Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lek na całe zło czyli mój ogród

Lek na całe zło czyli mój ogród

mira 16:28, 12 paź 2012

Aldonko wpadłam pogapiłam, cudne zawilce i jeszcze łubin? - u mnie dziś w nocy był przymrozek i wszystko ścięte
zdrowia życzę - trzeba zadbac o rękę - nie ma rady okłady i zwolnić !!!!
monteverde 01:32, 13 paź 2012

Aldonko ja mam też goryczkę trojeściową ale białą i cosik jej u mnie nie pasuje, może ma za mokro, gdzie Twoja rośnie w słońcu?
Pszczelarnia 13:48, 15 paź 2012

Korkowiec zgubił liście, na raz wszystkie spadły. Bardzo dynamiczne i szybkie drzewo.
Aldono, mnie kamieniołomy niestraszne. Grunt to dobry punkt podparcia (ułożenie nóg).
Pewne rzeczy mus zrobić i nie ma zmiłuj się.

aldonaz 22:42, 15 paź 2012

mira napisał(a)
Aldonko wpadłam pogapiłam, cudne zawilce i jeszcze łubin? - u mnie dziś w nocy był przymrozek i wszystko ścięte
zdrowia życzę - trzeba zadbac o rękę - nie ma rady okłady i zwolnić !!!!

Zawilce - moje ulubione. U mnie też był przymrozek, pierwsze poszły hortensje. Z ręką lepiej, ale muszę teraz oszczędzać i przerzucić się na lewą. Pozdrawiam
aldonaz 22:47, 15 paź 2012

monteverde napisał(a)
Aldonko ja mam też goryczkę trojeściową ale białą i cosik jej u mnie nie pasuje, może ma za mokro, gdzie Twoja rośnie w słońcu?

Aniu, takiej goryczki nie mam. Znajdziesz ją u Bożenki. Na rękę pomógł liść kapusty - babcine sposoby najlepsze.
aldonaz 23:14, 15 paź 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Korkowiec zgubił liście, na raz wszystkie spadły. Bardzo dynamiczne i szybkie drzewo.
Aldono, mnie kamieniołomy niestraszne. Grunt to dobry punkt podparcia (ułożenie nóg).
Pewne rzeczy mus zrobić i nie ma zmiłuj się.

U mnie też spadły naraz, najwcześniej ze wszystkich drzew. Cieszą bardzo krótko. Czy masz amorfę, również miododajna i bezproblemowa? U mnie powysiewała się wszędzie, mogę wysłać.
Co do kamieniołomów też miałam takie podejście. Zresztą za dużo rzeczy potrafię zrobić i nie opanowuję wszystkiego. Pora zwolnić tempo.

Amorfa

Kuklik 23:12, 16 paź 2012

Amorfa

O jak dobrze, że do Ciebie zajrzałam Kiedyś w arboretum w Sycowie widziałam taką roślinę inie miałam pojęcia co to jest...mówisz, że amorfa...bardzo ładnie się nazywa. Dzięki, lubię wiedzieć jak rośliny mają na imię
Kuklik 23:17, 16 paź 2012

Enya73 napisał(a)

Witaj Aldono! Jestem u Ciebie chyba pierwszy raz, ale już na wstępie zaintrygowała mnie ta roślina na zdjęciu. Czyżby to był wilczomlecz? Czy wiesz może jaka to odmiana?
Idę oglądać dalej. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do mnie

Przepiękny ten wilczomlecz Cudnie z tymi donicami i resztą
aldonaz 01:31, 21 paź 2012

Kuklik napisał(a)

Witaj Aldono! Jestem u Ciebie chyba pierwszy raz, ale już na wstępie zaintrygowała mnie ta roślina na zdjęciu. Czyżby to był wilczomlecz? Czy wiesz może jaka to odmiana?
Idę oglądać dalej. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do mnie

Przepiękny ten wilczomlecz Cudnie z tymi donicami i resztą

Lubię takie klimaty. Zdjęcie zrobione w Szkocji. Mam kilka wilczomleczów, ale tego niestety nie. Amorfa sama się rozsiewa i wszędzie jej pełno. Pozdrawiam
aldonaz 01:34, 21 paź 2012

Znowu gdzieś pofrunęłam. Pozdrawiam jesiennie.