Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 16:19, 22 lip 2016

Jak ci rosną? Bo moja jest mala, a na wątkach widzę ładne krzaczki. Czy ona ma przerwę w kwitnieniu?
LyraBea 19:33, 22 lip 2016

Zaglądam do Ciebie i o moich ulubionych wątków codziennie, ale ostatnio troszkę mi się innych spraw nawarstwia i z bólem serca muszę trochę odpuszczać sobie Ogrodowisko. No i zaglądam a tu taaakie zaległości! Na szczęście moje to przepiękne zdjęcia, przepięknego Twojego ogrodu, więc oczka się śmieją i sobie oglądam. Przy kilku fotkach miałam niezły znowu orzech do zgryzienia, które to miejsce, ale pomału trafiam wszędzie No chyba, że za rok zrobić kolejną totalną rewolucję, to będzie znowu trudno
Widzę, że Rubrum ma iście doborowe towarzystwo. Ty już wiedziałaś, gdzie wkomponować by ślicznie współgrała z resztą. Moje wciąż stoją w doniczkach :/
LyraBea 19:37, 22 lip 2016

Iwk4 napisał(a)

Beatko, elaborat napisałaś, bardzo lubię Cię czytać
Ja tak skrótami piszę, a ty tak ładnie, jak moja koleżanka polonistka. Nic, tylko słuchać lub czytać
Beatko, jesteś nasza i tego już nic nie zmieni.
Dzięki Ewie jakoś powstała grupa pomorska i tylko liczyć, by od czasu do czasu chciało nam się razem spotkać. Zobacz, tak na żywo w ogrodzie dostałąm kilka rad:
Ewa bacowa podpowiedziała mi, by z przodu dosadzić po całości Vanilki, a przed nimi rozchodnik zostawić. I w ten sposób wątpliwości, co z moją przednią rabatą rozwiane.
Mirka pokazała, jak prowadzić pomidorki.
Krzysiu poinstruował, jak zrobić niwaki.
Ewa i Jola zrobiły fajne zdjęcia i dzięki temu miałam inne spojrzenie na ogród.
Ty świetnie opowiadasz i jesteś duszą towarzystwa.
Grzesiu przyznał się, ze pomaga Ewie w ogrodzie. Wczoraj kosił trawę, a mają tego sporo, bo sam trawnik chyba większy, niż moja cała działka A i dowiedziałam się, jak blanszować fasolkę do mrożenia
Z Marka jest fajny mąż i wspiera Mirkę we wszystkim. Widać, ze tworzą zgraną parę
Twoja córcia weszła w towarzystwo i nawet jej się podobało.
Zbyszek sam odkrył wieczorem to, co powiedziała Ewa, by dosadzić hortensje i już wiem, ze kupimy większe, aby szybko dogoniły te wypasione Vanilki
A moi chłopcy bardzo mi pomagali nakryć do stołu i potem posprzątać.

Beatko, może było coś jeszcze,co ci ukopać w doniczki? Bo zapomniałam o kilku roślinkach... Więc pisz mi, jakbyś co chciała.

Co do dzieci, namnożyło mi się ich trochę swojego czasu. Dwóch chłopaków poznałaś. Poza tym mam starszego syna (25 lat), córcię (22 lata) Razem czwórka

Ciurkadełko proste w wykonaniu, wystarczy skrzynka do zaprawy i pompka. Możesz położyć kratkę, siatkę na to, kamyczki i będzie zakryte ciurkadełko, co da przyjemny plusk wody. U mnie zwierzaki wodę piją z tego, wiec nie zakrywam, tylko czasami przelewam, by była świeża.
https://pl.pinterest.com/pin/529876712385602149/

Ech Iwka. Mam problem z krótkimi wypowiedziami. Dobrze to ujęłaś. Elaboraty smaruję aż oczy puchną. Musze nauczyć się pisać krotko i na temat, bo nie tylko na żywca gaduła jestem, ale i w piśmie
No to mnie zaskoczyłaś totalnie informacją o jeszcze jednym synu. Kiedyś się uśmiechnę do Ciebie na pewno w sprawie kwiatków. Póki co wszystko i tak u mnie na tymczasówkach, ale jak coś to trzymaj dla mnie gdzieś pod płotem. Ja zawsze i wszystko chętnie. Moja siora latem tam koło Ciebie co weekend siedzi, to wiesz jak coś to.....
P.S. Podejrzałam sobie Ciebie na fb troszkę, ale ciiiiiii :*
zawitka 20:51, 22 lip 2016

Róże szałwia i kocimiętka ten zastaw zastosuję bo szałwia i kocimiętka zasłonią mi patyki róż brrr jestem zła na róże i już m
Kasik 21:27, 22 lip 2016

Podglądałam Twój wątek Iwonko i nie wiedzieć czemu mam jakąś przerwę. Ale to tak jest - wielu wątków nie da sie na bieżąco śledzić. widziałam jednak u Ewy, że u Was też spotkaniowo. Ogród bardzo sie zmienia. Bujne roślinki, skomponowane pięknie i dorodne. Rabaty potrzebują tylko czasu by zagęścić się i zmężnieć. Ja na to też czekam, bo wtedy pielenia jest mniej
Ewa777 22:08, 22 lip 2016

Iwk4 napisał(a)
Z dedykacją dla Ewy ML:

Zawilce obok - mają ładne pączki

Dziękuję, piękne się prezentuje
ren133 23:05, 22 lip 2016

Iwk4 napisał(a)

Renia, bardzo podoba mi się ten mix krwawnikowy

No to si cieszę
ren133 23:07, 22 lip 2016

Iwk4 napisał(a)
Rano zrobiłam kilka fotek, wiec was pomęczę troszkę:

Czy to są trzcinniki Karl Foerster?
Moje cały czas nie mają towarzystwa ...
yolka 23:10, 22 lip 2016

Piękne foty, pokazuj
bacowa 23:36, 22 lip 2016

LO chyba można zakulkować ? , tylko kiedy się to robi ?, wiosną ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies