Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi po zimie 13:36, 13 sie 2012

Do góry
Haniu mam pytanie, na które możesz znać odpowiedź.

w całym moim ogródku rozsiała się taka roślinka - listki po roztarciu mocno pachną - całkiem ładnie

Może wiesz co to takiego?
Miało być inaczej 13:28, 13 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
śliczne, angielskie połączenie, róż i fiolet i różne faktury; podobną rabatę podziwiałam u Aniasc

Irenko, u Ani niezaprzeczalnie jest co podziwiać, u Ciebie zresztą też Tą rabatę w założeniu miały uzupełniać białe aksamitki, które okazały się w moim przypadku niewypałem roku. Wyrosły ogromne, po 80 cm... miały być do 40. Kwiaty też nie są zadowalające, bo po deszczu brązowieją i są małe. Wśród nasion tej białej było kilka żółtej i te chociaż cieszą oczy. A jak Twoje białe aksamitki, jesteś zadowolona?

Jeden krzaczek nieplanowanej żółtej.... kwitnie super i ma wielkie kwiaty Z tyłu widać kawałek tej białej

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:25, 13 sie 2012

Do góry

Patrzę i patrzę na tę przestrzeń,symetrię i przemyślaną elegancję... I chociaż to zupełnie inny ogród od mojego to bardzo mi się podoba...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:24, 13 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

skoro ja jakimś cudem wgrywam to jeszcze różyczka

Się wydało kto pracuje ....
a kto uwiecznia pracę na zdjęciach..

Izuś.
co Ci się tak pnie po murze?.. bluszczyk?
A.. Limcia + miskant to żelazny duet Ogrodowiska I przepis na sukces Miskant jakiż ?... Gracimilus czy Morning Light?..
*matkomatko.. w jakimś dziwnym narzeczu się wysławiam.... miskant, graci, lime...?... jeszcze nie dawno Kauderwelsch... bez urazy oczywistal

a to romantyczna i Adaś w tle przy cudnej ścianie
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:23, 13 sie 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

[

Przepiękne zielenie

cała rabata ma się opierać na grze przenikających się zieleni ... małe plamki koloru da bodziszek ... naparstnica ... hosta ... niestety aktualnie po akcji ratujemy padające rośliny z OBI mam zupełnie nie subtelny fiolet i mocny róż ... irytuje mnie okrutnie ... ale przecież nie unicestwię ... byle do wiosny

kolor na lewo ... i cała rabata idąc od limki do ściany kamienicy

mimo, że niektóe elemanty tylko do wiosny....ściana podoba mi się we wszystkich 3 odsłonach
naparstnice bardzo dorodne
ogrodoweimpresjejolki 13:19, 13 sie 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Międzynarodowy Festiwal Ogni Sztucznych PYROMAGIC - pokaz trwa

Jolu, niezły pokaz z balkonu obejrzałaś
życzę zdrówka, dziękuję za zabawny diaolog M. i ja i ..pogoda już się poprawia, a więc i lato jeszcze nas cieszy
Rododendronowy ogród II. 13:14, 13 sie 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Kupiłam w Selgrosie po 10zł takie karmniki dla ptaków

Karmniki ciekawe, chyba do powieszenia na drzewie? Znowu będą piękne zdjęcia ze stołówki
Miłej niedzieli życzę.

Tak to sa do powieszenia na drzewie. zaletą jest to że w czasie śnieżyc pokarm nie zostanie zasypany, conajwyżej tylko odrobinę. Też mam nadzieję na fajne zdjcia. Pozdrawiam serdecznie.

Bożenko, wstecz już u nikogo nie nadrobię, ale na bieżąco i owszem;
niesamowite karmniki, nowoczesne, schludne i funkcjonalne, zawsze czymś zaskoczysz
pozdrawiam poniedziałkowo, wdrażam się w rytm rutyny po intensywnym ubiegłym tygodniu, a tu już znowu środa wolna i nowe pomysły się nasuwają na razie rodzinne
Mój ogródek pod Gdańskiem 13:10, 13 sie 2012

Do góry
Ymma napisał(a)

piękne zakupy i nieustannie zazdroszczę tuj ( tutaj w tle na zdjęciu), u mnie jeszcze są takie malutkie ..[/quo

te]

ale udane zakupy, zapewne coś pięknego wymyślisz, pozostaje czekać na realizację pozdrawiam Moniko
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 13:09, 13 sie 2012

Do góry
Wandziu i ja gratuluję 100! i niech dalej strony lecą w tym pięknym ogrodzie

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 13:04, 13 sie 2012

Do góry
Wandziu, z całego serca gratuluję Ci seteczki i czekam na kolejne piękne stronki Pozdrawiam

Wersja mini mini 13:01, 13 sie 2012

Do góry
U mnie są na słońcu do ok 15:00. Fakt, te które są ukryte gdzieś z tyłu pod innymi gałązkami są białe. Dzisiaj znowu byłam w ZC i dokupiłam jeszcze dwie Limki - mają dopiero pączki. Mam nadzieje, że się nie zawiodę. Muszę przesadzić do przedgródka dwa Bombshelle i wyeksmitować jeden hortensjowy niewypał.

Kupiłam też kilka roślinek do doniczek tarasowych. Czas na wrzosy...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:00, 13 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Buziaki Vivo, pewnie do kolejnego spotkania

a tu mój rycynowiec, wszystkie bujnęły, ale tego chociaż deszcz nie przechylił, ale wielki! a ile nasion będę miała; z tym, że w przyszłym roku posadzę sensownie, w tym jak z łapanki to wyszło! i...podzielę się nasionami, jeśli będą chętni

Irenko ... no on znaczy rycynowiec jest niesamowity ... aż wygooglałam bo nie wierzyłam, że to może być jednoroczne i w taaakim rozmiarze ... no ale w kanny też nie wierzyłam ... na nasionko się zapisuje ..

i nawet w ogrodowych trepach dama ... ... ochhhh
Miało być inaczej 12:52, 13 sie 2012

Do góry
viva napisał(a)

Agnieszko, czy Twoje petunie sa w donicach czy w gruncie, ja To robisz, że tak się dobrze mają

Vivo, te akurat rosną w kwietniku- studni, a tam mają dużo ziemi. W tamtym roku dawałam też obornik. Przyznam szczerze, że w tym roku ich ani razu nie zasilałam nawozem. Może jeszcze to, ze pod tym daszkiem, nie są "zbijane" przez deszcze.... te , które są w gruncie, po deszczach wyglądają nieciekawie, Wprawdzie po jakimś czasie dochodzą do siebie, ale zanim to się stanie nie wyglądają ładnie. Posadziłam trochę niebieskich,pod różami, ale w przyszłym roku muszę znaleźć coś innego w niebieskim kolorze.

Te są fajne, bo pachnące

Te mają świetny kolor, w rzeczywistości są ciemniejsze

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:52, 13 sie 2012

Do góry
Buziaki Vivo, pewnie do kolejnego spotkania

a tu mój rycynowiec, wszystkie bujnęły, ale tego chociaż deszcz nie przechylił, ale wielki! a ile nasion będę miała; z tym, że w przyszłym roku posadzę sensownie, w tym jak z łapanki to wyszło! i...podzielę się nasionami, jeśli będą chętni

Ogród w lesie 12:34, 13 sie 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Witam wszystkich
Co prawda ja tu tylko od czasu do czasu zaglądam, ale tym razem zdecydowałem się na mały wpis
Jak widać, wszyscy są zaangażowani w sprawy ogodowe, nawet nasza terrierka AC.
Ta butelka na zdięciu to nie akt desperacji ogrodowej, ale całkiem niezła nalewka z mirtu

Gdyby AC umiała mówić pewnie powiedziałaby"a może założymy jakieś forum dla mnie? może PSOWISKO?"

O kilku dni dyskutujemy z Agą co zrobić w miejscu oznaczonym "?"
Według mnie możnaby zrobić klomb albo kwiatowy, albo na inne nasadzenia, tym bardziej, że w części
w kolorze zielonym ma powstać w końcu nasz ogród. Agnieszka jest "na nie"
No to pomyślałem sobie, że urządzimy głosowanie?
Wpisywać się z pomysłami i głosować!
Pozdrawiam
Andrzej

ale mega fota! i psinka z nami na ogrodowisku musicie dokładniej rzucić info, co chcecie mieć pod znakiem zapytania, moż i ja coś doradzę na ogórasy i spotkanie japa się śmieje
Kolorowy ogród na piasku 12:29, 13 sie 2012

Do góry
Przemarzniętej glicynii zostawiłam główny pęd, odbiła i uraczyła mnie teraz trzema kwiatkami

Języczka pomarańczowa (coś bardzo lubi jej liście)

hortensja Pinky Winky ....na "kiju"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:25, 13 sie 2012

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)

Mexico zachwycają wielkością

Ale z tej strony jest brzydki

Waga ciężka. Ciekawe czy to już rekord, czy będą większe. Oczywiście u mnie, bo Ania Monte pewnie jeszcze większe hoduje.

Niezły wynik

jaki tam brzydki! piękny, własnoręcznie hodowany, zdrowy, pachnący i mega wielki!
gartuluję
Kolorowy ogród na piasku 12:21, 13 sie 2012

Do góry
Zdjęcia powojnika dla mojej przyjaciółki Basi i jej sióstr (może tu zaglądną )

Summer Snow

Kolorowy ogród na piasku 12:17, 13 sie 2012

Do góry
Kolor lamlajki jaki najbardziej mi się podoba, mógłby taki być cały czas

W tle Pink Diamond

cały czas kwitnie Angela

i powojnik M.Baron Veillard

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:07, 13 sie 2012

Do góry
Kochani, żeby nie nabijać stronek, podziękuję wam wszystkim w tym poście, za życzliwe i serdeczne

wypowiedzi, dawkę humoru i zabawy, za to, że jak mnie nie ma, jednak zaglądacie

Danusi, Elizie, Eli/Ell, Bogdzi/Bożence, GabiK, Alinak, Evchen/Ewie, Marcie/Martek, Lenie, Ani/asc,

Małgosi/malgocha1960, Agnieszce/AgnieszkaBK, Marzence/Marzena2007 - nażywo ogród jest jeszcze

wspanialszy, Weronice/przetacznik, Izie/Konstancji30 - nie potrzeba tobie żadnych lekcji, Madzi/Noemi, Pszczółce

Ewie, Dianie, Vivie, Agnieszce/grupa trzy.., Adze/anieszka, Joli/jotce, Robertowi/Klamber, Zbysiowi,

Krysi/krys, Ani/monteverde, Kasi/KasiaWB, Sylwi/syllwia, Aldonce/aldonaz, Julicie/JulkAD,

Ani/ana_art, Ani/an_tre, i pozdrawiam Wiesię, bo mogła nas uwiecznić w dobrych nastrojach w tym

wyjątkowym ogrodzie

i oczywiście Witka i Grzesia, ale chłopakom tylko machałam i dwa słówka powiedziałąm

i element, który mnie zachwycił, Danusia umie wyszperać super cacuszka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies