Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 20:45, 24 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Czy to są trzcinniki Karl Foerster?
Moje cały czas nie mają towarzystwa ...

Dokładnie tak. Na dodatek nie przemarzają i pierwsze startują po zimie
Czasem słońce czasem deszcz 07:02, 24 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Czytam o żelazie. Bym musiała do rodka zastosować.

Co dokładnie Ewa kupiłaś z żelazem i gdzie?

Liatry u mnie dopiero zaczynają kwitnąć. Aż taka różnica?
Podobają mi się przy hortensjach.

to żelazo florovit płyn do stosowania dolistnego, w miejscowym sklepie ogrodniczym; też przy okazji leczenia brzozy zaczęłam lać pod rodki i na żółtego bukszpana
Czasem słońce czasem deszcz 06:41, 24 lip 2016

Do góry
Czytam o żelazie. Bym musiała do rodka zastosować.

Co dokładnie Ewa kupiłaś z żelazem i gdzie?

Liatry u mnie dopiero zaczynają kwitnąć. Aż taka różnica?
Podobają mi się przy hortensjach.
Ogródek Iwony II 05:51, 24 lip 2016

Do góry
Śliczne te sadzonki. Ty Ewa masz rękę do roślin.
Ogród Mirelli 01:08, 24 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mirelko, co kupiłaś?
Edit: dzięki za czujność. Umknęła mi ostatnia strona. Bardzo ładne twoje róże.
Pachnące blisko tarasu chyba będą

Iwonka z zakupów jestem bardzo zadowolona. Miałam na liście Abraham Darby i Jude the Obscure, ale ich nie było. Najbardziej jestem zadowolona z zakupu Piano i Herzogin Christiana.
Zresztą J.W.Goethe i Komet też są piękne Wszystkie mi się podobają
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:42, 23 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Polinko, takich gracków to w tym roku chyba nikt nie ma

Ikonki, pewnie w niejednym ogrodzie takie gracilimisy rosną tylko właściciele się nie chwała.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:38, 23 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ja bym napisała, ale spóźniona nadrabiam dopiero teraz
Idę czytać dalej

Ikonki, napisalabys ; że róże???
Blyxa i elipsa 22:53, 23 lip 2016

Do góry
Też dziś myślałam o przycięciu lawendy. Ale tak się zdenerwowałam kosztami dachu na gospodarczym, że poszłam pielić w różach
Trochę bolało to pielenie
Ogródek Iwony II 21:47, 23 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

I widzę, ze w podpisie masz inny wątek. Aż poszłam sprawdzić, gdzie jest stary wątek
Znalazłam. Możesz mieć dwa zalinkowane wątki
Byłoby łatwiej trafić do twojego ogrodu. Czy teraz mamy mieć ogród twojej mamy ???

Czujność ogrodowiskowa jest przerażająca
A to zwyczajnie - zmieniałam podpis, zmęczona byłam i nie zauważyłam, ze część wykasowałam. Poprawiłam
Choć u mnie teraz same nudy - dopiero jak zaczną kwitnąc wrzosy może będzie co pokazać.
Ogród Mirelli 21:31, 23 lip 2016

Do góry
Mirelko, co kupiłaś?
Edit: dzięki za czujność. Umknęła mi ostatnia strona. Bardzo ładne twoje róże.
Pachnące blisko tarasu chyba będą
Ogródek Iwony II 21:01, 23 lip 2016

Do góry
Ewa, ich nawet nie widać tyle
Jak powiedziałam e-Mowi, to się zdziwił
Ogródek Iwony II 20:40, 23 lip 2016

Do góry
zawitka napisał(a)
Róże szałwia i kocimiętka ten zastaw zastosuję bo szałwia i kocimiętka zasłonią mi patyki róż brrr jestem zła na róże i już m

Oooooooo, już druga osoba jest zła na róże Ciekawe dlaczego?
Wczoraj Ewa bacowa mi powiedziała, że ma dość róż. Podobno ma 50.
Ja dziś wszystkie swoje podsypałam nawozem i z tego powodu policzyłam je. Mam 41 róż. Czyli do 50 jeszcze kilka sztuk mogę dokupić
Ogródek Iwony II 20:36, 23 lip 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)

Ech Iwka. Mam problem z krótkimi wypowiedziami. Dobrze to ujęłaś. Elaboraty smaruję aż oczy puchną. Musze nauczyć się pisać krotko i na temat, bo nie tylko na żywca gaduła jestem, ale i w piśmie
...

Beatko,ja bardzo lubię słuchać, jak ktoś potrafi się pięknie wypowiadać, albo pisać. Rób tak dalej
Znam młodą dziewczynę, teraz robi doktorat. Ta potrafi cudnie i z humorem opisywać swoje życiowe doświadczenia. Powinna książki pisać. Uwielbiam czytać na fb o jej przygodach
Ogródek Iwony II 20:32, 23 lip 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
... Przy kilku fotkach miałam niezły znowu orzech do zgryzienia, które to miejsce, ale pomału trafiam wszędzie No chyba, że za rok zrobić kolejną totalną rewolucję, to będzie znowu trudno
Widzę, że Rubrum ma iście doborowe towarzystwo. Ty już wiedziałaś, gdzie wkomponować by ślicznie współgrała z resztą. Moje wciąż stoją w doniczkach :/

Beatko, ciekawa jestem, jakie miejsca były zagadką
Rewolucja? Wiesz, coraz częściej omoim ogrodzie myślę ciepło. Nie myslę już o wielkich rewolucjach, kształt rabat już jest i tak zostanie. W planach mam jeszcze oczko wodne i przeniesienie czerwonych róż na inną rabatę. Tu przy tarasie będę różowe róże i mocno pachnące połączone z lawendą

Rubrum jest śliczne, a jak zacznie kwitnąć, to dopiero gratka... Musiało być blisko tarasu i akurat tam pasowało. Tylko firletkę omszoną zabrałam
Też się zastanawiałam, czy zostawić w doniczkach, bo może z powodzeniem być ozdobą tarasu... Ma spore korzonki, dlatego postanowiłam posadzić do ziemi.
Coś jeszcze, coś więcej... 10:11, 23 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wy tu się na kolejne wyjazdy umawiacie, a u mnie zamówiona na dach blacha pożarła finanse. Więc sobie tylko poczekam na fotki z ogrodu, by mnie nic z zazdrości nie ściskało. Sebek, zrób sesyjkę
A tak swoją drogą, tanie loty - ok. A co z pobytem tanim tam? Muszę się Sebku u ciebie przeszkolić

Iwonko, jeśli chodzi o remonty dachów i wymienianie całości instalacji, kabli, rur, sufitów, ścian i wszystkiego od piwnicy po komin juz za nami... Także znam Twój ból...

Tani hotel znajduje na hotel4free.pl. Płatność kartą z góry. W zeszłym roku jak szukałem na ostatnią chwilę wakacji to brałem pod uwagę tez Bałtyk - i wiesz co? 12 dni w Grecji mnie taniej wyniosło niż sam hotel w Polsce na tydzień A jedynym warunkiem był basen, bo do morza wejść nie mozna było

Także przez ta wyszukiwarkę znalazłem hotel - mieszkanie dwupokojowe z kuchnią, łazienką, tarasem i basen za jakieś... 12 euro dziennie. Dużo - niedużo, wg mnie jak na Kanary cena przednia, bo hotel 50m od plaży i wszędzie blisko.

Największym wyzwaniem tak naprawdę jest chyba dotarcie z lotniska do hotelu. W moim przypadku był to lokalny PKS 4 euro, wiec tez ok.
Przed wyjazdem czytałem dużo o wyspie, co ile kosztuje (akurat), co mogę zobaczyć itd. Po spieczeniu się w pierwszy dzień wykupilismsy wycieczkę przez najpiękniejsze zakątki wyspy. W necie cena o 20 euro większa niż bezpośrednio w "biurze". Zazwyczaj jest na odwrót
Się rozpisałem! Ale może przydadzą się Ci te informacje. Mnie zmotytowala Karolina do samodzielnego działania
Życie w wiejskim ogrodzie 09:32, 23 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Przemku, jeszcze o pomieszczenie się zapytam: jaka tam jest temperatura zimæ?
I czy hortki tam podlewasz? Jak często? A co z dużą bryłą korzeniową?

Wczoraj u mnie było 30.
Dzie pochmurno i zimno...

Domek gospodarczy jest murowany, jest tam zawsze cieplej niż na zewnątrz zimą ale jak ściśnie mróz to ziemia w donicach potrafi też zamarznąć
Po wstawieniu donic na jesień podlewam do zrzucenia liści czyli ok grudnia potem zaczynam od wiosny Donice są dość duże i nie martwię się że mają mało miejsca korzenie

U mnie już sporo do tej pory było pochmurnych dni, cieszę się z tego słońca
Ogródek Iwony II 23:44, 22 lip 2016

Do góry
bacowa napisał(a)
LO chyba można zakulkować ? , tylko kiedy się to robi ?, wiosną ?

Wiosną jest łatwiej. Nie mają listków i przycinasz przemarznięte gałązki. Wystające przycinasz. Był taki filmik ...
Ogródek Iwony II 23:40, 22 lip 2016

Do góry
yolka napisał(a)
Piękne foty, pokazuj

Pokazałam rano
Musisz Jolu się cofnąć.
Ogródek Iwony II 23:07, 22 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Rano zrobiłam kilka fotek, wiec was pomęczę troszkę:

Czy to są trzcinniki Karl Foerster?
Moje cały czas nie mają towarzystwa ...
Ogródek Iwony II 23:05, 22 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Renia, bardzo podoba mi się ten mix krwawnikowy

No to si cieszę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies