Bożenko zrobiłam dziś zdjęcie molinie, by była widoczna w całości,(widać jak już rudzieją jej kłosy) a obok niej rośnie molina "Variegata", można porównać wysokości.
i dalej
miskant 'Zwerg Zebra' - świetnie przezimował, ładnie kwitnie i do tego nieduży - same zalety
miskant 'Korea' - zalety jak wyżej
w bukszpanowym też coś się dzieje - dosadzamy bukszpany i robimy kanciki
duże pacioreczniki, duże kopry włoskie 'Purpurea' i rekordowa paulownia - urosła ponad 5 m od wiosny !
Ogród ciągle dorasta - mamy znowu lato i roślinom też się to podoba . Wprawdzie w zeszłym tygodniu mieliśmy dwa przymrozki, ale dużych zniszczeń nie ma . Jedynie bazylie i koleusy trochę przymarzły.
Poniżej kilka świeżych zdjęć :
róże znowu kwitną, a bylica się rozrasta jak szalona
turzyca muskengońska 'Oehme' - jedna z ładniejszych z tego gatunku, imperata zaczyna już tworzyć smugi
jesienna rabatka
Fuchsia magellanica 'Ricartonii' - już po czwartej zimie i z każdym rokiem ładniejsza
Nie wiem w jakiej odległości posadzić te kule od siebie czy tak jak jest na zdjęciu czy bliżej tej dużej kuli?
A gdybym tą trzmielinę na pni podsadziła tymi czerwonymi żurawkami ,a w miejsce żurawek posadziła malutkie bukszpany?
Może coś takiego?
...i dlatego fajnie jest zaglądać do twojego ogrodu żeby podziwiać imponujące rh,coczynię często ja nie mam do nich wiedzy i warunków zadowalam się więc mniej kłopotliwymi roślinami jeśli podobają się innym to chętnie zapraszam w moje progi
A zdjęcia ze statywu - ja nie czuję jakiejś różnicy....
Te akurat z ręki, ale ja też nie czuję, pewnie jakbym wykadrowała mocno zdjęcia, szczegóły, to byłaby różnica.
Jutro zmierzę się z fotografem profesjonalnym, nie wypada jechać bez statywu
Aniu...witam Cie bardzo cieplutko!!!!!
u Ciebie tak kolorowo, energetycznie....oj mozna oczy nacieszyc i naladowac akumulatorki....
pozdrawiam serdecznie i zycze cudnego dnia
Betysiu trzeba łapać tyle słonecznych promieni ile się da, zapamiętać najpiękniejsze barwy lata, bo słotny i ponury listopad, smutna zima, ostatnio bezśnieżna pozbawia nas tych energetyzujących kolorów Cieszę się, ze dzięki moim wesołym fotkom można ładować osobiste akumulatorki
ale fajne zdjęcie.Pozdrawiam Aniu.
Bożenko lubię miechunkowe lampioniki, w każdej fazie przebarwiania tylko tak bezpardonowo się rozrasta, wyprowadziłam ją wiec na obrzeże ogrodo pod modrzew, obok starego pnia i chyba jej tam dobrze, i niech się rozrasta
Ja jej z tego powodu nie mam ale to fajnie wyglądająca roślina.Niestety nie mam nawet wolnego obrzeża , wszystko obsadziłam rh.
Aniu...witam Cie bardzo cieplutko!!!!!
u Ciebie tak kolorowo, energetycznie....oj mozna oczy nacieszyc i naladowac akumulatorki....
pozdrawiam serdecznie i zycze cudnego dnia
Betysiu trzeba łapać tyle słonecznych promieni ile się da, zapamiętać najpiękniejsze barwy lata, bo słotny i ponury listopad, smutna zima, ostatnio bezśnieżna pozbawia nas tych energetyzujących kolorów Cieszę się, ze dzięki moim wesołym fotkom można ładować osobiste akumulatorki
ale fajne zdjęcie.Pozdrawiam Aniu.
Bożenko lubię miechunkowe lampioniki, w każdej fazie przebarwiania tylko tak bezpardonowo się rozrasta, wyprowadziłam ją wiec na obrzeże ogrodo pod modrzew, obok starego pnia i chyba jej tam dobrze, i niech się rozrasta