Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 21:14, 12 sie 2012

Do góry
Wandeczko i ja spieszę z gratulacjami ze zbliżającej się seteczki do miłego zobaczenia w sobotę

Popówek 21:14, 12 sie 2012

Do góry
przy okazji, jeżeli mogę , polecam zakupy - Szkółka Hodowlana Dawidy

wczoraj kupowałam dracenę, dziś białe wrzosy i rozwar - wszystko piękne i w cenach niespotykanych nigdzie indziej, nawet po jednego kwiatka (ok, sporego) opłaca mi się tam jechać ( mieszkam między Komorowem a Strzeniówką, jadę tam 10-15min)

dla przykładu:
- dracena wonna kupiona wczoraj, piękny okaz, 120cm ponad doniczkę kosztowała około 30pln - gdzie indziej podobnej wielkości widziałam po 80-100pln

- rozwar - na zdjęciu dwie sztuki wsadzone razem
3,20/doniczkę - w innych sklepach ogrodniczych po 7-9pln w takich samych rozmiarach

- wrzosy po 3,50/sztuka, kupowane w piątek w innym centrum takich samych rozmiarów 6/sztuka

na pewno będę tam jeździła co tydzień-dwa ( w soboty), jeżeli ktoś ma ochotę na współne zakupy - zapraszam

Rododendronowy ogród II. 21:12, 12 sie 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Niektórzy może pamiętaja moje opowiadanie o kani która była przez trzy dni w moim ogrodzie Ci którzy nie pamiętają mogą przeczytac tu:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1197-bajki-przyrodnicze?page=15

Wszystko dzialo się jesienią 2008r. Od tego czasu kani nie widziałam. A dzis kania znów przyleciała. Nie wiem jak długo była w ogrodzie bo akurat siedzieliśmy dziś w domu.Wchodziłam własnie z talerzem do salonu by w przerwie między robieniem sałatek zjeśc obiad gdy nagle nadleciała lecąc od jeziorka pod samo okno w salonie. Aż sie ciemno w salonie zrobiło od jej czekoladowego koloru skrzydeł. Podbiegłam do okna a ona robiła koła po obwodzie ogrodu lecąc w miarę nisko. złapałam aparat i wybiegłam. Leciała akurat nad garażem ale aparat jeszcze nie był gotowy do działania. Pobiegłam na ogród a w tym czasie kanie zaatakowały trzy jastrzebie gnieżdżace sie od lat na bukach widocznych z okna.Nie atakowały jej dosłownie ale otoczyły i głośno się nawoływały.Krązyła jeszcze nad ogrodem ale już wysoko. Zrobiłam mimo to kilka zdjec i wiem że to ta sama kania bo jest pewien szczegół o którym nie pisałam w tamtym opowiadaniu. Kania miała wyrwane jedno czy dwa pióra w ogonie. Nie było tego widac gołym okiem ale zdjecie to pokazało i dzisiaj choc zdjęcia pokazują ją z bardzo dalekiej odległości wyraźnie widac ten brak pióra. Czy to może byc inna kania??? Nie sądzę tym bardziej że nigdy tu innej kani nie było. Teraz jest już pora przelotu na zimowisko do południowej Afryki i tak samo jak cztery lata temu kania pewnie tam leciała ale jej zainteresowanie moim ogrodem świadczy o tym że pamięta to miejsce. A moze ja zwariowałam????Zobaczcie zdjęcia. Pierwsze to zdjecie sprzed czterech lat. Widac brak piór czy pióra w ogonie a nastepne to dzisiejsze zdjęcia. Co o tym myślicie?????

