Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 16:58, 07 paź 2012

JulkAd napisał(a)
Oj nie daję rady na dłuższe wizyty ...miłego dnia

pozdrawiam i wszytkiego dobrego na nowy tydzień
agata_chrosc... 16:59, 07 paź 2012

irena_milek napisał(a)
ale fajny pomysł z tym lustrem pewnie już sie do tego zabierasz Agatko?

na wiosnę Irenko, teraz to już nie dałabym rady
agata_chrosc... 17:00, 07 paź 2012

AniaDS napisał(a)
Lutro to fajna sprawa, jak się ma do tego odpowiednie miejsce. Ja bym spróbowała .

no właśnie przyglądam się temu pomysłowi coraz bardziej wnikliwie
Enya73 17:00, 07 paź 2012

Witaj Agatko, dawno mnie nie było na forum, widzę że u Ciebie też mam spore zaległości Ale nadrobię

Tymczasem zapraszam do obejrzenia mojego nowego wątku:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2415-pod-sloncem-toskanii

Buziaki pełne słońca z deszczowego Górnego Śląska
agata_chrosc... 17:01, 07 paź 2012

Anita1978 napisał(a)
długo mnie nie było więc do nadrobienia sporo- najbardziej podoba mi się ogrodzenie- w moim guście zupełnie
rabata też ok- w przyszłym sezonie pewnie rosliny na niej nieźle "buchną". I jak tam zdrówko?
mam nadzieję, że ok?
pozdrawiam

Anita, nareszcie, bo faktycznie długo Cie ni e było. zdrówko na szczęście lepiej i mam nadzieję, że już teraz to będzie tylko lepiej
agata_chrosc... 17:02, 07 paź 2012

malwes napisał(a)
I ja pozdrawiam serdecznie, cofam się bo dawno mnie tu nie było i mam sporo stron do nadrobienia...

witaj Malwes - najważniejsza ostatnio jest rabata preriowa i płot!
agata_chrosc... 17:03, 07 paź 2012

Enya73 napisał(a)
Witaj Agatko, dawno mnie nie było na forum, widzę że u Ciebie też mam spore zaległości Ale nadrobię

Tymczasem zapraszam do obejrzenia mojego nowego wątku:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2415-pod-sloncem-toskanii

Buziaki pełne słońca z deszczowego Górnego Śląska

Toskania zawsze z przyjemnością. W pierwszej wolnej chwili wpadnę podziwiać
agata_chrosc... 17:14, 07 paź 2012

Przetacznik napisał(a)
coś nie ma Cię dzisiaj...

a no nie było mnie z powodu wycieczki do nowej szkółki. To był ostatni moment, bo szkółki bylinowe i trawiaste zamykane są właśnie teraz, w połowie października. Różane oczywicie pracują pełną parą w listopadzie. Ta szkółka, w której byliśmi jest super, żałuję, że aparatu ni ewzięłam. Przede wszystkim mają niesamowite jeżówki. No jdna to taka, że dech mi zaparło. Niestety była tylko roślina pokazowa, a sadzonki wyprzedane. Na wiosnę na bank musze tam wrócić po tę jeżówkę. za to kupiłam kulka innych, m.in. maxima, która ma pojedynce kwiaty fioletowe, ale za to wilekości talerza obiadowego! Coś niesamowitego. Ich specjalnościa są astry - mają kilkadziesiąt odmian i zakupiłam, a jakże, dwie wysokie odmiany na prerię. Własnie teraz kwitną , gdy cała reszta już odpuściła. I jescze sanguisorba parviflora - odmiana 2m wysokości, będzie pięknie grała z baronem na tle miskanta.
No a dzisiaj , poniewaz akurat piękna pogoda się zrobiła, zaczęłam sadzenie cebulowych - wsadziłam 185 cebul i ledwo zyję. Zaczęłam od robienia dziur, ale po zrobieniu ok.50 dałam za wygraną i zrobiłam odkrywkę - zdjęłam 10-12 cm ziemi i powsadzałam tulipany i żonkile, przysypałam 2cm i szafirki. W sumie obsadziłam może ze 2m2. Ma to wyglądac mniej więcej tak:

jak sobie pomysle, że mam do posadzenia jeszcze kilkaset cebul, to juz mi słabo!
Gardenarium 17:16, 07 paź 2012

Agatko, a ja będę miała wielką prośbę, o napisanie mi na pw tych szkółek z ogrodami, bo chciałabym wiosną pojechać. Czuję że będę jeździć cyklicznie, bo bardzo mi się ostatnio spodobało w Holandii

Instagram Ogrodowiska
agata_chrosc... 17:59, 07 paź 2012

Danusiu, a to miła wiadomość No to mam nadzieję, że już następnym razem mnie nie ominiesz Zaraz wyślę adresy tych, w których byłam i jeszcze takich, do których koniecznie chce pojechać latem.