W Polsce chyba są mało popularne, za to tutaj w sklepach łatwo kupić, ale w ogrodach .. sama nie wiem czy gdzieś widziałam. Skoro są w sprzedaży to pewnie są i w ogrodach, tylko nie zauważyłam.
Dzisiaj Wszystkich Świętych. W Niemczech to święto jest dla mnie smutne. Nie ma tysięcy światełek na grobach, tylko tak schludnie, po jednym zniczu... Nie ma też tłumów odwiedzających, po zmroku na cmentarzu kompletne pustki... A do naszych grobów rodzinnych daleko..
Koperki miały wieczorem piękna odsłonę, szkoda że tego się nie da uchwycić tak, jak wygląda w rzeczywistości.
Cześć Krzyśku, przelecialam dzisiaj od początku Twój wątek dla przypomnienia, wypięknial twój ogród przez rok chcialam napisać abys odkryl klony, ale Alinka już Ci napisala a te zdjęcia są super pozdrawiam
Sikorki też jeszcze z jakuzzi korzystają .... zapowiadają trochę cieplej.. niech im chodzi....
Pewnie niech jeszcze dbają o higiene bo zimą będzie trudno a na przedwiośniu zółte brzuszki sikorek całkiem tracą swój kolor przez brak kąpieli.Teraz za to są śliczne.
Slawko.... dobra wiadomość dla mojego kolegi.. bo ma oczko o takiej głębokości i martwił się jak mu ryby przeżyją zimę.. a oczko robił w tym roku... już go poinformowałam, że 80cm ... ryby przezimują
Chcemy napowietrzać z grzałka kupić, bo kto będzie walczył z przeręblami.... niestety oczko powstało na kompletnego wariata, wiec brakuje mu trochę akcesoriów...
Nie wiem jak u Was, ale u mnie na fotce widać dokąd sięgał lód.... nie zmarzło pod kaskadą...
A jak by tak na zimę .. jak mróz zrobić sobie lodowisko??????
A ja właśnie zimą przenoszę swoją aktywność do kuchni. W tygodniu czasu brak, ale w weekendy bawię się w Nigellę Tylko muszę sobie jakiś seksowny fartuszek sprawić, np. taki z COOkie:
Podoba się???
Ha, mi się skojarzyło z "oddaj fartucha" z programu MasterChef