Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:40, 02 sie 2012

Do góry
3 lata temu brzoskwinia była łysym patyczkiem. Nie do pomyślenia, ale ona rocznie ma ponad 1m przyrostu!
Posadziłam ją bez sensu, bo od południowej strony domu, by miała ciepło, ale w świetle okna

Okna w kuchni praktycznie nie widać w tym roku

Brzoskwinia musi odejść Mimo owoców - ma ich sporo, nadal niedojrzałe... ciekawa jestem kiedy będą i czy będą smaczne?

Wymyśliłam jednak, że zetniemy najpierw połowę drzewa - chyba możemy? Przeżyje tę operację?

Część z lewej strony do ścięcia... czy prawa mimo pochylenia da radę?
To co kocham :) 15:37, 02 sie 2012

Do góry
Są jeszcze mniej szkodliwe dla ogrodu zwierzaki kotek SERDELEK i królik ZOŚKA
To co kocham :) 15:37, 02 sie 2012

Do góry
WITAM.Ogród jest moją wielką pasją ale też kocham zwierzęta.Ze swojego doświadczenia wiem że ciężko pogodzić miłość do ogrodu z miłością do zwierząt ale można. Moje szkodniki tak je nazywam nauczone są załatwiać swoje potrzeby na spacerze gorzej sprawa wygląda z polegiwaniem w rabatkach i to w moim przypadku muszę kontrolować.Zwierzaczki moje istotki rozumne psocą właśnie wtedy gdy nikogo nie ma w ogrodzie a gdy ktoś się pojawia to oczywiście nie one i patrzą tymi oczkami żeby nie krzyczeć ale kocham te moje urwisy oto one; 16 letni owczarek niemiecki-ROKI, 2 letni bernańczyk-DODA i york MAJA

To co kocham :) 15:36, 02 sie 2012

Do góry
I jeszcze kilka......

I hortensja co roku kwiaty ma olbrzymie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:32, 02 sie 2012

Do góry
lenka napisał(a)

A w przyszłym roku i ja sobie takie narzędzia zafunduję

Danusiu a co to za trawka ta żółta?

Pozdrawiam serdecznie

Danusiu, czy trawka, o którą pytała Lenka to może carex testacea? Mnie ona także się bardzo podoba.

A ogród niezmiennie zachwycający! Każdy zakątek, szczegół, roślinka inspirują. Wspaniale się go ogląda.

Szkoda tylko, że nie będzie zdjęć z ogrodu z lustrem , ale rozumiem siła wyższa.
Miniaturowy ogródek 15:30, 02 sie 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
I donice w ogródku:

Jedna z głów zmieniła fryzurę. Surfiniom było za ciasno:

Gabik, a co ta głowa taka zamyślona...?
a może rozmarzona..

Śliczne donice w ogródku A przedogródek w kontraście kolorystycznym!
MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 15:27, 02 sie 2012

Do góry
Ten wątek powstanie ku pocieszeniu serc,
tych wszystkich ogrodników bez ziemi,
którzy z różnych przyczyn związani zostali z sercem betonowej pustyni zwanej miastem.

Dla ogrodnika nie ma rzeczy niemożliwych - i mój 1m2 betonu (słownie: jeden metr kwadratowy) będzie ogrodem!

Ogród Dominiki 15:24, 02 sie 2012

Do góry
Dominika, gratuluję 200!
Mój ogródek pod Gdańskiem 14:51, 02 sie 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)
Czy ktoś może wie co to za roślina ? dostałam sadzonki od przemiłej sąsiadki, u której strasznie się rozrosła, ale ona też nie wiedziała jaka to roślina...

śliczna roślina, i ta wcześniejsza też! ale sobie pięknie wszystko wypielęgnowałąś!
Rozpoznawanie odmian róż 12:57, 02 sie 2012

Do góry
Pomocy! Co to jest? Po raz pierwszy zakwitła i taka niespodzianka! Tania róża z marketu budowlanego! Gdyby nie jasne liście, to pomyślałabym, że to Eden Rose! Ale chyba nie. Co to może być?
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 12:55, 02 sie 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)
no musisz Celino przeprosić się z nitką i igłą, nie ma wyjścia...
Ja niewiele wydziergałam ale kiedyś taki kapelusik dla córy mi się udało, niestety zgubiliśmy go gdzieś w plenerze ; )

szydełkowa robota Z tego co widzę półsłupki i słupki
A jakie skupienie nad dmuchawcem!
ogrodoweimpresjejolki 12:49, 02 sie 2012

Do góry
Bardzo się cieszę! Buziaki
Mój ogród to moje szczęście. 12:49, 02 sie 2012

Do góry
Sto lat mnie tu nie było

Zdjęcia z wakacji w Chorwacji - Makarska.

Ubolewałem nad połamanymi roślinami przez wiatr.

I zdjecia z Narodowego Parku Jezior Plitwickich gdzie czas się zatrzymał a ja odnalazłem Raj na ziemi!

Ogród w Holandii 12:45, 02 sie 2012

Do góry
A teraz największa niespodzianka! Róża, którą za cale 5 euro kupiłam w zeszłym roku w markecie budowlanym (mają też część ogrodową). Oczywiście bez nazwy. Dopiero jak ją posadziłam wreszcie do ziemi, jakiś miesiąc temu, wypuściła pędy zakończone pąkami. I właśnie otworzył się pierwszy z nich. Prawdę mówiąc jestem w szoku! Piękna! Przypomina Eden Rose, ale chyba to jednak coś innego, bo Eden ma ciemniejsze liście. Co to może być? Uprosiłam M żeby zrobił jej sesję foto. Oto i ona!

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:41, 02 sie 2012

Do góry
Więcej ziół suszę

Rozmaryn, szałwię, majeranek - dla Teściów

I pomidorki wiszące pierwsze dojrzewają!

Wczorajsze zbiory - mniam! Jedna miseczka dla sąsiadów, bo sama jestem, a zamrażarka pełniutka...

I fasolka - przed:

Po (na ostatnich krzaczkach zostawiłam przejrzałą fasolkę na suche nasiona - za jakiś tydzień wyrwę do końca):

Aronia też wkrótce będzie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:37, 02 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu jak to robisz, że oprócz pięknych kwiatów, Twoje jednoroczne roślinki mają tak zielony kolor liści o tej porze lata, przycinasz je?
Ogród w Holandii 12:35, 02 sie 2012

Do góry
Znowu zrobiłam kilka zdjęć z pozycji siedzącej albo prawie wyprostowanej. I tak:

zdjęcie nieostre, ale za to dokumentacyjne! Jak dobrze się przyjrzeć to widać dzięcioła! Zanim zdążyłam dobrze nastawić to zwiał.

Mała kulka bukszpanowa, która wiosną nie dawała znaków życia, teraz cała się zazieleniła - piękne nowe przyrosty

I nowa u mnie, Sharifa Asma, pokazała pierwszy kwiat. A pachnie tak, że na tarasie czuję

Kolorowe rabaty 12:34, 02 sie 2012

Do góry
Pozdrawiam Gości fragmentem mojego miasta

Kolorowe rabaty 12:25, 02 sie 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Rewelacyjna!!!
Ciekawe czy u mnie się taka wykluje. Na razie pąk.
Kolorowe rabaty 12:25, 02 sie 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Rewelacyjna!!!
Ciekawe czy u mnie się taka wykluje. Na razie pąk.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies