Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

ewa004 19:20, 25 wrz 2012

Przesadziłam 10 letni bukszpan mam nadzieję że się przyjmie,trochę jest poczochrany ,ale jak na wiosnę go przytnę to będzie ok.
Początkowo wydawał mi się tam za wielki ,ale chyba już się oko przyzwyczaiło
Trochę przysłania teraz hortensje,ale na drugi rok one będą większe a bukszpan mniejszy
Myślałam o takim nasadzeniu ,tam gdzie stoi ta doniczka z trawką myślę posadzić coś na pniu może trzmielinę

Lub takie nasadzenie ,dodać tam dużą kępę hosty ,chociaż coś na pniu chyba też by pasowało

Poradzicie coś
ewa004 21:58, 25 wrz 2012

Nie wiem w jakiej odległości posadzić te kule od siebie czy tak jak jest na zdjęciu czy bliżej tej dużej kuli?
A gdybym tą trzmielinę na pni podsadziła tymi czerwonymi żurawkami ,a w miejsce żurawek posadziła malutkie bukszpany?

Może coś takiego?
ewa004 21:33, 26 wrz 2012

Pojechałam dzisiaj po trzmielinę a kupiłam ...takie fajne dziwadło ,bukszpan z czuprynka

Dojdą jeszcze trawki ,wysypie korą i myślę że będzie git
Co myślicie ?
alinak 21:42, 26 wrz 2012

Ewciu sorki że trawek nie wysłałam , ale pełne ręce roboty miałam .wyślę w poniedziałek.
widzisz i poradziłaś sobie z tą rabatą. jest ok.
ewa004 22:05, 26 wrz 2012

Alinko witam cię gdzie ty byłaś ???
A trawkami kochana się nie przejmuj ,wyślesz mi jak będziesz miała czas

Wiesz a tą rabatą to się nagimnastykowałam , ,przesadzałam po kilka razy,nawet teraz jeszcze bukszpany nie są wkopane,bo się zastanawiam czy na pewno dobrze
Myślę jeszcze o tych czerwonych żurawkach ,może zamienić je na coś jaśniejszego?czy mogą zostać ?
monitka 20:59, 06 paź 2012

Ewo dawno do Ciebie nie zaglądałam a tu widzę że zakątek po metamorfozie

Twój bukszpan okazały i rzeczywiście byłoby go szkoda. Wygląda na to że w tym zakątku jest w miarę zacisznie a to dobrze wróży będę trzymała za niego kciuki
ewa004 19:12, 07 paź 2012

Monika jest zacisznie ,ale i tak załapałam stresa ,ale wieże że da rade

Ewa 08:47, 08 paź 2012

Witaj Ewuś
Jak u Ciebie urokliwie i sympatycznie , podziwiam Twój zapał i determinację
Myślę , że metodą prób i błędów można stworzyć cuda w ogrodzie i samo odkrywanie możliwości naszego ogrodu jest fajne
Życzę Ci wielu radości i satysfakcji z ogrodomanii
ewa004 11:27, 08 paź 2012

Dzięki Ewuniu za odwiedziny .
Wiesz Ewcia zapał to ja mam nie mam natomiast wsparcia ,jak ja wam zazdroszczę tych cudownych mężów, którzy zawsze gotowi do pomocy.
Ja przez mojego faceta to nic nie mogę działać ,bo on zawsze ma coś jeszcze do zrobienia w miejscu gdzie ja coś robię,i tak robię robotę głupiego.
Co za gadzina że nie chce pokochać kwiatów:
Ale będę robić po dziesięć razy to samo aż mi ustąpi...
ewa004 16:02, 10 paź 2012

Dostałam dzisiaj trawki od Alinki strasznie się cieszę ,zaraz upewnię się że dobrze je rozpoznałam i nareszcie skończę te rabatę
]

mam problem z tymi małymi czy to jest GRACIMULLUS czy MORNING LIGHT ,ta czerwona to napewno Red Baron a ta ostatnia to ZEBRINUS

Alinko a to co ?

Przypominam tak to wygląda ,pomóżcie posadzić te trawki .

Na pewno Morning przed hortensje a którą dać w ten róg pod płotem ale będzie ona za hortensją

Pochwalę się jeszcze jaką ładną paniusię nabyłam

Podoba mi się