Jolciu nie ma źle! u mnie nic nie połamało jedynie porozrzucało parę drobiazgów :miskę, wiaderka i jabłek nazrzucało! Jedynie mały kłopot z dachem bo cieknie.ale to też pikuś
jak ogladam w TV straty,pozrywane dachy to aż się serce kroi!
Nie wspomnę o tych biednych ludziach co uwierzyli w inwestycję złota!Draństwo!
Dziękuję Danusiu Wszystko rośnie jak na drożdźach oczywiście to co Ty posadziłaś Ostatnio u mnie kompletny brak czasu , ale mam już różankę za płotem i kreta w żwirowej cholernik zmieszał mi żwirek z ziemią i co teraz ? i nie mam czasu na zdjęcia hortensji może jutro zrobię , dopiero dzisiaj dotarłam do domku po prawie miesiącu nieobecności ale wszystko rośnie i szkód wielkich poza kretem niema
A testowany obiekt jaki dumny, że na niego wypadło
Ja na przyszły rok zrobię grafik, kiedy mam mieć gratisowe podlewanie... Znowu leje, choć po ostatnich (sobotnio-niedzielnych) deszczach ziemia wystarczająco nasiąknieta wodą. Tylko gdzie ten grafik wysłać????
Ja już nawet w szklarni nie muszę podlewać, bo minione wichury rozerwały folię i jak leje to podlewanie pomidorów mam zaliczone. Żeby tylko nie pochorowały się bidoki. Naprawiać juz nie ma sensu, bo jesienią moja "szklarnia" i tak będzie demontowana...
Co tam u Ciebie Dominika? Pewnie nie masz zupełnie czasu na ogród. Ja niestety nie mam Patrzę przez okno i mnie ....trafia że mam tyle do zrobienia. Buziaki dla Hani
No nie mam zbyt wiele czasu na ogród, ale staram się... Podobnie jak Ty wyglądam przez okno albo spaceruję i dopisuję do listy rzeczy koniecznych do zrobienia wciąż nowe zadania.Ogród zszedł na dalszy plan (chwilowo), bo musiałam umyć okna w całym domu, a mam ich sporo.
Ale...zgodnie z wiosennym postanowieniem, wymieniłam wszystkie wrzosy na wrzosowisku pod cyprysikiem bonsai. Wiosną wyrzuciłam przemarznięte wrzośce i na ich miejsce wsadziłam nowe, a teraz wymieniłam wszystkie wrzosy, bo miałam chaos kolorystyczny i odmianowy.
Zakupy:
Przed:
Po:
Tereniu, Miluśka – ten rozchodnik w ub. roku był niewielką sadzonką, ku mojej uciesze tak pięknie się już rozrósł i zakwitł pierwszy. Inne całe w nabrzmiałych pąkach jeszcze.... Będę się chwalić... Celinko – no popatrz, jak ja manipuluję... Niby ładnie, ale w całości już mi się nie za bardzo podoba i chętnie bym wszystko przerobiła, ale sił brak...
A dla mnie to wygląda cudnie - uwielbiam takie kolorowe poduchy!
Był i to mocny pokrzyżował mi plany, ale trudno, jutro będzie robota od rana, tylko,żeby nie padało
Magnolia Ann cały czas kwitnie, zdjęcie robiłam z 2 piętra, bo jest już taka wysoka sandervilla jeszcze sporo pąków jest mały rozchodnik hortensja z serii Romance You& Me begonie kwitną powolutku kończy się kwitnienie lilii jeszcze horti ogrodowa
Witam Cię Aniu, piękny ogród staje się piękniejszy, po raz pierwszy jestem u Ciebie,słów mi brak na wyrażenie zachwytu, jak oglądam wasze ogrody, no to ja jestem w czarnej dziurze.
Aniu jaka nazwa tej pięknej kompaktowej szałwii, może wiesz , piękna, pozdrawiam
rosną sobie pod bukszpanem (proszę omijać wzrokiem konstrukcję na której wspiera się firanka cieniująca ) ) i gdyby nie nornice to miałyby się doskonale
O raju, jaka piekna... A niech tam bedzie sobie wiotka, ale te kwiaty.... Obledne Kasiu, czym Ty ja karmisz???
Boćku chyba im pasuje mój wysoki poziom wód gruntowych. Sadziłam je wiosną 2011 roku. Na wiosnę tego roku dostały dawkę nawozu i to wszystko. Pięknie wyglądaja z dalszej perspektywy te ogromniaste kule. Zakupiłam plastikowe kije do mopa i podwiązałam łodygi. Kije schowały się między liście, praktycznie ich nie widać.
okropnie to wygląda - licze na Wasze sugestie co do zakrycia tego betonu. Myślałam o tawułach ''gold'' lub kosmosach. Z bukszpanów docelowo (nie wiem czy dożyję )mają być kolumny, które utworzą żywopłot.
Tutaj trzeba odkuć trochę tego betonu ( brukarzom należy się lanie za taką robotę )
i nasypać więcej ziemi.
Danusiu-dziekuję za wpis - Twoje rady są nieocenione
Niestetybrukarze spartolili robotę - przeklinam ich przy każdym koszeniu trawy. Nigdy nie wychodzi równy kant ze względu na różnicę poziomów: kostka-trawnik.
Czy dosypanie ziemi równa się z przsadzeniem bukszpanów? Jeśli tak, to czy jeszcze teraz mozna to robić? I co między nie wsadzić? Dosypanie ziemi nie wyrówna jednak poziomów całkowicie bo trawnik jest dużo wyżej niż murek..