Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

EPODLAS 21:47, 25 wrz 2012

eliza3 napisał(a)
Bożenko podoba mi się Twój plan działania. U mnie jest trochę inaczej, bo mam ogródek przydomowy, więc mogę sobie pozwolić jeszcze na rośliny, które wymagają codziennego podlewania.
Myślę, że wszystko sobie nieźle poukładałaś i świetnie to realizujesz.
U mnie punkt czwarty bardzo kuleje, oj bardzo

Elizo, postanowiłam przez zimę przemyśleć i wszystkie pomysły spisywać, żeby mi nie uciekły z głowy. Mój ogród był robiony spontanicznie, bez żadnego projektu. Teraz rozumiem, że projekty są potrzebne. Unika się wtedy wiele błędów. Co nie znaczy, że nic nie można zmienić. Bo nic nie jest doskonałe.
Nie zmienię tak od razu wszystkiego, ale powoli będę naprawiać błędy.
an_tre 21:57, 25 wrz 2012

EPODLAS napisał(a)
U mnie też są jakieś zmiany w ogrodzie.
Powstaje nowa rabata, trudno kosi się przy płocie. Nie będzie szeroka, to jest to dosyć wąski kawałek ogrodu.

Bozenko zmiany imponujące konsekwentnie idziesz do przodu
Czy Małgosia odzywała się do Ciebie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
eliza3 22:18, 25 wrz 2012

EPODLAS napisał(a)

Bożenko podoba mi się Twój plan działania. U mnie jest trochę inaczej, bo mam ogródek przydomowy, więc mogę sobie pozwolić jeszcze na rośliny, które wymagają codziennego podlewania.
Myślę, że wszystko sobie nieźle poukładałaś i świetnie to realizujesz.
U mnie punkt czwarty bardzo kuleje, oj bardzo

Elizo, postanowiłam przez zimę przemyśleć i wszystkie pomysły spisywać, żeby mi nie uciekły z głowy. Mój ogród był robiony spontanicznie, bez żadnego projektu. Teraz rozumiem, że projekty są potrzebne. Unika się wtedy wiele błędów. Co nie znaczy, że nic nie można zmienić. Bo nic nie jest doskonałe.
Nie zmienię tak od razu wszystkiego, ale powoli będę naprawiać błędy.

Ja też robiłam wszystko spontanicznie, ale specjalnie tego nie żałuję. Ogród mam niewielki, więc i możliwości mniej. Pomysły też najczęściej przychodzą zimą, a wiosną się je realizuje, przynajmniej tak jest u mnie. Ja jesienią niewiele robię w ogrodzie, typowe prace porządkowe, a rewolucji nie przeprowadzam, bo w ogóle nie lubię rewolucji.
Wychodzę z założenia, że ogród tworzy się całe życie, więc sobie dziubię po troszku, to tu, to tam i dobrze mi z tym
. Serdecznie pozdrawiam. Do miłego
EPODLAS 22:25, 25 wrz 2012

Elizo, tu się z tobą zgadzam całkowicie, że ogród robi się całe życie. Ale jakiś plan jednak trzeba mieć. Ponoć ogród nigdy nie jest skończony. Bo np. coś wymarznie i trzeba zmieniać nasadzenia.
eliza3 22:28, 25 wrz 2012

Z tym wymarzaniem to masz rację, oj miałam straty w tym roku
viva 22:49, 25 wrz 2012

Bożenko jak Ty to wszystko sobie pięknie wypunktowałaś, same ważne spostrzeżenia i jak widzę już zaczęłaś realizację
Przesympatyczna Twoja psinka
malgocha1960 22:57, 25 wrz 2012

Widzę,że Józek poszedł dalej juz z rabata.Juz nie mogę sie doczekac kiedy to zobaczę.Do niedzieli Bozenko.
EPODLAS 23:10, 25 wrz 2012

Vivo, mam nadzieję że ogród zyska na moich przemyśleniach i realizacjach.
Małgosiu, to znaczy że jednak jedziemy? Fajnie, oby tylko pogoda dopisała, ale co tam ciepło się ubierzemy.
Marcinki, smutna byłaby bez nich jesień. Niektóre kwitną aż do przymrozków.
Nie mam ich za dużo, ale nie wyobrażam sobie ogrodu bez marcinków.

malgocha1960 23:12, 25 wrz 2012

wIOSNA PRZYWĘDRUJE PO TE BIAŁE I PODSADZĘ MOJE WYŻSZE,BO BRZYDKO WYGLĄDAJA.
reni 23:12, 25 wrz 2012

Piękne... też mam ich trochę ale tylko w fioletach