Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

zbigniew_gazda 13:09, 28 paź 2012

Aniu w jakiej odległości od płota sadziłaś szmaragdy ?
kasik778 13:15, 28 paź 2012

asc napisał(a)
O tu znalazłam lepsze foto... jak robimy zdjęcia to odruchowo mijamy ten widok bo denerwuje..... połączenie pergoli z rabatą wrzosową z zostawieniem przejścia do warzywniaka (za tym niskim płotkiem) ..... pomysłów na razie brak..ale to plan konieczny na przyszły rok... Komórka sąsiadów już obsadzona szmaragdami... bo też gryzie w oczy...

Jeśli chcesz zasłonić szklarnie to coś ładnego i szybko rosnącego, może pęcherznice?

albo rabata z jodłą jednobarwną plus dodatki np mniejsze kule bukszpany, tuje Danica plus kilka traw
Martek 13:16, 28 paź 2012

asc napisał(a)
O tu znalazłam lepsze foto... jak robimy zdjęcia to odruchowo mijamy ten widok bo denerwuje..... połączenie pergoli z rabatą wrzosową z zostawieniem przejścia do warzywniaka (za tym niskim płotkiem) ..... pomysłów na razie brak..ale to plan konieczny na przyszły rok... Komórka sąsiadów już obsadzona szmaragdami... bo też gryzie w oczy...

Nie rozpędź fantazji i nie zasłoń słońca warzywom i szklarni )))))))
To bardzo cenny zakątek wielu ludziom nie chce się nic uprawiać wieki błąd !
Mala_Mi 13:31, 28 paź 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Aniu w jakiej odległości od płota sadziłaś szmaragdy ?

Co najmniej metr, ale to z uwagi na pas startowy dla Miśka.. musi mieć wolne od płotu, bo biega...
Mala_Mi 13:40, 28 paź 2012

Martek, Kasik.. dlatego nie może to być nic co rośnie wielkie... co prawda od tego kierunku słońca za wiele nie ma, bo to północ.. ale ....
Pęcherznic nie chcę bo rosną bardzo szeroko i nawet cięcie im nie pomaga.... i na zimę gubią liście.. to musi być coś zimozielone czyli jakiś iglak....
Widok z innej perspektywy od wschodu na zachód..... i wiadomość z ostatniej chwili....... śnieżyca za oknem..........

an_tre 13:48, 28 paź 2012

Aniu śnieżne widoki są piękne ale jak utrzymują się długo to nie są już talie zabawne, miejmy nadzieję, że ta śnieżyca u ciebie to tak na krótko zagościła
U mnie zima na razie spasowała, może tak szybko śnieg nie wróci, stopiło go dzisiejsze słoneczko jeszcze kolorowa jesień Pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
justi 16:49, 28 paź 2012

Aniu czytam, że chcesz zasłonić szklarnię. To znaczy sam przód tej szklarni chcesz zasłonić, żeby nie było widać od strony ogrodu?
Pęcherznicę tnę 3 razy w roku, da się z nią wygrać, ale nie kwitnie wcale po takim radykalnym cięciu.
ell 17:23, 28 paź 2012

Aniu dzisiaj nadrobiła zaległości równiez u Ciebie.
Pewnie teraz nadal zrywacie liście z drzew - szkoda jednak, że zima tak szybko zawitała, a za kilka dni odpuści pewnie na długo, a mogło być tak kolorowo jeszcze.
A na zasłonięcie szklarni może parawan z glicynii podsazony bluszczem ( może bluszcz da radę i wystarczy mu światła w czasie kiedy glicynia jeszcze liści nie ma? Przycinać mocno tak jak to robi Irenka i na wiosnę będziesz miałą burzę kwitów.
bociek 17:26, 28 paź 2012

Czyzby jednak sniezyca dotarla do Ciebie Na zasloniecie szklarni ekran z cisa ??? Zimozielony
Ogrodowiskowy
ell 17:33, 28 paź 2012

Byłby najfajniejszy, ale jak zauważyła Ania bardzo, długo rosnie. Ciężko coś szybkorosnącego tutaj wymyslić, bo już jedno pnącze w poblizu masz.
Ty to zawsze jakieś trudne te zadania dajesz do wykonania.