Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Alei Lipowej... 11:05, 23 sie 2012

Do góry
justi napisał(a)
temat rozmnażanie roślinek .... ciąg dalszy... nowe małe tardivy się ukorzeniły przez odkłady

dobrze urosła im bryłka korzeniowa

Nie dobijaj mnie!

Jak Ty to zrobiłaś???
Ogród w Alei Lipowej... 11:04, 23 sie 2012

Do góry
justi napisał(a)
Mam fotki tych żurawek samosiejek i posadzonych już do doniczek, będzie taka moja mała hodowla ,
a potem to M mnie chyba na targ z tym wygoni

i begonie samosiejki

O Matko, ile ich jest?

I begonie też się u Ciebie sieją?

Justi, przyznaj się tu zaraz, co robisz - mikstury o tyle czarodziejskie co tajne im zadajesz, voo-doo jakieś odprawiasz?

Na targ nie pozwolimy Masz nadwyżki? Chętnie przyjmę
Ogród w Alei Lipowej... 11:03, 23 sie 2012

Do góry
temat rozmnażanie roślinek .... ciąg dalszy... nowe małe tardivy się ukorzeniły przez odkłady

dobrze urosła im bryłka korzeniowa

Ogród w Alei Lipowej... 10:58, 23 sie 2012

Do góry
wysiały się za rzędem tych rózowych pod rh najbardziej

odbiegając od tematu mam jeszcze takie zdjęcia cebuli, poukładanej na stoliku do wysuszenia

Ogród w Holandii 10:52, 23 sie 2012

Do góry
Agatko gratuluję 300tki ...pamiętasz, jak pisałaś, że nikt Cię nie odwiedza ???

....dla Ciebie widoczek znad Bałtyku .... pozdrawiam

Ogród w Alei Lipowej... 10:51, 23 sie 2012

Do góry
Mam fotki tych żurawek samosiejek i posadzonych już do doniczek, będzie taka moja mała hodowla ,
a potem to M mnie chyba na targ z tym wygoni

i begonie samosiejki

MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 10:43, 23 sie 2012

Do góry
Witajcie dziewczyny! (I panowie, jeśli się tu trafiają )

Trochę mam zaległości w pracach balkonowych, ale próbuję nadrobić. Aktualnie jestem w fazie niezadowolenia Gdyż, ponieważ, bo, porozsadzałam wszystkie kwiatki z ,,poczekalni" do skrzynek i... zrobiło się pusto. Znowu widać brzydkie brązowe skrzynki, prażący żwir pod balkonem i tu i ówdzie kawałki betonu...

Jestem niezadowolona, też dlatego, że nie udało mi się zrealizować dwóch ważnych rzeczy - kratki i trejaża, co by mnie zasłoniły (choć odrobinę) przed wzrokiem sąsiadów z góry, z boku, z przodu i ze wsząd - a zaczynają zapuszczać ,,żurawia" coraz częściej i na dłużej... Normalnie człowiekowi na ręce patrzą jak pracuje!

Kratki o tyle są problematyczne, że potrzebuję do ich zamontowania siły roboczej z wiertarką udarową - a tu występuje silna koalicja ojcowsko-męska, że to moja fanaberia skandal... mało, że nie chcą mi dziur wywiercić to jeszcze odmawiają pożyczenia wiertarki! A plany powiem szczerze są napoleońskie - gdyż wymyśliłam sobie taki trejaż-koronkę, który zrobiłabym z nylonowego, lub innego sznurka (oczywiście w miarę moich kiepskawych umiejętności szydełkowych), miałby się po tym piąć powojnik tangucki... Prawda, że brzmi ciekawie? No kilku haczyków tylko potrzebuję w ,,suficie" balkonu... co do sznurka jeszcze się nie mogę zdecydować... macie jakieś rady co do materiału i kolorystyki?

Beato - koniecznie wyciągaj tę koszulę! Zwłaszcza z rękawów wychodzą niezłe woreczki Zresztą noszę się od jakiegoś czasu z myślą założenia wątku z RECYKLINGIEM w ogrodzie i nie tylko - mogę podesłać linka jak się robi np. włóczkę ze starej podkoszulki (zrobiłam tak już kilka koszyków na bibeloty)

Tess - podbudowujesz mnie zawsze rób balkon, rób! Zwłaszcza, że lubisz rozmnażać - możesz go potraktować jako taką ,,szkółkę", gdzie jak rośliny wieloletnie nie będą się mieścić zawsze możesz wysadzić do ogrodu lub oddarować (Hakonechloa dobrze rośnie w donicy )
Widziałam ostatnio przepiękny słoneczny balkon gdzie były w skrzyniach kolorowe berberysy, irgi, parę mini-iglaków, trochę wrzosów i przepiękne rozchodniki - bardziej mi się podobają ostatnio zestawienia z roślin wieloletnich niż sezonowych nawet, wtedy naprawdę balkon przypomina ogród.

Tyle gadania. Czas na pokazywanie

Z cyklu ,,proroctwa Danusi" - ot takie cudowności (trzy duże donice) można u nas znaleźć obok... hm... ,,dzwonów" do segregacji odpadów
(dzwonek już po fryzjerze)
Mój kawałek raju II 10:39, 23 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Domowe [img

Aniu. Piękna kolekcja fiołków Pozdrawiam M
PS ja moje powojniki na razie (do końca sierpnia dokarmiam Magiczną siłą do powojników ) potem dam trochę nawozu jesiennego - regularnie tez opryskuję na grzyba i szkodniki. Na zimę zabezpieczę kopczykami i agrowłukniną i będę liczyć na szczęście
Ogród z perspektywą na przyszłość 10:31, 23 sie 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

Wspaniałe miasto za Tobą! Dobrze, że nie słuchacie zazdrośników tylko głosu serca
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 10:27, 23 sie 2012

Do góry
Betysiu, pamiętaj - dobro podarowane drugiemu człowiekowi zawsze wraca do nas

Mały podarunek ode mnie: błękit nieba, wiatr od Bałtyku, szum i zapach sosnowego lasku
Miłego dnia

Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:17, 23 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Dziękuję wszystkim odwiedzającym Dopiero przed kwadransem skończyłyśmy spotkanie
Muszę przyznać, że świetnie nam się gada i co ciekawe na każdy temat. Wręczz napiszę, że na tematy ogrodowe zdecydowanie niewiele rozmawiałyśmy
Dzisiaj do KOIID dołączyła Pszczółka Myślę, ze mogę w imieniu KOIID napisać, ze witamy w Komitecie Szkoda, ze Justychaz na urlopie nie dołączyła i AGA PE.

A to my w komplecie przed potworem
Od lewej:
Pszczółka, Irenka, Noemi, Madżenka i Wieloszka

Tak nam się świetnie gadało, ze Pszczółka, która nawet po ostrym żwirku biega boso, chciała bez butów pojechać do domu

ja to bym do Was na boso z samej Francji przybiegla...gdyby troszke blizej bylo!!!!!
cudnie macie i Wy cudne...oj zazdroszcze i popaprze jeszcze sobie na Was.... i zaraz wroce i znow popatrze !!!!!
usciski dla Wszystkich ogrodowiczek!!!!!!!
Zimozielony ogród przy białym domu 10:08, 23 sie 2012

Do góry
Piękny dom otrzyma piękną oprawę
A Mateuszowi macham! Macham powitalnie

Edytuję, coby Gosia nie pomyślała, że to moje machanie do Zdzisława jest

Mateuszowi macham, za jego smykałkę do ogrodu:

Gardenarium napisał(a)
Za zgodą mamy zamieszczam też fotkę Mateusza, który czuję, że będzie opiekował się ogrodem.
Ma smykałkę

Ogród nad Rozlewiskiem 10:08, 23 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Osz pięknie! A te pola i łaki i jeziorka i łabądki... ach!

Czy dobrze widzę, że w polu stoją obok siebie dwa krzyże - prawosławny i ,,zwykły"?
Moje zmagania ogrodowe 10:07, 23 sie 2012

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Dopiero teraz znalazłam chwilkę, cały dzień w słoikach - pomidory, maliny i przede wszystkim ogórki, na które nie mogę już patrzeć, ale zimą chętnie zjem

W różnych wątkach pojawiają się już zdjęcia ukazujące nadchodząca jesień, mojej sasance się coś pomyliło, bo wiosną nie kwitła a teraz proszę:

Hej Ewelinko !! Twoje słoiczki (Ani sposobem odwrócone do góry nogami Piękne!! Sasaneczka też śliczna. Pozdrawiam Monika
Ogród Leny. 09:36, 23 sie 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

zaśpiewałam sobie widząc to zdjęcie :
"Laleczka z saskiej porcelany...."
cudne !!!

a ogród...wypiękniał, wyszlachetniał i pieknie go "focisz"
Lenka, lecę ogladac dalej !

Witaj Lenko pozdrów dziewczynki ....piękne zdjęcie
Rabaty po metamorfozie wyglądają super ...zdjęcia zachęcające dla wszystkich zniechęconych

Anula "Laleczka z saskiej porcelany ..." to była moja ulubiona piosenka .... dzięki , że mi o niej przypomniałaś

pozdrawiam

Misz masz, czyli kubusiowy galimatias ogrodowy 09:36, 23 sie 2012

Do góry
Witam wszystkich!!
Cały czas walczę z kretem, nudne się to już zrobiło!!
W ramach relaksu zrobiłam powidła śliwkowe. Mam przepis dla leniwych, ale powiem szczerze, że okazało się że to wcale nie dla leniwych. Z 6 kg śliwek wyszło mi 10 słoików różnych rozmiarów. Śliwki były bardzo soczyste i zanim ten sok odparował.....ehhh nastałam się nad garem

Aaaa i tez musiałam wykorzystać numer z woreczkiem pod dekeilkiem

efekty:

Kwiatki i rabatki u Elizy 09:23, 23 sie 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Kto mi powie co to za róża? Znowu zakwitła. Jest śliczna, ale prawie nie pachnie.

Mam Chopina i praktycznie nie pachnie. Mówię praktycznie, bo coś tam wyczuć można.
Twoja wygląda na Chopina
Ogród Leny. 09:18, 23 sie 2012

Do góry
Witam,
Fajnie jest obejrzeć wątek od początku i patrzeć jakie zmiany dokonują się w ogrodach. Piękny ogród przejrzałam cały wątek i jestem pod wrażeniem . Hortensje piekne zapisałam sobie w notatniku rodzaj i będę szukać żeby zakupić. Natomiast podoba mi się drzewko na poniższym zdjęciu czy mogłabyś napisać co to za drzewko?
Kwiatki i rabatki u Elizy 09:09, 23 sie 2012

Do góry
Aniu mam jeszcze taką, kupiłam przez przypadek zamiast szałwii omszonej.
Szałwia omączona. roślina jednoroczna, kwitnie całe lato.

Ogród Dendrologiczny w Przelewicach 09:08, 23 sie 2012

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies