to żelazo florovit płyn do stosowania dolistnego, w miejscowym sklepie ogrodniczym; też przy okazji leczenia brzozy zaczęłam lać pod rodki i na żółtego bukszpana
Iwonka z zakupów jestem bardzo zadowolona. Miałam na liście Abraham Darby i Jude the Obscure, ale ich nie było. Najbardziej jestem zadowolona z zakupu Piano i Herzogin Christiana.
Zresztą J.W.Goethe i Komet też są piękne Wszystkie mi się podobają
Czujność ogrodowiskowa jest przerażająca
A to zwyczajnie - zmieniałam podpis, zmęczona byłam i nie zauważyłam, ze część wykasowałam. Poprawiłam
Choć u mnie teraz same nudy - dopiero jak zaczną kwitnąc wrzosy może będzie co pokazać.
Oooooooo, już druga osoba jest zła na róże Ciekawe dlaczego?
Wczoraj Ewa bacowa mi powiedziała, że ma dość róż. Podobno ma 50.
Ja dziś wszystkie swoje podsypałam nawozem i z tego powodu policzyłam je. Mam 41 róż. Czyli do 50 jeszcze kilka sztuk mogę dokupić
Beatko,ja bardzo lubię słuchać, jak ktoś potrafi się pięknie wypowiadać, albo pisać. Rób tak dalej
Znam młodą dziewczynę, teraz robi doktorat. Ta potrafi cudnie i z humorem opisywać swoje życiowe doświadczenia. Powinna książki pisać. Uwielbiam czytać na fb o jej przygodach
Beatko, ciekawa jestem, jakie miejsca były zagadką
Rewolucja? Wiesz, coraz częściej omoim ogrodzie myślę ciepło. Nie myslę już o wielkich rewolucjach, kształt rabat już jest i tak zostanie. W planach mam jeszcze oczko wodne i przeniesienie czerwonych róż na inną rabatę. Tu przy tarasie będę różowe róże i mocno pachnące połączone z lawendą
Rubrum jest śliczne, a jak zacznie kwitnąć, to dopiero gratka... Musiało być blisko tarasu i akurat tam pasowało. Tylko firletkę omszoną zabrałam
Też się zastanawiałam, czy zostawić w doniczkach, bo może z powodzeniem być ozdobą tarasu... Ma spore korzonki, dlatego postanowiłam posadzić do ziemi.
Iwonko, jeśli chodzi o remonty dachów i wymienianie całości instalacji, kabli, rur, sufitów, ścian i wszystkiego od piwnicy po komin juz za nami... Także znam Twój ból...
Tani hotel znajduje na hotel4free.pl. Płatność kartą z góry. W zeszłym roku jak szukałem na ostatnią chwilę wakacji to brałem pod uwagę tez Bałtyk - i wiesz co? 12 dni w Grecji mnie taniej wyniosło niż sam hotel w Polsce na tydzień A jedynym warunkiem był basen, bo do morza wejść nie mozna było
Także przez ta wyszukiwarkę znalazłem hotel - mieszkanie dwupokojowe z kuchnią, łazienką, tarasem i basen za jakieś... 12 euro dziennie. Dużo - niedużo, wg mnie jak na Kanary cena przednia, bo hotel 50m od plaży i wszędzie blisko.
Największym wyzwaniem tak naprawdę jest chyba dotarcie z lotniska do hotelu. W moim przypadku był to lokalny PKS 4 euro, wiec tez ok.
Przed wyjazdem czytałem dużo o wyspie, co ile kosztuje (akurat), co mogę zobaczyć itd. Po spieczeniu się w pierwszy dzień wykupilismsy wycieczkę przez najpiękniejsze zakątki wyspy. W necie cena o 20 euro większa niż bezpośrednio w "biurze". Zazwyczaj jest na odwrót
Się rozpisałem! Ale może przydadzą się Ci te informacje. Mnie zmotytowala Karolina do samodzielnego działania
Domek gospodarczy jest murowany, jest tam zawsze cieplej niż na zewnątrz zimą ale jak ściśnie mróz to ziemia w donicach potrafi też zamarznąć
Po wstawieniu donic na jesień podlewam do zrzucenia liści czyli ok grudnia potem zaczynam od wiosny Donice są dość duże i nie martwię się że mają mało miejsca korzenie
U mnie już sporo do tej pory było pochmurnych dni, cieszę się z tego słońca