[/quote

Bożenko aż mi ciarki przeszły z wrażenia Kania przyleciała do ciebie ,nie widząc cię jednak w ogrodzie podleciała do okna aby cie przywitać Co za wspaniała historia ,musiałaś być wielce zaskoczona Wielce i miło ,, ja bym tak się czuła zdębiałabym z wrażenia .Zapamiętała twoją gościnę a być może uratowałaś jej wtedy życie .Postawiłaś ją na nogi a ona to zapamiętała .Kiedy moja mama ratowała ptaszki zawsze ją odwiedzały wiedziała ze to one bo na łapkach zawiązywała im czerwone wstążeczki .Siadały rankiem na poręczy balkonu i śpiewały a kiedy wychodziła nie bały się Niektóre były prawie całą zimę pod jej opieką.Leczyła im skrzydełka opatrywała rany ,głównie po kotach .Wiosną wypuszczała ze łzami w oczach .One wszystkie są blisko bo zawsze je karmi w zimie .Wszystkie zwierzęta ją kochają bo ona je kocha .Tak jest też z tobą Co dajesz to otrzymujesz . Pozdrawiam Bożenko
Powojnik - Clematis 21:11, 12 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Powojnik bylinowy Cassandra

Piękna taTwoja Kasandra Aniu!!!
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 21:09, 12 sie 2012

Do góry

Praha - zahrady / Ogrody Pragi 21:08, 12 sie 2012

Do góry
dzięki, ale to Praga jest piękna...

Zbysiu, no weszłam w kadr...na kamiennym moście Karola, który jest jakby deptakiem... ludzi mnostwo, pełno różnych straganów... a na balustradach umieszczone olbrzymie posągi świętych...
w tle widać zamek na Hradczanach...

tu widok na Zamek Praski/Hradczany z innego mostu

oraz widok na winnice na wzgórzu zamkowym

przejscie wśród winorośli

tu ławka przy przekwitłych już lawendach wśród winorosli...

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 21:08, 12 sie 2012

Do góry
Wandeczko -
...niech Ci się darzy
co tylko Ci się zamarzy...

Moje poletko 21:07, 12 sie 2012

Do góry
Moniko, Agatko, dzięki i pozdrówka!
Ania z zielonego wzgórza :-) 21:06, 12 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Róże białe, kremowe i zółte, do tego ramka z bukszpanu, dwie kule z cisa na pniu i prostokąt z lawendy

Jakie konkretnie róże sadzi tutaj Danusia, mam na mysli te białe?
Kondziowy Ogród :) 21:05, 12 sie 2012

Do góry
Niestety, żeby kulę zainstalować, ona musi mieć pod sobą pojemnik na wodę, która będzie krążyć w obiegu zamkniętym.

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 21:05, 12 sie 2012

Do góry

Ogród taki sobie 21:02, 12 sie 2012

Do góry
A wybrzuszyć ją i zrobić żeby była płynna, taka fala coś jak tutaj po lewej

Kolorowe rabaty 21:01, 12 sie 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Wróciłam się bo zapomniałam.
Czwartek był pracowity dziś zdychałam ))))))Nadal ledwo ruszam rękami i skrzydłami
Sorry za jakość lewa strona ze zmienioną linią ,a po prawej stronie wycięta nowa rabata na kanwie małej starej
Tylko kupować roślinki

Ale masz kanciki! Mistrzowskie
Powojnik - Clematis 21:01, 12 sie 2012

Do góry
Powojnik bylinowy Cassandra
Popówek 21:00, 12 sie 2012

Do góry
pierwsze zerwane słoneczniki - przepyszne, bo własne i wyhodowane z nasionek sadzonych przez Młode

Ogrodnik mimo woli 20:59, 12 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

Jednoroczne i róże.... astry wpisuję do menu w przyszłym roku... pobawię sie znów z nasionkami, ale warto... mi się podoba

....ta kolorystyka.....hmmmm
Popówek 20:58, 12 sie 2012

Do góry
i całość - niestety zdjęcie w słońcu, więc mało widać

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 20:58, 12 sie 2012

Do góry

Popówek 20:54, 12 sie 2012

Do góry
kwitną wrzosy

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 20:54, 12 sie 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies