Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

agata_chrosc... 21:18, 10 paź 2012

Kasiu, a próbowałaś porozmawiać z sąsiadami? Ja przyznam, że tu nauczyłam się, żeby zanim zacznę pomstowac na sąsiadów, to z nimi porozmawiac bo najczęściej okazuje się, że nikt nie chce nikomu na złośc robić i dostosowuje się do próśb. Może i Twój sąsiad, gdyby wiedział, że przeszkadza Ci jego drewutnia to zdecydowałby się ją obniżyć w imię dobrych stosunków z sąsiadami? A może nie, ale spróbowac można
kaisog1 21:21, 10 paź 2012

ja tez bym pogadała..... na winko zaprosiła .....spiła, wzieła młotek, drewutnie wbiła w ziemię i po kłopocie. Rano wmówiłabym sąsiadowi, że przecież sam tym młotkiem tak machał dzielnie i z zapałem, że aż sie kurzyło
hanka_andrus 21:23, 10 paź 2012

Nie wiem,czy to u Kasi były kłopoty z postawieniem muru na samym początku? Sąsiad,czy sąsiadka protestowali.....
KasiaWB 21:55, 10 paź 2012

Dzidka napisał(a)

ta rabata podoba mi się najbardziej

I mnie się podobała.
A za rok, za dwa, kiedy rośliny jeszcze się rozrosną , będzie cudownie.

Witam w moich skromnych progach bardzo mi miło, że się podoba, szczególnie takiej znawczyni tematu jak Ty Dzidko Nie mogę się już doczekać jak wszystko urośnie a najbardziej czekam na czas kiedy będę mogła zakładać ogród docelowy tym marzeniem żyję Pozdrawiam
KasiaWB 21:58, 10 paź 2012

Agatko, Gosiu, Haniu - przy stawianiu muru były problemy, potem im się nawet podobno spodobało... A z obniżeniem to nie będzie takie proste, bo jak sam sąsiad powiedział, nie wiedział, że robotnicy zrobią takie wysokie, a teraz to cudo stoi już i pozamiatane...

kaisog1 22:01, 10 paź 2012

...jak to nie wiedział??? to nie wiedział za co płaci???? Matko co za..... nie będę pisać bom kulturalna jak cholercia!
KasiaWB 22:02, 10 paź 2012

jeszcze dodam, że konstrukcja tegoż cuda jest spawana itd. więc niestety nikt już tego nie obniży... trzeba będzie już z tym żyć
Idę do Waszych ogrodów nacieszyć oczy i nie myśleć o tych "cudownych" sytuacjach życia codziennego..
KasiaWB 22:07, 10 paź 2012

kaisog1 napisał(a)
...jak to nie wiedział??? to nie wiedział za co płaci???? Matko co za..... nie będę pisać bom kulturalna jak cholercia!

jak się spotkamy to Ci opowiem lepsze numery.... chociaż szkoda gadać...
monitka 22:16, 10 paź 2012

kaisog1 napisał(a)
ja tez bym pogadała..... na winko zaprosiła .....spiła, wzieła młotek, drewutnie wbiła w ziemię i po kłopocie. Rano wmówiłabym sąsiadowi, że przecież sam tym młotkiem tak machał dzielnie i z zapałem, że aż sie kurzyło

Gosiak jesteś niemożliwa! oplułam monitor

Chociaz Kasi nie do śmiechu...i wcale się nie dziwię ...
Sebek 22:17, 10 paź 2012

Mur jest przepiękny - no i to lustro na nim, pod nim ławka, a na niej ja rozkoszujący się widokami....A teraz pobudka....I pomysł z tym bluszczem jest na prawdę super - i chyba to jedyne rozwiązanie - albo podwyższyć mur....