Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W Gąszczu u Tess 00:16, 22 sie 2012

Do góry
W Gąszczu u Tess 00:13, 22 sie 2012

Do góry

W Gąszczu u Tess 00:06, 22 sie 2012

Do góry
W Gąszczu u Tess 00:03, 22 sie 2012

Do góry
Kiedyś, kiedy ledwie zawitałam na Ogrodowisku i biegałam jak szalona po wątkach, zachwycona i zauroczona Waszymi ogrodami, widziałam gdzieś, w którymś z nich, że ktoś pokazywał wiosenną odsłonę Placu Grzybowskiego w Warszawie. Królowały wówczas czosnki.
Dziś miałam okazję zobaczyć jego kolejną odsłonę.
Zachwyciła mnie swoją naturalnością Przez dziesięciolecia straszyły w miastach paskudne gazony, a teraz takie urocze skwerki robią
Fanaberie

Mój jesienny ogród 23:50, 21 sie 2012

Do góry
A ha, ja ich nie wyrzuciłem tylko nie miałem już siły aby wysadzić do końca, dobrze że nie nie zmarnowały. Ja w niedzielę skończyłem rabatę jeżówkową i wszystkie Twoje tam wysadziłem.

Ogród w Tarnowie 23:42, 21 sie 2012

Do góry
Wrzosy kolorami kuszą do zakupów...

Rajski ogród Ani 23:40, 21 sie 2012

Do góry
Jeszcze kwitną, ale jak będzie tak sucho i upal to z listków i kwiatków pozostanie popiół

Biały domek pod lasem 23:40, 21 sie 2012

Do góry
Dasia napisał(a)

Bardzo ładna cegła w zielniku, cały zielnik wspaniały.

A dziękuję szefowej za miłe słowo Cegła z odzysku, tata ma więcej i twierdzi, że nie potrzebuje, więc postanowiłam się nią zaopiekować Parę pomysłów czeka na realizację.
A zielnik też się rozrósł, tylko dawno nie przycinany niestety:

Przy okazji pytanie - czy lawenda może się sama nasiać? Mi coś wyrosło podobnego obok krzaczka lawendy i na razie nie ruszam.

Może się rozsiać sama. Mi się w tym roku strasznie dużo rozsiało
Puste pole z wysepką kwiatową 23:37, 21 sie 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
Nie pytajcie, czy żyję.................
NIE ŻYJĘ!!!!!!!!!!

Wiosną było tak:

Dziś jest tak:

Tu na razie jest klepisko,
Jutro będzie wrzosowisko...

Co za metamorfoza!
W życiu nie przypuszczałbym, że z tego walca z pióropuszem może takie cudeńko wypaść. Teraz to już łatwo końcówkę sobie wyobrazić
Ogród zapachów u Jasi 23:36, 21 sie 2012

Do góry
Weszliśmy do ogrodu wejściem rodzinnym, kuchennym. A było tak:

A wejście frontowe wygląda tak:

Ogród zmyślony 23:36, 21 sie 2012

Do góry
myszorek napisał(a)

Piękny ogród. Coraz lepiej widać zarys całości i rośliny pięknie się rozrastają! Mam pytanie o te pomarańczowe żurawki w tle, czy to może Marmelade?

Wykasiu ciężko mi powiedzieć, mam ze trzy rodzaje pomarańczowych żurawek. Wszystkie w słońcu. Mogę je obfocić, to łatwiej będzie zidentyfikować, ale żadna z nich nie jest marmelade jak sądzę

Jeżeli to nie problem to baaardzo proszę. Widać, że to słońce im służy. Pięknie wyglądają, dają świetny efekt kolorystyczny. Żyłam raczej w przekonaniu, że żurawki, zwł. te z jasnymi liśćmi wolą półcień.
Zielony galimatias 23:31, 21 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

nikt nie chce zle dla ciebie tylko sa pewne decyzje które czeba samemu podjac jak wyjscie zamaz czy urodzić dziecko czy byc samemu i Tak .......

O to ja CIę tu sprostuję... o tym, że chcę dziecko, owszem decydowałam.. ale o porodzie to już nie! Przyszło kiedy chciało,.. i żadne bieganie po korytarzu z kroplówką nie pomagało...
Czeba wiedziec gzie trawa jest a kroplujace wydłuzasz lub skracasz
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:31, 21 sie 2012

Do góry
Ana napisał(a)

[/b]

tak siedzę i teraz patrzę że tylko ktoś niespełna rozumu może zachwycać się młodą trawką na skrawku ziemi

Ana, to jest TO!!! Teraz dopiero całe nasadzenia dostały tło i są pięknie wyeksponowane - zobaczysz, to będzie Wasz ulubiony zakątek

Ho h ale się dzieje! A kiedy imprezka z okazji pierwszego koszenia trawnika?
Zielony galimatias 23:25, 21 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

nikt nie chce zle dla ciebie tylko sa pewne decyzje które czeba samemu podjac jak wyjscie zamaz czy urodzić dziecko czy byc samemu i Tak .......

O to ja CIę tu sprostuję... o tym, że chcę dziecko, owszem decydowałam.. ale o porodzie to już nie! Przyszło kiedy chciało,.. i żadne bieganie po korytarzu z kroplówką nie pomagało...
Zielony galimatias 23:25, 21 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

musisz sie zdecydowac i wybrac sama ty tam bedziesz przebywac a nie my My mozemy doradzic rosliny ale ty masz decydujacy głos Najlepiej wziosc sie wgarsc i zabrac sie do roboty

No co Ty.. ja muszę mieć zaplanowany front robót
Jak mi małż wpuści te rurki w glebę,... to już gleba!.. NIC NIE ZMIENIĘ...zapowiedział, że żadnych zmian przez kilka lat...

Rurki to wpuści do zraszaczy do trawnika ale linię kroplującą to sobie sama do woli możesz wydłużac i zawijać i wić.....
A M sie tym amatorsko czy zawodowoo zajmuje?

Amator, dlatego we stresie
Rurki do zraszaczy, ale zraszacze musi jakoś wyznaczyć już teraz, tzn. ich położenie...
Ogród zapachów u Jasi 23:24, 21 sie 2012

Do góry
Warzywa w fantastycznej oprawie:

I zaplecze Ogrodniczki:

Te donice fajne są:

Zielony galimatias 23:24, 21 sie 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)

Zielony galimatias 23:21, 21 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Madżenka
no.. bez trawy to ani rusz Musi być
A dziewczyny jak to dziewczyny Pogadałyśmy .. i nie doszłyśmy do wniosków żadnych. Jednej się podobają kwadraty, innej fale, Irenka słusznie zauważyła, że musi być nuta romantyzmu...

No i klops?... Bo jak zacznę łączyć koła z kwadratami i renesansem Rokokowskim to dopiero będzie galimatias!...

Dziewczyny... plis, burza mózgów?....

Ev czy możesz baaaardzo dokładnie nanieść na plan rozczochranca???
A co do kubików to jeszcze myśłałam o takim rombie przy tarasie zamiast kwadratu i analogicznie po skosie w prawym rogu...? Ale zaznac mi rozczochańca cobym go na przekątnej umieściła dokładnie w miejscu gdzie będą się pod katem prostym przecinać
Ale chyba lepiej gdy to narysuję
.
fWiesz, że dla Ciebie wszystko.. ale mam iść teraz ze świeczką na ogród?...
ja bym nie ryzykowała z oznaczaniem przekątnych.. widziałaś co wyszło jak zaczęłam u Ciebie współrzędne wyznaczać.... żartuję!.. rysuj, może pokumam o co kaman....
Zielony galimatias 23:18, 21 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

musisz sie zdecydowac i wybrac sama ty tam bedziesz przebywac a nie my My mozemy doradzic rosliny ale ty masz decydujacy głos Najlepiej wziosc sie wgarsc i zabrac sie do roboty

No co Ty.. ja muszę mieć zaplanowany front robót
Jak mi małż wpuści te rurki w glebę,... to już gleba!.. NIC NIE ZMIENIĘ...zapowiedział, że żadnych zmian przez kilka lat...

Rurki to wpuści do zraszaczy do trawnika ale linię kroplującą to sobie sama do woli możesz wydłużac i zawijać i wić.....
A M sie tym amatorsko czy zawodowoo zajmuje?
Mój 4 arowy azyl... 23:17, 21 sie 2012

Do góry
U mojej sąsiadki ten krzew róży obsypany kwiatami przyciąga oczy. Sąsiadka nie wie, jaka to odmiana ale ja myślę, że to CHOPIN
Pachnie!
A to fragment krzewu, bo nie chciałam wpakować w kadr zbędnych obiektów. Na całym krzewie róż jest chyba z 60, pączków nie licząc!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies