Krzysztofie -witam i bardzo popieram ten sposób na życie . nie narzekać , tylko znaleźć jego miłe aspekty i cieszyć się z drobnostek . dlatego ogrodnicy to szczęśliwi udzie .
trzymam kciuki za urządzanie , choć masz chyba wielu pomocników , więc trudno będzie o popełnienie błędów jak u mnie . obrazki bardzo miłe dla oka
mam jedno zastrzeżenie . zrobiłeś coś na wyrost - okryłeś klona . to wbrew logice . błagam zdejmij tego chochoła . robisz mu krecia robotę , bo on się przygotowuje do snu a ty mu tam saunę robisz i on wariuje - rośnie .
gwarantuje ci że na wiosnę padnie . młode przyrosty nie wytrzymają nawet malutkiego mrozu .
okrywaj w zimie jak temp. spadnie do - 8-10 st. musisz wiedzieć że klony są wytrzymałe na wet na większe mrozy . a to że spadły mu liście to normalne
Alinko ok było u mnie w nocy przed okryciem kloników prawie -6 i bez śniegu spanikowałem bo roślinki młode ale dzisiaj rano je odkryłem. Dziękuję za fachowe doradzenia szacuneczek.
Okryję je jak temperatura spadnie do -10. Pozdrawiam.
Cześć Krzyśku, przelecialam dzisiaj od początku Twój wątek dla przypomnienia, wypięknial twój ogród przez rok chcialam napisać abys odkryl klony, ale Alinka już Ci napisala a te zdjęcia są super pozdrawiam
Witaj, obejrzałam sobie cały Twój wątek. Fascynujący - bardzo lubię kamieniarską robotę. I konsekwencję. A Włodawę znam dokładnie (Jez. Białe - najczystsze jezioro w Polsce i najfajniejsze do pływania). I te okolice na rowery są super!
Niesamowite jak wszystko może się zmienić w ciągu roku. Podziwiam.
Pszczółko dziękuje za wizytę u mnie.
Jez.Białe dokładnie Okuninka.
Tam spędzałem letnie kanikuły. Piękne jezioro na poleskiej ziemi blisko rzeki bug (choć bardzo oblegane przez wczasowiczów) mino to polecam wszystkim, atrakcji moc, blisko min.do Sobiboru.
Wykonując dzisiaj prace wykopaliskowe na trasie wykopu stanęła nam pewna bylina. I tak myślę i myślę ja ciebie bidulko przygarnę,będziesz rosła u mnie w ogródku w towarzystwie sosny,więc poprosiłem o szpadel trach wykopałem i pakuję do worka,miała długie pędy.
Czarny 200l worek był wypełniony cały, co to może być z bylina?, można z niej zrobić pewną zupkę.
Kto zgadnie