Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród szmaragdowy

Ogród szmaragdowy

krisec 21:03, 01 lis 2012

Enya73 napisał(a)
Krzysztof, na pytanie nt. pigwy odpowiedziałam u siebie Pozdrawiam

Oky jasne .Dziękuję.
alinak 22:21, 01 lis 2012

Krzysztofie -witam i bardzo popieram ten sposób na życie . nie narzekać , tylko znaleźć jego miłe aspekty i cieszyć się z drobnostek . dlatego ogrodnicy to szczęśliwi udzie .
trzymam kciuki za urządzanie , choć masz chyba wielu pomocników , więc trudno będzie o popełnienie błędów jak u mnie . obrazki bardzo miłe dla oka
mam jedno zastrzeżenie . zrobiłeś coś na wyrost - okryłeś klona . to wbrew logice . błagam zdejmij tego chochoła . robisz mu krecia robotę , bo on się przygotowuje do snu a ty mu tam saunę robisz i on wariuje - rośnie .
gwarantuje ci że na wiosnę padnie . młode przyrosty nie wytrzymają nawet malutkiego mrozu .
okrywaj w zimie jak temp. spadnie do - 8-10 st. musisz wiedzieć że klony są wytrzymałe na wet na większe mrozy . a to że spadły mu liście to normalne
krisec 22:35, 01 lis 2012

alinak napisał(a)
Krzysztofie -witam i bardzo popieram ten sposób na życie . nie narzekać , tylko znaleźć jego miłe aspekty i cieszyć się z drobnostek . dlatego ogrodnicy to szczęśliwi udzie .
trzymam kciuki za urządzanie , choć masz chyba wielu pomocników , więc trudno będzie o popełnienie błędów jak u mnie . obrazki bardzo miłe dla oka
mam jedno zastrzeżenie . zrobiłeś coś na wyrost - okryłeś klona . to wbrew logice . błagam zdejmij tego chochoła . robisz mu krecia robotę , bo on się przygotowuje do snu a ty mu tam saunę robisz i on wariuje - rośnie .
gwarantuje ci że na wiosnę padnie . młode przyrosty nie wytrzymają nawet malutkiego mrozu .
okrywaj w zimie jak temp. spadnie do - 8-10 st. musisz wiedzieć że klony są wytrzymałe na wet na większe mrozy . a to że spadły mu liście to normalne

Alinko ok było u mnie w nocy przed okryciem kloników prawie -6 i bez śniegu spanikowałem bo roślinki młode ale dzisiaj rano je odkryłem. Dziękuję za fachowe doradzenia szacuneczek.
Okryję je jak temperatura spadnie do -10. Pozdrawiam.
alinak 22:41, 01 lis 2012

tak - tu nie ma wymądrzania , tu sobie doradzamy . pozdrawiam
monteverde 23:08, 01 lis 2012

Cześć Krzyśku, przelecialam dzisiaj od początku Twój wątek dla przypomnienia, wypięknial twój ogród przez rok chcialam napisać abys odkryl klony, ale Alinka już Ci napisala a te zdjęcia są super
pozdrawiam
Pszczelarnia 11:14, 02 lis 2012

Witaj, obejrzałam sobie cały Twój wątek. Fascynujący - bardzo lubię kamieniarską robotę. I konsekwencję. A Włodawę znam dokładnie (Jez. Białe - najczystsze jezioro w Polsce i najfajniejsze do pływania). I te okolice na rowery są super!
Niesamowite jak wszystko może się zmienić w ciągu roku. Podziwiam.
krisec 17:37, 02 lis 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Witaj, obejrzałam sobie cały Twój wątek. Fascynujący - bardzo lubię kamieniarską robotę. I konsekwencję. A Włodawę znam dokładnie (Jez. Białe - najczystsze jezioro w Polsce i najfajniejsze do pływania). I te okolice na rowery są super!
Niesamowite jak wszystko może się zmienić w ciągu roku. Podziwiam.

Pszczółko dziękuje za wizytę u mnie.
Jez.Białe dokładnie Okuninka.
Tam spędzałem letnie kanikuły. Piękne jezioro na poleskiej ziemi blisko rzeki bug (choć bardzo oblegane przez wczasowiczów) mino to polecam wszystkim, atrakcji moc, blisko min.do Sobiboru.
krisec 18:36, 02 lis 2012

Wykonując dzisiaj prace wykopaliskowe na trasie wykopu stanęła nam pewna bylina. I tak myślę i myślę ja ciebie bidulko przygarnę,będziesz rosła u mnie w ogródku w towarzystwie sosny,więc poprosiłem o szpadel trach wykopałem i pakuję do worka,miała długie pędy.
Czarny 200l worek był wypełniony cały, co to może być z bylina?, można z niej zrobić pewną zupkę.
Kto zgadnie
monteverde 18:53, 02 lis 2012

pokaż chociaż listek
krisec 18:58, 02 lis 2012

monteverde napisał(a)
pokaż chociaż listek

monteverde. Dodam iż skrzyneczka piwka będzie w nagrodę. Pokażę tak