry
WIOSKOWY OGRÓDEK cd

Ogrodowe zawirowania 16:40, 18 sie 2012

Do góry
WIOSKOWY OGRÓDEK
Skoro Hania mówi, że trza pokazać początki wioskowego ogródka no to pokazuję. Do ogrodu nikt się nie garnął bo trzeba będzie pracować na rzecz nie wiadomo czyją. Tak to już to jest z mentalnością miejscowych, przyszli miastowi i się mądrzą - to powszechnie powtarzane zdanie. Mieszkam na wsi od trzynastu lat i nie jest mi obojętny porządek i ładnie zagospodarowana przestrzeń. Skoro nie da się z innymi nie przeszkadza mi abym sama coś zmieniła. Nie czekam na innych, staram się działać, nawet sama. Ogród powstaje od jesieni zeszłego roku, rok wcześniej powstał plac zabaw ze środków unijnych. W projekcie placu zabaw znalazły się nasadzenia w postaci kilku tawuł japońskich 'Genpei', trzech wierzb hakuro i trzech świerków conika.

Nasadzenia pozostawione same sobie zaczęły porastać chwastami.

Nie mogąc na to patrzeć wzięłam się do roboty. Najpierw zmieniłam układ nasadzeń z projektu potem był oprysk jeden i drugi.

Następnie z pomocą pani sołtys udało się zdobyć tysiąc złoty od UG na nasadzenia. Teren wokół placu zabaw jest podmokły więc widziałam, że muszą być hortensje bukietowe. Zakupione jesienią wiosną zostały posadzone na miejsce właściwe.

Inne rośliny częściowo kupione ale w większości z mojego lub sąsiadki ogrodu, bo każdy ogrodnik wie, że z czasem "wyrzucamy" nadmiary.

Ogród z lustrem 15:48, 18 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, to jeden z moich najbardziej ulubionych ogrodów

Czy możesz powiedzieć, czy powyższa trawa zimuje w naszych warunkach bez problemu, czy trzeba ją może okrywać?
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:27, 18 sie 2012

Do góry
odbiegające nieco od sielskiego klimatu surfinie ... cynie i pelaśki

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:19, 18 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Iza tę inspirację Noemi wkłada u siebie w przedogródek... Rozrzuciła juź bukszpany po żwirku teraz szuka umbry ...
A ja przez te kulki dodałam po trzy kuleczki pod wiśniami kiku-shidare (roże, lawenda, madżenkowy potwor) i mam teraz misz masz.. Ale jak takich kul nie kochać???
A oglądalaś w Gapie inne zdjecia dla wyniku wydzukiwania TOPIAR??? ja wolę tam nie zagladać bo znów kul powtykam w ogrodzie

i topiar i buxus ... mocno odchorowałam bo u mnie wrocławskich kul nie ma ... przedogródek ma mieć kule więc nie wiem gdzie ja je wynoram ...

lawendy wiosną nie podcinać ? ... dobrze zrozumiałam bo ja zainteresowana jestem łanami ... teraz wycinałam po gałązce jak Ty ... aromoterapia ... w czasie wycinania i teraz w saloniku ... małż tylko wieczorem wystawia na taras bo on ma coś nie tak z nosem ))) ...

Dla odmiany czas na zmiany... 15:11, 18 sie 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Beatko gratulacje

dziękuję Diano

bukiecik cudny,

a Ty gdzie się podziewałaś?
Marzy mi się Siedlisko.... 14:45, 18 sie 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies