Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 23:40, 22 lip 2016

yolka napisał(a)
Piękne foty, pokazuj

Pokazałam rano
Musisz Jolu się cofnąć.
Iwk4 23:44, 22 lip 2016

bacowa napisał(a)
LO chyba można zakulkować ? , tylko kiedy się to robi ?, wiosną ?

Wiosną jest łatwiej. Nie mają listków i przycinasz przemarznięte gałązki. Wystające przycinasz. Był taki filmik ...
bacowa 23:50, 22 lip 2016

Znalazłam tę Artemis u Nawigatorki, ogromna.
Gardener27 10:35, 23 lip 2016

Iwonko przeglądam u Ciebie zdjęcia i tak wszystko ładnie Ci rośnie
Chciałem zapytać jaki masz rodzaj ziemi w ogrodzie ? to glina ?
Madzenka 11:45, 23 lip 2016

Bardzo mi się ta pomarańczowa rabata z różami i jezówkami podoba z lekkim muśnięciem fioletu
gobasia 12:44, 23 lip 2016

Piękne rabatki to i piękne zdjęcia ...ładnie u Ciebie ,i trawka ładnie czerwienieje
Iwk4 20:32, 23 lip 2016

LyraBea napisał(a)
... Przy kilku fotkach miałam niezły znowu orzech do zgryzienia, które to miejsce, ale pomału trafiam wszędzie No chyba, że za rok zrobić kolejną totalną rewolucję, to będzie znowu trudno
Widzę, że Rubrum ma iście doborowe towarzystwo. Ty już wiedziałaś, gdzie wkomponować by ślicznie współgrała z resztą. Moje wciąż stoją w doniczkach :/

Beatko, ciekawa jestem, jakie miejsca były zagadką
Rewolucja? Wiesz, coraz częściej omoim ogrodzie myślę ciepło. Nie myslę już o wielkich rewolucjach, kształt rabat już jest i tak zostanie. W planach mam jeszcze oczko wodne i przeniesienie czerwonych róż na inną rabatę. Tu przy tarasie będę różowe róże i mocno pachnące połączone z lawendą

Rubrum jest śliczne, a jak zacznie kwitnąć, to dopiero gratka... Musiało być blisko tarasu i akurat tam pasowało. Tylko firletkę omszoną zabrałam
Też się zastanawiałam, czy zostawić w doniczkach, bo może z powodzeniem być ozdobą tarasu... Ma spore korzonki, dlatego postanowiłam posadzić do ziemi.
Iwk4 20:36, 23 lip 2016

LyraBea napisał(a)

Ech Iwka. Mam problem z krótkimi wypowiedziami. Dobrze to ujęłaś. Elaboraty smaruję aż oczy puchną. Musze nauczyć się pisać krotko i na temat, bo nie tylko na żywca gaduła jestem, ale i w piśmie
...

Beatko,ja bardzo lubię słuchać, jak ktoś potrafi się pięknie wypowiadać, albo pisać. Rób tak dalej
Znam młodą dziewczynę, teraz robi doktorat. Ta potrafi cudnie i z humorem opisywać swoje życiowe doświadczenia. Powinna książki pisać. Uwielbiam czytać na fb o jej przygodach
Iwk4 20:40, 23 lip 2016

zawitka napisał(a)
Róże szałwia i kocimiętka ten zastaw zastosuję bo szałwia i kocimiętka zasłonią mi patyki róż brrr jestem zła na róże i już m

Oooooooo, już druga osoba jest zła na róże Ciekawe dlaczego?
Wczoraj Ewa bacowa mi powiedziała, że ma dość róż. Podobno ma 50.
Ja dziś wszystkie swoje podsypałam nawozem i z tego powodu policzyłam je. Mam 41 róż. Czyli do 50 jeszcze kilka sztuk mogę dokupić
Kuba 20:47, 23 lip 2016

Iwonka nie strasz czy mi też grozi 50 róż?? Na razie mam 5