Ten potwór rośnie bez chwili zastanowienia! Dostałam go wiosną od sąsiadki. Miał może 30cm szerokości i tyleż wysokości. A teraz ma ponad metr szerokości i chyba z 80cm wysokości. Zdaje się, że jak już zakwitnie, to na biało A wsadziłam go tak po prostu do gliny, bez żadnych ceregieli. Co by najlepiej do niego pasowało?
Agata, do rozchodnika właśnie trawy . Ola z ogrodomanii Oli pisała ,że ma och chyba 37!
Masz rację, trawy to ja tam własnie dam, bo to jest właśnie to miejsce, które czeka na berberysy z trawami
Agatko ... słowo a usunę ... czy te szable za donicą to mogą być irysy?
Po co usuwać? Dlaczego usuwać? Piękne. A to z lustrem to juz po prostu jak z bajki jakiej! A to za donicą to mogą być irysy jak najbardziej! Gdzie to jest te Młodzawy? I co to jest w ogóle? Piękne
Hosty, kosmatka i niecierpek. Niecierpek jako wypełnienie zanim kosmatka się nie rozrośnie. Najchętniej dałabym tu hakone zielone, ale nie mogę znaleźć. Może w sobotę, bo jedziemy do zagłebia szkółkarskiego czyli Boskoop. Jak tam nie będzie to chyba już nigdzie!
[
Agata piękna ta rabata. Muszę skopiować
bardzo delikatnie muszę wytarmosić Agatkę ... pół dnia spędziłam dziś na ustawianiu świeżo nabytej limki w rabacie paprociowo naparstnicowo hostowej ... resztę pominę ... i jak już doszłam do tego gdzie limka to hosty i ich ewentualna ewentualność bytu nijak nie mogła zaistnieć ... i eureka ... idealnie bo samotne niecierpki wręcz krzyczą o towarzystwo
Iza, dzięki za przypomnienie! Musze jutro zrobic zdjęcie jak to miejsce wygląda dziś! Prawie nie do poznania A tak przy okazji, jak już będzie nieco więcej czasu, to wytłumaczysz mi jakoś przystępnie co to znaczy "ewentualna ewentualność bytu nijak nie mogła zaistnieć". Bardzo mnie to zafrapowało
Ten potwór rośnie bez chwili zastanowienia! Dostałam go wiosną od sąsiadki. Miał może 30cm szerokości i tyleż wysokości. A teraz ma ponad metr szerokości i chyba z 80cm wysokości. Zdaje się, że jak już zakwitnie, to na biało A wsadziłam go tak po prostu do gliny, bez żadnych ceregieli. Co by najlepiej do niego pasowało?
Agata, do rozchodnika właśnie trawy . Ola z ogrodomanii Oli pisała ,że ma och chyba 37!
A tu jeszcze porównanie...
Kupiłam w Ikei kulki, te za 39.90, a potem przypadkiem natknęłam się na małą plantację obok mojego miejsca zamieszkania.Przejeżdżałam tamtędy setki razy...i nic nie widziałam...dopiero jak wycięli jakieś krzaczory...patrzę ......buxusy !!!
Kupiłam 2szt. za jeden 15 zł., tyle,że kopany prosto z gruntu.
Witaj Aniu
W jakiej miejscowości kupiłaś tak tanio takie fajne kulki-???
Ogród superowy, piękne robisz dekoracje.
Teraz możesz się ogrodem pobawić!!!
Niestety .. mnie bardziej niż ciuszek powaliła na kolana hortensja.......... wybacz Irenko...... hortensja jest wypasiona jak na sterydach. Danus..jaka to odmiana.....????
Anuś - to limelight - a raczej trzy blisko siebie Ale jakby Danusia się ich pozbywała to już mamy ustalone kilka stron wcześniej do kogo idą
Sebciu! A znasz takie powiedzenie: "Pan tu nie stał" ?
Zawsze możemy Cię "wysiudać" z kolejki!
Hortensja, jakiej jeszcze nigdy w zyciu nie widziałam - Danusiu , czym Ty ją karmisz?
Pozdrawiam obie dziewczyny obok hortensji
A ta rabata mnie powaliła taki efekt a takie proste, naprawdę niewiele trzeba żeby mieć coś takiego, doskonałe rozwiązanie na prostokątną rabatę dzięki! dodam sobie do ulubionych do wykorzystania w przyszłości
...oj tam, oj tam...jak to mawia nasz dobry znajomy
...a co do rabaty, piękno tkwi w prostocie, o czym często zapominam
Dzisiaj było u mnie wyjatkowo zimno.
Ale nie chcieliśmy z M siedzieć i bawić się pilotem i pojechalismy na działeczkę,z zamiarem wypicia kawy i spałaszowania szarlotki na świeżym powietrzu; bardzo to lubimy; tzn szarlotka + kawka+ działeczka
No cóż kawa się skończyła (zapomnieliśmy o tym) i zjedliśmy tylko ciasto i uciekliśmy do domu,deszcz nas przegonił.
No więc są to hosty ( o odmianę nie ppytajcie, bo nie wiem), liście są dość duże 15-25 cm
które myśłę, że dadzą radę w tym miejscu. Mam tego cztery dość spore kępy (nie wiem jak sobie poradzę z ich wykopaniem), które chciałabym poprzeplatać innymi. Jak myślicie jakby to wyglądało?