Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:46, 07 sie 2012

Do góry

W cieniu - zacieniona 20:45, 07 sie 2012

Do góry
Pomidorki na starym pniu śliwy pięknie dojrzewają.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:44, 07 sie 2012

Do góry
hortensje, hortensje.....

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:42, 07 sie 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
a te szaro-niebieskie kępki to co to? To znaczy wiem, że festuca ale jaka odmiana? Bo szukam takiej malutkiej.
W sprawie tej nigry nie pomogę, bo nawet nie wiem jak wygląda A poza tym ta rabata wydaje mi się już tak pełna, doskonała, że nie widzę tam miejsca. ALe ja mam bardzo ograniczoną wyobraźnię więc tym się absolutnie nie sugeruj

Witaj Agatko!
to kostrzewa sina. Kupiłam ją w ubiegłym roku, który był początkiem jakichkolwiek prac na naszym poletku i na samym początku, kiedy dokładnie nic nie było przemyślane ) obecne nasadzenie też jest przypadkowe, bo nie wiedziałam już co z nią zrobić a i sił już nie miałam po tegorocznej wiosennej akcji
Nigra jest piękna jestem nią zauroczona kupiłam szczepioną na pniu na wysokości 2 m czyli będzie wysoko tworzyć koronę i do tego w formę kulistą ta Nigra od dawna była obiektem mojego porządania )) trudno o nią teraz bo ostatnia zima załatwiła uprawy, a to co przetrwało pojechało na wschód. Może dopiero wiosną coś będzie. Była jedna jedyna w centrum ogrodniczym.
Dziękuję za komplement dla rabaty, ale to jeszcze nie jest to efekt pewnie będzie za kilka lat, chociaż i to co jest już cieszy
Za dobre słowo, dla Ciebie jedna z hortensji
W cieniu - zacieniona 20:40, 07 sie 2012

Do góry
Dziękuję za pozdrowienia...trochę mnie nie było...
W cieniu - zacieniona 20:39, 07 sie 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)
Bogusiu,ja jeszcze na temat szałwii trójbarwnej.Czy to roślina jednoroczna? Przyznam,że nie spotkałam się jeszcze z tą rośliną,a bardzo mi się u Ciebie spodobała.
Maju ,to roślina jednoroczna...ale pięknie się sama wysiewa,trzeba tylko wiosną nie zniszczyć wschodów.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:34, 07 sie 2012

Do góry
Przypomniałam sobie, że mam przecież projekt tej rabaty od Danusi! wstawiam zatem i chyba tak posadzę tą Nigrę. Nasadzenia świerków i hortensji oraz miskantów są zgodne z projektem, bukszpany mniej, bo nie mam przeciez jeszcze żwirowej rabaty, która w przyszłości powstanie a może zamiast łezki będzie kiedyś żwirowe kółko? zatem jeśli posadzę Nigrę zgodnie z projektem to i tak będę miała możliwość zrobienia czy to łezki czy też kółka może być?

W miniformacie 20:32, 07 sie 2012

Do góry
Poziomka napisał(a)

Witaj Beato
bardzo ciekawa i klimatyczna doniczka - kociołek na petunie. Do czego służył nim przypadła mu ta miła rola ?
Urokliwe kępy jeżówek, są ozdobą sierpnowego ogrodu.Lubię je za przydymione kolory i za to że długo można cieszyć się ich urodą.
Pozdrawiam Jasia

Poziomko dziękuję za odwiedziny.

Klimatyczna doniczka do nieużywany żeliwny gril, do którego została wstawiona doniczka.

Jeżówki też bardzo lubię między innymi za to, że świetnie sobie radzą na rabacie o południowej wystawie, ale w tym roku bardzo szybko przekwitają. Jakiś ten rok dziwy w moim ogrodzie. Hortensje ledwo co rosną nie mówiąc już o kwitnieniu.

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:28, 07 sie 2012

Do góry
mogę również przesadzić żywopłocik bukszpanowy pod Nigrę o ile na coś się przyda

wstawię może starsze zdjęcie z lepszą perspektywą na tą rabatę

Ogródek Hanusi po zimie 20:27, 07 sie 2012

Do góry
Hasają żyjątka przez większość czasu przeze mnie nie niepokojona.To jest ich ogród,ja jestem tylko rzadkim gościem.Ostatnio na róży siedział taki złoto - zielony osobnik,a dziś już pożywiał się na jeżówce.
Bajkowy ogród Weroniki 20:26, 07 sie 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)

Lime Light i Grandi Flora

Witam, jak się ślicznie przytulają.
Śliczne zdjęcia, ale nie może być inaczej przy tak bajkowym ogrodzie
Pozdrawiam
Ostróżka ogrodowa (Delphinium cultorum) 20:26, 07 sie 2012

Do góry
nie wiem, jaka to odmiana, ale urzekł mnie kolor fioletowo-niebieski
W miniformacie 20:26, 07 sie 2012

Do góry
Puste pole z wysepką kwiatową 20:25, 07 sie 2012

Do góry
Tereniu, Miluśka – ten rozchodnik w ub. roku był niewielką sadzonką, ku mojej uciesze tak pięknie się już rozrósł i zakwitł pierwszy. Inne całe w nabrzmiałych pąkach jeszcze.... Będę się chwalić...
Celinko – no popatrz, jak ja manipuluję... Niby ładnie, ale w całości już mi się nie za bardzo podoba i chętnie bym wszystko przerobiła, ale sił brak...

Martusiu – chciałaby dusza do raju, ale wiesz jak to jest: nie można być wszędzie... W dodatku te odległości mnie limitują czasowo, bo mój kierowca nie może jeździć w nocy... No i problem z zostawianiem Amisia... Wiem, że było cudnie! Przez dwa wieczory czytałam...

Jolu – okropnie było... koszmarna ulewa z wichurą. Rano znalazłam w ogrodzie takie ładne kwiatki:

Aż dziw, że stół się nie połamał, za to stalowa rura od parasola powyginana... Na ganku doniczki i skrzynki porozwalane... Nie ma to jak takie kwietniki. Żadna wichura ich nie ruszy

Ale roślinki w ogrodzie dzielnie przetrwały, choć wiele przygięło aż do ziemi, trzeba było opatykować i podwiązać. Mój peryskop mężnie stawił czoło wichurze i nawet się nie pochylił

Piękna z nich para -dalia z Vanilką

Zmierzyłam Limlajtkę: kula o średnicy 1,5 m

A te kulki mają średnicę ~3 cm... Za to ile ich jest! W maju sadzonka zmarzła na amen, ale obsypałam wysoko ziemią i odbiła! No i rodzi te kulki w ilości niesamowitej!
Rododendronowy ogród II. 20:25, 07 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogdziu pozdrawiam kwiatek lotosu przesyłam z arboretum

Piękny lotosik, ale wygląda na olbrzymi , lilie przy nim malutkie. Odpoczęłas po podróży?
ogrodoweimpresjejolki 20:24, 07 sie 2012

Do góry
Też testuje nowy sposób wgrywania zdjęć

działa
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:24, 07 sie 2012

Do góry
A tu rabata na której zostanie posadzona Nigra jak myślicie, w którym miejscu będzie jej najlepiej?

z innej perspektywy

hortensje i bukszany zostają na swoich miejscach. Wszystko co rośnie przed bukszpanami chcę wykopać, posadzić nigrę i na nowo posadzić te różności, które tam mam czyli
Ogród na skraju sadu 20:24, 07 sie 2012

Do góry

O raju, jaka piekna... A niech tam bedzie sobie wiotka, ale te kwiaty.... Obledne Kasiu, czym Ty ja karmisz???
Bajkowy ogród Weroniki 20:22, 07 sie 2012

Do góry

Kajtek też lubi kwiaty, często je wącha, i...przeskakuje, jak nie da się z powodu prędkości, ominąć.

Róże kwitną nieustannie, w pąkach też są ozdobą.

Moje słodkie maleństwo, Kajtuś.
Rajski ogród Ani 20:21, 07 sie 2012

Do góry
Testuję nowy mechanizm wgrywania zdjęć, działa

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies