Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:16, 07 sie 2012

Do góry
Liliowiec

Miskant Variegatus

floksy białe

rozchodnik

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:15, 07 sie 2012

Do góry
i ona ... alejka ...
Ogrodowy zawrót głowy (2) 21:15, 07 sie 2012

Do góry
Powstawanie rabaty pod płotem - w donicy moja wierna pomocnica

I początkowa faza skalniaka - polecam rośliny skalne, bo są bezproblemowe, szybko zapełniają przestrzeń i cieszą oko

Puste pole z wysepką kwiatową 21:15, 07 sie 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
Palibinowi coś się pomikiciło...

Vanilia.................. czyli westchnienie za Milejdi...

Piękność ta róża. Patrzę i patrzę.
Cały Twój ogród ciekawy, piękny i zadbany.
Moje poletko 21:14, 07 sie 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Nooo, ładne kwiatki..., ładne kwiatki... WSZYSTKIE pięknie wyhodowane, piękne, dorodne, niektóre nawet na schwał! Pewnie, że trzymam kciuki!

Potwierdzam, ostro w nocy dało czadu!! My z Elą sąsiadki to się bojamy razem!

Celinko, jak to dobrze mieć kogoś, z kim się razem dygota... Zajrzyj do mnie...
A będziesz we wrześniu u Kapiasów?????????? Bądź!

Wiem, że czymś pięknym jest przeżywanie radosnych chwil z drugą osobą Ale w trudnych chwilach wsparcie też jest ważne moje Wy kwiatuszki
Żebyście z tych dygotek w rezonans nie wpadły

Jolciu nie ma źle! u mnie nic nie połamało jedynie porozrzucało parę drobiazgów :miskę, wiaderka i jabłek nazrzucało! Jedynie mały kłopot z dachem bo cieknie.ale to też pikuś
jak ogladam w TV straty,pozrywane dachy to aż się serce kroi!
Nie wspomnę o tych biednych ludziach co uwierzyli w inwestycję złota!Draństwo!
Mój kawałek raju II 21:12, 07 sie 2012

Do góry
Aniu...gratulacje -to już drugi wątek...tak długo mnie nie było,a Ty mkniesz jak błyskawica.Serdecznie pozdrawiam.
Ania z zielonego wzgórza :-) 21:11, 07 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Aniu, niech Ci wszystko rośnie i kwitnie

Dziękuję Danusiu Wszystko rośnie jak na drożdźach oczywiście to co Ty posadziłaś Ostatnio u mnie kompletny brak czasu , ale mam już różankę za płotem i kreta w żwirowej cholernik zmieszał mi żwirek z ziemią i co teraz ? i nie mam czasu na zdjęcia hortensji może jutro zrobię , dopiero dzisiaj dotarłam do domku po prawie miesiącu nieobecności ale wszystko rośnie i szkód wielkich poza kretem niema
Rajski ogród Ani 21:11, 07 sie 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Testuję nowy mechanizm wgrywania zdjęć, działa

A testowany obiekt jaki dumny, że na niego wypadło

Ja na przyszły rok zrobię grafik, kiedy mam mieć gratisowe podlewanie... Znowu leje, choć po ostatnich (sobotnio-niedzielnych) deszczach ziemia wystarczająco nasiąknieta wodą. Tylko gdzie ten grafik wysłać????

Ja już nawet w szklarni nie muszę podlewać, bo minione wichury rozerwały folię i jak leje to podlewanie pomidorów mam zaliczone. Żeby tylko nie pochorowały się bidoki. Naprawiać juz nie ma sensu, bo jesienią moja "szklarnia" i tak będzie demontowana...

pozdrawiam Aniu
Mój kawałek raju II 21:10, 07 sie 2012

Do góry
hortensja z serii Romance You& Me

śliczna jaka delikatna.
Ogród Dominiki 21:09, 07 sie 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Co tam u Ciebie Dominika? Pewnie nie masz zupełnie czasu na ogród. Ja niestety nie mam Patrzę przez okno i mnie ....trafia że mam tyle do zrobienia. Buziaki dla Hani

No nie mam zbyt wiele czasu na ogród, ale staram się... Podobnie jak Ty wyglądam przez okno albo spaceruję i dopisuję do listy rzeczy koniecznych do zrobienia wciąż nowe zadania.Ogród zszedł na dalszy plan (chwilowo), bo musiałam umyć okna w całym domu, a mam ich sporo.
Ale...zgodnie z wiosennym postanowieniem, wymieniłam wszystkie wrzosy na wrzosowisku pod cyprysikiem bonsai. Wiosną wyrzuciłam przemarznięte wrzośce i na ich miejsce wsadziłam nowe, a teraz wymieniłam wszystkie wrzosy, bo miałam chaos kolorystyczny i odmianowy.
Zakupy:

Przed:

Po:
Puste pole z wysepką kwiatową 21:08, 07 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Tereniu, Miluśka – ten rozchodnik w ub. roku był niewielką sadzonką, ku mojej uciesze tak pięknie się już rozrósł i zakwitł pierwszy. Inne całe w nabrzmiałych pąkach jeszcze.... Będę się chwalić...
Celinko – no popatrz, jak ja manipuluję... Niby ładnie, ale w całości już mi się nie za bardzo podoba i chętnie bym wszystko przerobiła, ale sił brak...

A dla mnie to wygląda cudnie - uwielbiam takie kolorowe poduchy!

Popieram - też mi się podoba

Mój kawałek raju II 21:06, 07 sie 2012

Do góry
Był i to mocny pokrzyżował mi plany, ale trudno, jutro będzie robota od rana, tylko,żeby nie padało
Magnolia Ann cały czas kwitnie, zdjęcie robiłam z 2 piętra, bo jest już taka wysoka
sandervilla jeszcze sporo pąków jest mały rozchodnik hortensja z serii Romance You& Me begonie kwitną powolutku kończy się kwitnienie lilii jeszcze horti ogrodowa
Ania z zielonego wzgórza :-) 21:06, 07 sie 2012

Do góry
Sonka napisał(a)

Dzisiaj byłam także u Ani

Szałwia jest olśniewającej urody

Witam Cię Aniu, piękny ogród staje się piękniejszy, po raz pierwszy jestem u Ciebie,słów mi brak na wyrażenie zachwytu, jak oglądam wasze ogrody, no to ja jestem w czarnej dziurze.
Aniu jaka nazwa tej pięknej kompaktowej szałwii, może wiesz , piękna, pozdrawiam

Szałwia omszona, tylko nisko cięta
Ania z zielonego wzgórza :-) 21:04, 07 sie 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
Aniu, sto lat

dziękuję serdecznie Aniu , Tobie również wszystkiego naj ... naj ... Dziękuję
Ania z zielonego wzgórza :-) 21:03, 07 sie 2012

Do góry
Ankie83 napisał(a)

Witam serdecznie
chciałam zapytać jak wykonane są obrzeża rabatek? czy są to ekobordy?

Ecobordy tylko w rabacie żwirowej reszta zwykłe kanciki
W cieniu - zacieniona 21:01, 07 sie 2012

Do góry
...kwitnie czarna trawa -Konwalnik
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:00, 07 sie 2012

Do góry
żurawki Citronela

rosną sobie pod bukszpanem (proszę omijać wzrokiem konstrukcję na której wspiera się firanka cieniująca ) ) i gdyby nie nornice to miałyby się doskonale

a tu żurawka Marmelade w towarzystwie host

a tu żurawki Vienna, brunnera i hosty
Ogród na skraju sadu 20:58, 07 sie 2012

Do góry
bociek napisał(a)

O raju, jaka piekna... A niech tam bedzie sobie wiotka, ale te kwiaty.... Obledne Kasiu, czym Ty ja karmisz???

Boćku chyba im pasuje mój wysoki poziom wód gruntowych. Sadziłam je wiosną 2011 roku. Na wiosnę tego roku dostały dawkę nawozu i to wszystko. Pięknie wyglądaja z dalszej perspektywy te ogromniaste kule. Zakupiłam plastikowe kije do mopa i podwiązałam łodygi. Kije schowały się między liście, praktycznie ich nie widać.
Ogrodowy zawrót głowy (2) 20:58, 07 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

okropnie to wygląda - licze na Wasze sugestie co do zakrycia tego betonu. Myślałam o tawułach ''gold'' lub kosmosach. Z bukszpanów docelowo (nie wiem czy dożyję )mają być kolumny, które utworzą żywopłot.

Tutaj trzeba odkuć trochę tego betonu ( brukarzom należy się lanie za taką robotę )

i nasypać więcej ziemi.

Danusiu-dziekuję za wpis - Twoje rady są nieocenione

Niestetybrukarze spartolili robotę - przeklinam ich przy każdym koszeniu trawy. Nigdy nie wychodzi równy kant ze względu na różnicę poziomów: kostka-trawnik.
Czy dosypanie ziemi równa się z przsadzeniem bukszpanów? Jeśli tak, to czy jeszcze teraz mozna to robić? I co między nie wsadzić? Dosypanie ziemi nie wyrówna jednak poziomów całkowicie bo trawnik jest dużo wyżej niż murek..
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:58, 07 sie 2012

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies