Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród na skraju sadu 20:58, 07 sie 2012

Do góry
bociek napisał(a)

O raju, jaka piekna... A niech tam bedzie sobie wiotka, ale te kwiaty.... Obledne Kasiu, czym Ty ja karmisz???

Boćku chyba im pasuje mój wysoki poziom wód gruntowych. Sadziłam je wiosną 2011 roku. Na wiosnę tego roku dostały dawkę nawozu i to wszystko. Pięknie wyglądaja z dalszej perspektywy te ogromniaste kule. Zakupiłam plastikowe kije do mopa i podwiązałam łodygi. Kije schowały się między liście, praktycznie ich nie widać.
Ogrodowy zawrót głowy (2) 20:58, 07 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

okropnie to wygląda - licze na Wasze sugestie co do zakrycia tego betonu. Myślałam o tawułach ''gold'' lub kosmosach. Z bukszpanów docelowo (nie wiem czy dożyję )mają być kolumny, które utworzą żywopłot.

Tutaj trzeba odkuć trochę tego betonu ( brukarzom należy się lanie za taką robotę )

i nasypać więcej ziemi.

Danusiu-dziekuję za wpis - Twoje rady są nieocenione

Niestetybrukarze spartolili robotę - przeklinam ich przy każdym koszeniu trawy. Nigdy nie wychodzi równy kant ze względu na różnicę poziomów: kostka-trawnik.
Czy dosypanie ziemi równa się z przsadzeniem bukszpanów? Jeśli tak, to czy jeszcze teraz mozna to robić? I co między nie wsadzić? Dosypanie ziemi nie wyrówna jednak poziomów całkowicie bo trawnik jest dużo wyżej niż murek..
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:58, 07 sie 2012

Do góry
W cieniu - zacieniona 20:57, 07 sie 2012

Do góry
...zawilce japońskie
Moje poletko 20:56, 07 sie 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
Nooo, ładne kwiatki..., ładne kwiatki... WSZYSTKIE pięknie wyhodowane, piękne, dorodne, niektóre nawet na schwał! Pewnie, że trzymam kciuki!

Potwierdzam, ostro w nocy dało czadu!! My z Elą sąsiadki to się bojamy razem!

Celinko, jak to dobrze mieć kogoś, z kim się razem dygota... Zajrzyj do mnie...
A będziesz we wrześniu u Kapiasów?????????? Bądź!

Wiem, że czymś pięknym jest przeżywanie radosnych chwil z drugą osobą Ale w trudnych chwilach wsparcie też jest ważne moje Wy kwiatuszki
Żebyście z tych dygotek w rezonans nie wpadły

Ania z zielonego wzgórza :-) 20:56, 07 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Czy możesz zdradzić mi jakie wymiary ma ta rabatka ? I le weszło na nią róż i lawendy ?

Oczywiście
wymiary 1,50m x 5m .
10 szt róż
21 szt lawendy

Aniu, czy mogę tę Twoją różankę wkleić do mojego wątku jako inspirację?
Plisss

I wszystkiego naj, naj, naj, z okazji Twojego dziś święta

Oczywiście , wklejaj Kochana i dziękuje za życzenia
Ogródek Hanusi po zimie 20:55, 07 sie 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Sami zobaczcie ,jaki tu mentlik!

Ślicznie i kolorowo to na zdjęciu wygląda, ale wiem również, że na dłuższą metę takie nasadzenia moe sprawić, że sami nie wiemy czy to ładne czy nie
Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 20:55, 07 sie 2012

Do góry
...bo głosu nie mają

Mata przeciw chwastom 20:54, 07 sie 2012

Do góry
Nati napisał(a)
ja w tamtym roku miałam pod thujami korę bez agro i ciągle plewiłam bo bardzo mlecz mi się rozsiewał jego ciężko wytępić ma długie korzenie i kora zmieszała mi się z ziemią i ciągle musiałam dosypywać taka syzyfowa praca aż sąsiadka mi podpowiedziała żeby wyłożyć agrowłókniną i mam teraz ładnie i nie ma roboty ale nie wiedziałam że są tekie potem efekty hmmm.... będę obserwować glebę.

Zobacz moje tuje po roku i trzech miesiącach od chwili wyłożenia agro i przysypaniu korą

i chwaściory pod agro

Wywaliliśmy szmatę w try-miga.
Na wiosnę wywaliłam agro spod róż. Też miałam, a jakże. Jeszcze wtedy nie widziałam na Ogrodowisku jak działa szmata, ale przekonała mnie nornica, która uparcie spaceruje po tej rabacie i nieraz wyłaziła przez otwór w agro, w który posadzona była róża. Była piękna dziura i korzenie róż bez ziemi. Nie mam akurat zdjęcia z korzeniami podkopanymi przez nornicę, ale możesz mi wierzyć. Chwaściory tez rosły.

Teraz je plewię, na razie nie mam wyjścia. A to niezły kawałek : 30 róż na ok.25 m długim i szerkim 1,20 m pasku. Dopiero jak zrobimy kostkę, to przestanie mi się tam ziemia rozłazić i będę mogła coś posadzić między róże (na razie nie bardzo wiem co, cały czas tam jest słońce, róże są kolorowe. Chcę coś niziutkiego, płożącego i najlepiej o neutralnym kolorze. Srebrne listki?), albo korą wysypać. Tak teraz wygląda

Wprawdzie zdjęcie nie całkiem świeże, ale tu wiadomo o co chodzi z tym rozłażeniem ziemi.
W cieniu - zacieniona 20:53, 07 sie 2012

Do góry
Jeżówki cd....
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:53, 07 sie 2012

Do góry

stożki niestety nadal czekają na podsadzenie....

a tu połączenie o które mi chodziło czyli kwiaty Grandiflora i kwiaty budleji Empire blue
Bajkowy ogród Weroniki 20:53, 07 sie 2012

Do góry

Śnieżny Walc w sierpniu nie jest taki śnieżno biały

Kronenburg jest piękna od pączka do pełnego kwiatu, zmienia kolor z czerwonego na ciemny różowy.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:51, 07 sie 2012

Do góry
cd

to do ciurkadełka prawie doszłam ... prawie bo dziewczyny popłynęły z erotyką inaczej i sama zgłupiałam ... ... szczęśliwie wszystko jasne ... Agatka zgięta wpół od tygodnia łączy się w bólu ze zgiętym wpół Adasiem ... pozdrawia realistycznie o dogorywaniu w takiej marnej kondycji wspomniawszy ... kropka ...

powracając znów się czepię kamiennego ciurkadełka ... nic dziwnego, że wróbelki zlatują z całej okolicy bo to iście królewskie łazienki ... niestety wróbelki wstydliwe i na czas dnia otwartego przytomnie się ewakuowały ... co pozwoliło nam zwykłym śmiertelnikom cieszyć oczy i uszy a nade wszystko emocje ...

Puste pole z wysepką kwiatową 20:51, 07 sie 2012

Do góry

O matko!
Pojechalismy z M na dzialeczkę .nic nie połamane, tylko jabłek naspadało dużo i taki ogólny rozpierdzielnik! wiaderka , gałęzie drobne porozrzucane.Miskę znalazłam miedzy liliami!!
Niestety dach mi przecieka w altance
Buziol Elu

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:50, 07 sie 2012

Do góry
a tu druga rabata hortensjowa - po drugiej stronie reanimowanego bukszpana - tutaj są hortensje Grandiflora i Anabelki w towarzystwie budleji i podsadzane żurawkami

kwiat Grandiflora
Puste pole z wysepką kwiatową 20:50, 07 sie 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
Tereniu, Miluśka – ten rozchodnik w ub. roku był niewielką sadzonką, ku mojej uciesze tak pięknie się już rozrósł i zakwitł pierwszy. Inne całe w nabrzmiałych pąkach jeszcze.... Będę się chwalić...
Celinko – no popatrz, jak ja manipuluję... Niby ładnie, ale w całości już mi się nie za bardzo podoba i chętnie bym wszystko przerobiła, ale sił brak...

A dla mnie to wygląda cudnie - uwielbiam takie kolorowe poduchy!

A wichury współczuję
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:48, 07 sie 2012

Do góry

na pierwszym planie regenerowany bukszpan
W cieniu - zacieniona 20:48, 07 sie 2012

Do góry
Ulubienice motyli...
Żurawka - Heuchera 20:47, 07 sie 2012

Do góry
Dokładam moją 'Purple Petticoat' - podsypana ziemią, w przyszłym roku będzie rozsadzana

oraz dwie nieznane mi żurawki

Ogródek Hanusi po zimie 20:46, 07 sie 2012

Do góry
Bożenko, wymiary.....No nie wiem,ale skoro w kopercie się zmieści..... zawiśnie u mnie.....gwóźdź już czeka.
No a ja ...ogromnie szczęśliwa.

Po tygodniowym upale na Kurpiach..... dzisiejsza pogoda nad morzem......balsamem mi!
Wszystkich wojażujących pozdrawiam ,a pilnujących ogródka... również,ale tym ostatnim deszczu życzę.

Zakwitły mi 2 werbeny,a pozostałe 15 sadzonek czekają na posadzenie do doniczek na zimowe przechowanie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies