Marzenko ty to masz cierpliwość.............kwiatek po kwiatku.....ale najważniejsze że wypoczełaś
zdjęcia śliczne
jedno pytanko...teraz powinno się wertykulować?
i niestety nie ma już rabaty pod murem upadłe słoneczniki chyba z okazji ostatniej pogody i na wieść, że się jesień zbliża powstały z tego 3 wielkie bukiety, z czego 2 zostały podarowane
wyrwało je z korzeniami - z jednej strony to dobrze, bo z łatwością je usunęłam, będzie później mniej roboty
Ewa, mi się bardzo ta roślina podoba, zwłaszcza w towarzystwie hortensji już je miałam, jak Danusia kiedyś napisała, że to nieporządna roślina, a zatem za późno - już je mam ) kształ i kolor kwiatów są piękne i faktycznie to istne lato, bo przecież to motyli krzew Pozdrawiam! dla Ciebie dzisiejsze zdjęcie
Obiecanki cacanki ...
Przepraszam za nieobecność na forum i za brak odpowiedzi na zadawane pytania. Przywołana ujawniam się i niczego nie obiecuję. Ale odpowiem na pytania: po pierwsze KasiWB w sprawie przywrotnika - przywrotnika dzieliłam zaraz po przekwitnięciu, na razie zależy mi na ilości bylin, w przyszłym roku będę dbać o wielkość.
Czyli już raz w tym roku dzieliłam kępy w czerwcu. W okresie kwitnienia wycinałam kwiatostany do bukietów, nie żałując nikomu bo zależało mi by jak najszybciej przystąpić do dzielenia. W tym roku nie zasilałam niczym kwiatów (wcześniejsze lata hydrokompleksem wiosną a jesienią dolomitem, lałam wodę gdy było sucho. Przywrotniki (i nie tylko) bardzo ładnie się rozrastały. Teraz w sierpniu po raz kolejny będę dzielić kępy przywrotnika ale tylko te większe.
Danusiu, ogród jest przepiękny brak słów nawet aby to wyrazić bardzo się zmienił od ubiegłego roku, a co to dopiero będzie przez kolejne lata cuuuuuudddooooownie jakbym miała taki ogród, to bym chyba pracę porzuciła i cały czas w nim siedziała )
korzystając z okazji zapytam co rośnie pod tym miskantem i jaka odmiana?