Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 15:24, 10 sie 2012

Do góry
=

Ania zaglądam na chwilę, żeby tylko zobaczyć jak tam u ciebie było, i cuda.. co Ty w tej wodzie robiłaś jeszcze tych pierogów szukałam ,ale chyba nie widzę

Fajnie, że spotkanie sie udało, a miałaś takiego stracha..super goście, towarzystwo jeszcze lepsze, widzę, że dopisało...i rozchodnik mnie powalił, piszę się na taki

Szkoda, że być nie mogłam, choć byłam wtedy w Rzeszowie, ale z młodym się nie dało..
I te Twoje hektary ..ach..
wielki buziol i znikam znowu na parę dni pewnie
Moje zmagania ogrodowe 15:24, 10 sie 2012

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Starsza siostra zostawiła mi dziś swojego syna do opieki i skoczyła na grzyby, w zamian za opiekę zostawiła mi kurki (drugie tyle miała dla siebie, młodsza siostra trochę mniej)

Część będzie jutro na obiad, część zamrożę na zimę.

Ja też chce na grzyby język mi wpadł do żołądka Ewelinka co tak dręczysz?
Moje krzewy są całoroczną ozdobą ogrodu. 15:23, 10 sie 2012

Do góry

Moje krzewy są całoroczną ozdobą ogrodu. 15:15, 10 sie 2012

Do góry

Mój kawałek raju II 15:14, 10 sie 2012

Do góry
A tu na Warmii leje cały czas, wczoraj z balkonu zrobiłam tylko zdjęcie Anabelle, która w tamtym roku miała tylko jeden kwiatek a teraz tak wygląda nie było mnie tu 3 miesiące, jak się przejaśni wyjdę do ogrodu i obfocę co jeszcze kwitnie oprócz chwastów aha i jeszcze zdjęcie jednego z moich gigantów zobaczycie jak wygląda przekrojony a jest przepyszny, przywiozłam ich kilka, aby nie musieć kupować byle czego do jedzenia
Nasz przydomowy ogródek 15:11, 10 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Zbyszku, wielokrotnie byłam już w Twoim ogrodzie, ale nie pamiętam, czy ślad zostawiłam.
Więc na wszelki wypadek, jesli tego nie zrobiłam wczesniej - witam się ciplutko z Tobą, Krysią i Barim
Cały ogród jest piękny, ale ketmię - mamę - masz przepiękną, zwala z nóg

Jak postępy w leczeniu jałowca?

Teresko dzięki za odwiedziny i przepraszam że tak późno odpisuję. Jałowiec już ma się dobrze. Poskubałem chore gałązki i spaliłem. Poczęstowany został p.grzybowym Topsin i Mospilan na owady.
Dzięki wszystkim za porady. Pokażę stan aktualny .

Poduchy już nadają się do cięcia ale jeszcze chwilę dam spokój - niech odpoczną po chorobie.

Na zjeździe u Ani rozmawialiśmy z Witkiem i Ryśkiem o jałowcu i nakazali popuścić druciki którymi były związane sąsiednie gałęzie. I mieli rację. Zobaczcie jak przez rok drucik porobił bruzdy w korze . Przewiązałem w inne miejsce a okazuje się że gałązki już są zrośnięte w jedną całość.

Moje krzewy są całoroczną ozdobą ogrodu. 15:07, 10 sie 2012

Do góry
Uroki lata 2012. /sierpień/.

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 14:53, 10 sie 2012

Do góry
Joaska napisał(a)
to okazy przywiezione do babci do podziału
żurawki i hakone:

a to jak dzieliłam hakone:
bierzemy kandydatkę

dzielimy, ja robiłam to ręcznie, ale padało i się trochę śpieszyłam i sadzonki są różnej wielkości:

a tu już po posadzeniu

i niech sobie zdrowo rosną

Łał ! jakie ładne hakone!! W Kielcach kupowałaś? Możesz powiedzieć w którym sklepie, plisss
Przedwiośnie ogrodu..:) 14:40, 10 sie 2012

Do góry
W tym momencie wygląda tak:
Kubusiowo 14:18, 10 sie 2012

Do góry
Gosi warzywniaczek

słabo rosną warzywka w tej glinie, martwi się Gosiak
Ogródek vesper - pomożecie? 14:06, 10 sie 2012

Do góry
Dziewczyny, dziękuję, że do mnie zajrzałyście.

Moniko, szkoda mi tego lilaka, bo sama go tak załatwiłam. Tego jeszcze żyjącego też chciałabym stamtąd przenieść, ale boję się go ruszać, aby nie podzielił losu swojego kolegi.
Masz rację Moniko, że thuje będą stanowiły dobrą osłonę i są zimozielone, na pewno tam staną. W róg tej rabaty chciałabym posadzić jakieś wyższe drzewo (brzozy doorenbos??, 1 lub 3 szt.) lub przenieść tam właśnie tego dobrego lilaka. Jeszcze się zastanawiam.

Beto, do ogrodowiskowego wizerunku mojego ogródka jeszcze dłuuuga droga , ale cel jest i motywacja także. Najtrudniej się na coś zdecydować, bo pomysłów jest tu, na forum, cała kopalnia.

A co do ogrodowych zakupów to cieszę się bardzo, bo jadę w ten weekend do Wawy i planuję odwiedzić słynne na Ogrodowisku Bronisze.
Kubusiowo 14:05, 10 sie 2012

Do góry
a rano chłopcy postanowili iść na spacer..... ale jak !!!

jak w tym chodzić ? no nie da się......... bęc !

uprasza się o nierobienie zdjęć !

nie mogłam sobie odmówić tej fotorelacji
Nigdy nie mów nigdy 13:56, 10 sie 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)
Kasiu pozwoliłam sobie wgrać u Ciebie moją rogownicę, która rośnie przy podjeździe do garażu (wiosną była mała kępka)

ta roślinka jest płożąca i widzę, że rośnie ładniej jak ma ziemię pod sobą, jak zaczyna zwisać (tak jak u mnie na podjazd) zaczyna od spodu robić się brązowa, więc u Ciebie będzie miała idealnie.

Kasiu moja propozycja jest taka. Ja spróbuję ją rozdzielic do małych doniczek juz teraz, jak się ukorzeni (mam nadzieję, że tak będzie) to we wrześniu albo Ci wyślę, albo może dojadę do Kapiasów (no ale tego nie obiecuję).

Julcia gdybyś nie mogła przyjechać do Goczałkowic, a udałoby się i wysyłałabyś, to oczywiście prześlę Ci przelew na koszty.
Misz masz, czyli kubusiowy galimatias ogrodowy 13:56, 10 sie 2012

Do góry
A to moja aronia
Czyżby ślimak na niej siedział?????

Misz masz, czyli kubusiowy galimatias ogrodowy 13:54, 10 sie 2012

Do góry
hej, hej, hello!!
Wczoraj było tych moich chwastów sporo powyżej wideł. Na zdjęciu poniżej nie ma wideł, ale uwierzcie górka była ogromna!!!

Dzisiaj zaczęłam "widłować" i na razie efekt jest taki:

Tam gdzie położyłam płotek będzie podwyższenie terenu. Przy wierzbie mandżurskiej rośnie aronia. Chcę ją przesadzić, bo nie wiem czy wierzba nie zabierze jej wszystkich dobrych składników.

Niestety w tym rogu działki nie moge posadzić jakiegoś większego drzewa, bo powyżej są linie energetyczne, także standardowo pewnie jakieś tuje tam będą.

Przy wierzbie powstanie rabata, no i oczywiście trawa.
Kubusiowo 13:46, 10 sie 2012

Do góry
nasz błogi relaks.....

szaleństwo dzieciaków (choć nie wiem kto się lepiej bawił...)

wieczorne klimaty wśród świerszczy ! co to był za koncert
Kubusiowo 13:40, 10 sie 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
okolica
Jakie fajoskie widoki pozdrawiam
Czas na zmiany - najwyższy czas 13:39, 10 sie 2012

Do góry
Urszulla, jak cośto ja Cię będę przepytywać z tej wiedzy hehehe.
Pozdrowienia dla odwiedzających i fotomoże komuś przyjdzie do głowy jakaś pomysłaco z tym fantem zrobić.
Jest to zachodnia wystawa. Od drzwi tj. tył domu do śliwy, która w tej chwili rośnie w donicy
myślałam o bukszpanowym żywopłociku lub cisowym
czy o jakimś pnączu, albo jakieś trawy np:rozplenica czy coś innego.Generalnie chodzi o zamaskowanie węża ogrodowego umocowanego na ścianie.
Moje poletko 13:37, 10 sie 2012

Do góry
Witam i również trzymam kciuki za twoich facetów bezpiecznej i szerokiej drobi im życzę pozdrawiam

Kubusiowo 13:37, 10 sie 2012

Do góry
wjechał też ciężki sprzęt ! pierwsza na miejscu była "malizna"

która nadzorowała pracę i wymieniała spostrzeżenia

sami też byli nadzorowani !
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies