Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 21:22, 02 sie 2012

Do góry
Dorka napisał(a)
Dzięki dziewczęta za komplement ale ja już jestem kobietą w dojrzałym wieku , w tym roku mam 40 mam nadzieję, że nie będę miala kryzysu...........

Lekka poprawka co do moto............. poki co jeżdżę jako "plecak" czyli pasażer z mężem, natomiast jedna córka włąsnie zrobiła prawko na moto.
Ale żeby nie było - ja też przymierzam się do tego (mam nadzieję, że nie jest to pierwszy objaw kryzysu wieku średniego)

A co do wieku córek to hm 19 i 20, wiem, że nie wyglądam ale już się do tego przyzwyczaiłam - i nawet jest to fajne hi, hi

No jak miło ja tez mam 40 w roku ale o kryzysie nie ma mowy!!!! Twoje córki sliczne bardzo do Ciebie podobne moja ma 10 lat i zupełnie do mnie nie podobna jasne kręcone włosy itd .. A syn 16 skończone 185 cm wzrostu - dawno mnie przerosł pozdrawiam Cię serdecznie
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 21:21, 02 sie 2012

Do góry
Moja vanilka w tym momencie wygląda tak;

Czyli na razie jest bielutka ale chyba powinna się przebarwić na różowo w miarę kwitnienia ( ale to jej pierwsze kwiaty u mnie więc pewności nie mam). Natomiast to przebarwianie się trochę mnie nurtuje. Dziś kupiłam 6 bukietówek. Cztery poniżej to bez wątpienia limelight, choć pani w ogrodniczym wiedziała tylko, że to "biała hortensja"

Dwie pozostałe miały być różowe ale na etykiecie żadnych szczegółów. Kupiłam je sądząc, że to wanila fraise ale jak przyjechałam z nimi do domu to zaczęłam się zastanawiać czy to jednak nie pinky winky bo na obrazku taka bardziej czerwona. Czy na podstawie obecnego wyglądu można stwierdzić, która to odmiana ( może nie dokładnie widać ale ma czerwone pędy).

No ale mimo tego, że nie miałam 100% pewności skusiła mnie cena - 19 złoty. A u nas to rzadkość- zazwyczaj są dużo droższe.
Zielony ... ogród 21:20, 02 sie 2012

Do góry

[/quot

Ach jakie eleganckie! pięknie je odrestaurowałaś, takie kobiece, ten materiał bardzo mi się podoba i ładny kształt lekko wygięty oparcia... Jak zrobisz wszystkie to będziesz miała super zestaw, gratuluję naprawdę urocze : )
Mój ogród w cieniu drzew 21:13, 02 sie 2012

Do góry
Netka napisał(a)

Póki co przed wyjazdem wakacyjnym udało się nam zrobić nowy taras i schodki dzielące skarpę, więc wklejam zdjęcia

nasz stary taras ( prowizorka czyli drewniane palety połączone ze sobą ):

i teraz :

Od razu zaczęłam mysleć, czym by go tu obsadzić, ale szybko zostałam sprowadzona na ziemię przez mojego M. więc póki co będzie trawka ...

pozdrowionka dla podglądających

Witaj . Taras pierwsza klasa, śliczny domek i ogrod z drzewami tez zreszta pozdrawiam m
Cztery łapki - zwierzęta domowe 21:10, 02 sie 2012

Do góry
tengel27 napisał(a)
No to ja przedstawię mieszkającego u mnie pieszczocha - Parys. Strasznie lubi pomagać przy przekopywaniu rabatek... choć nie zawsze tam gdzie ja bym tego sobie życzył.

OOO!!! chyba bym sie bała!
W miniformacie 21:08, 02 sie 2012

Do góry
Bea napisał(a)
Ulubione rozchodniki

Witaj! Przepiękne te rozchodniki tez je uwielbiam!!! Od razu mi sie przypomniało ze muszę sobie jeszcze dokupić kilka !,, pięknie u Ciebie ! pozdrawiam m
Zielony zakątek przy szkole 21:05, 02 sie 2012

Do góry
Pokaże wam zdjęcia - niestety tylko dwa bo nie mogłam się dostać na teren

wyrównana skarpa i ogrodzenie

Nowe schody z kostki i koło - dzieło mojego M. Koło będzie wypełnione trawką a po jego dwóch stronach klony na nóżkach. Po lewej stronie zdjęcia skarpa do wyrównania i podniesienia, coby dzieciołki miały górkę na zimowe saneczkowanie.

Wczoraj przywieziono nam cztery wywrotki ziemi , do rozplantowania. W sobotę pełne ręce roboty, plantujemy, siejemy trawkę, robimy skarpę. W poniedziałek będzie mój M do kopania dołów wzdłuż ogrodzenia na szmaragdy ( 70 m ogrodzenia to duuuuuuuuuużo dołków do wykopania ). Jak gęsto sadzi się szmaragdy żeby utworzyły zwartą ścianę ?. Czy może przełamać tę ścianę świerkami co jakiś czas, a może czymś innym. Zależy mi żeby zarosło tak żeby nie było widać siatki.
A co powiecie o hortensjach anabelle po obu stronach schodów ?. Już widzę te kule zwieszającę się ze skarpy - dobry pomysł ? Tylko tam cały dzień patelnia. Dadzą radę ?
Ogródek Anity 20:59, 02 sie 2012

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Ranek w ogrodzie

Ale cudne róże
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:35, 02 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Koszyk z suchymi badylami poskubanymi tu i ówdzie

Ja nie wiem jak Ty to robisz ale u Ciebie Danusiu nawet koszyczek z "suchymi badylami " wygląda cudnie..
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 20:35, 02 sie 2012

Do góry
Hortensja paniculata Vanille Fraise

Drzewa, krzewy, byliny zimujące do donic... 20:33, 02 sie 2012

Do góry
Na potwierdzenie
Ogród w Tarnowie 20:33, 02 sie 2012

Do góry
Nadrabiam zaległości w przycinaniu...

Ogród z gruszką 20:30, 02 sie 2012

Do góry
Laura napisał(a)
Tymczasem dwutygodniowa trawa...

Piękna ta trawa dwutygodniowa aż miło popatrzeć! Pozdrawiam m
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 20:11, 02 sie 2012

Do góry
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam na imię Kasia i nie mieszkam na stałe tam, gdzie znajduje się nasz nowowybudowany dom i ogród. Cała działka ma nieco mniej niż 10 arów. Najczęściej jeździmy tam na weekendy. Jeżeli są upały, to jedziemy też w tygodniu, podlać. Mimo, że część bardziej wymagających roślin rośnie w hydrożelu, to jednak jest za mało. Wody potrzeba.
Od jesieni systematycznie odwiedzam Wasze ogrody i tak wiele Wam zawdzięczam. I kształt rabaty (na razie mam z jednej strony taką jak trzeba, tak mi się wydaje), i zdjęcie agro m.in. spod tujek, i Limelight, i trawy, i chęć na ciurkadełko...och,wiele.
Długo się zastanawiałam, czy to napisać, żeby nie wyglądało to na wazeliniarstwo, ale muszę :
nigdy nie spotkałam się z taką osobą jak Szefowa. Ktoś niesamowity, dzielący się jawnie swoją wiedzą, doradzający, serdeczny, otwarty. Zwykle takie osoby zazdrośnie strzegą swojej wiedzy, Ona wręcz przeciwnie. Matko, ile mnie już nauczyła!!! I Wy wszyscy!!!!! Może się odważę pokazać Wam swoje wypociny i poprosić o rady, tylko nie teraz. Zimą będzie lepszy czas, będziecie mieli więcej czasu i może uda mi się wtedy przebić wśród tych wielu początkujących i uszczknąć coś z Waszej wiedzy. Na razie będę się przygotowywać do tej chwili, robić zdjęcia i rysunki. I oczywiście, jak zwykle, codziennie do Was zaglądać. Bardzo Wam wszystkim dziękuję.

I dla wszystkich mój nowy Chopin (kupiłam tę różę dzięki Danusi)

Kasia.
Funkie - Hosta 20:10, 02 sie 2012

Do góry
Hosta Queen Josephine, listki podłużne z kremowym brzegiem.

nn

Hosta Grand Tiara

MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 20:03, 02 sie 2012

Do góry
Prócz ,,ogrodowych" grządek, jak w każdym przyzwoitym ogrodzie znalazło sie miejsce także na:

OŚWIETLENIE (pomysł na WODĘ wciąż w fazie projektu )

Nie wiem jak Wy, ale ja jestem wielką fanką pomysłu lamp solarnych i wielkim przeciwnikiem wciskanej w marketach ich ,,estetyki".

Prościej mówiąc - lampy solarne strasznie mnie zachwycają, tylko dlaczego, do jasnej i oświetlonej choinki, te sprzedawane są takie brzydkie?

Mam Ci i ja takiego jeszcze w miarę znośnego brzydalka... myślę co by z czasem przerobić ,,po swojemu".
Ogród z gruszką 20:01, 02 sie 2012

Do góry
Tymczasem dwutygodniowa trawa...

Ogród z gruszką 20:00, 02 sie 2012

Do góry
Ciągle zastanawiam się nad tym cisowym żywopłotem... że trujący...wolno rośnie...no i drogi.
mam dstęp do takiego "wojtka" ciekawe jak długo czekałabym na gęsty żywpołot

Powojnik - Clematis 19:56, 02 sie 2012

Do góry
agnksy napisał(a)

A jak wam sie podoba mój Kiri Te Kanawa
oj podoba sie podoba! Kwitnie niesamowicie!!! U mnie ma dużo wiecej liści ale kwiatków wręcz odwrotnie
MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 19:52, 02 sie 2012

Do góry
To ja już mam uszy czerwone...

dziękuję wszystkim za podtrzymanie na duchu, bo jak zobaczyłam po raz pierwszy mój "wielki" balkon to ręce załamałam.

Wrzucę trochę zdjęć na zapas przed urlopem, bo boję się, że po powrocie zastanę tu wielkie pobojowisko niestety.

Dla wszystkich kibicujących na osłodę z mojej mikro-grządki

A najciekawsze, że od jakiegoś czasu krzaczki kwitły na potęgę, a owoców ni ma i ni ma... jakież było moje zdumienie kiedy okazało się, że dojrzałe owoce (i tylko dojrzałe!) podbierał nam sąsiad gołąb... nie wiedziałam, że mają takie urozmaicone menu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies