Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

reni 20:35, 03 paź 2012

padam z zachwytu
Milka 20:39, 03 paź 2012

AniaDS napisał(a)
Na dobranoc:

Leonardo

Billet Doux

Colette

Old Blush

i Cornelia

takie cudeńka, to tylko tu i jak słysze nastrój lepszy po otrzymaniu paczki
Mala_Mi 21:04, 03 paź 2012

Aniu.. róze cudne

Sorki, że nawet dłużej na nich oka nie weiszę, ale ..... wpakowałąm siew pracę , z którą sie niewyrabiam.. i przekichane na maksa......... obiecuję nadrobię wszytko... Nie odpuszczę sobie tego... wkońcu zbieram w sobie miłosć d oróż, a gdzie jej szukać jak nie u Ciebie

Ja w sprawie muchy.. jak atakuje to potrafi zniszczyć wszystko...w każdym miejscu w ogrodzie..... przez przypadek przesadzałam drzewko, a pod nim miałąm miniaturowe narcyze.. i zauważyłam że w cebulce jest dziura z brrr i cebula zgniła w środku... wiec szybko internt..a tam przeczytałam o muchach.... Przekopałam cały ogród sprawdzajać w każdym miescu gdzie miałam narcyze.. to mucha....... uchowałą sietylko 1 kępa w jednym oddalonym fragmencie ogrodu, a cebulki miałąm posadzone wszędzie, w całym ogrodzie, a ogród ma 29 arów..... Muchom to nie przeszkadza.. ostatnie 2 lata niestety podlewam środkiem o nazwie Bi.. trzeba tylko uważąc bo szkodliwy dla pszczółek i robć z to z głową.. ale skuteczny sposó....w tym orku podlałąm tylko 1 raz. stwierdzajać, że może po problemie. Ale za rok profilktycznie raz podleję by te muchy jak wlecąto zzdechły na amen i nie złozyły jaj.

Ot i wiem dlaczego tu nei zagladam ten wątek tęz mi odklikało i zginął z obserwowanych.....
Bogdzia 21:23, 03 paź 2012

Poogladałam u Ciebie piekne róże i serdecznie pozdrawiam.
Dzidka 21:39, 03 paź 2012

AniaDS napisał(a)
Na dobranoc:

i Cornelia

Bardzo mi się spodobała.
A jeszcze bardziej gdy przeczytałam jej opis.
Evchen 22:25, 03 paź 2012

Aniu, śliczne różyczki... to kraina niezupełnie mi znana, a raczej zupełnie nieznana ale kusząca... zapachem i kolorem i kształtem...
Czytałam u Betysi, ze Biedny Majer odpada.. no to odpadł
A czy połączenie Edenki i Uetersen (obie na pnącze) byłoby dobre?...
i pod nie okrywowa jakaś... różowiutka....

Buziam Betyśkowo
Ev
alinaSz 22:36, 03 paź 2012

Aniu dawno nie pokazywałaś swoich róż....dawno cię nie było widocznie pracujesz ..a czasu na wszystko brakuje...róże które pokazałaś są przepiękne moje w tym roku podmarzły i słabiej kwitłyi teraz później weszły w drugie kwitnienie...niektóre mają jeszcze dużo pąków..
eliza3 22:49, 03 paź 2012

Aniu, masz piękne róże, chyba bardzo dbasz o nie że tak pięknie kwitną, a ja nie mam żadnego doświadczenia.
Czy możesz mi doradzić?
Kupiłam obornik i chciałam dać różom, bo słyszałam, że lubią, Czy mam go dać jesienią , czy poczekać do wiosny?
monteverde 23:15, 03 paź 2012

AniaDS napisał(a)
Na dobranoc:

Leonardo

Billet Doux

Colette

Old Blush

i Cornelia

Aniu zawsze pokazujesz cudeńka co mnie wprowadza w bardzo dobry nastrój i poszerza moją listę chciejstw, co nie wróży dobrze mojemu ogrodowi pozdrawiam
barbara_kraj... 23:23, 03 paź 2012

Aniu, ja po obejrzeniu Twoich róż wychodzę stąd chora!