Tak, oświetlenie mam w planie, ale jeszcze nie mam pomysłu gdzie i jakie . Na pewno chcę naświetlacze, ale to pewnie dopiero jak zrobię cały ogród No i oczywiście będę musiała przekupić mojego A aby je zainstalował
Anieszka trudno mi coś doradzić z tymi drzewami.... Wiśnie umbra coś tam widzę, że już masz, więc dodanie kolejnych byłoby sensowne. powoli rosną więć kilka (?) lat musisz czekać aż przesłonią. Szybko rosną śliwo- wiśnie pissardi, u mnie podwoiły rozmiar przez rok, możesz je przycinać, mają bordowe liście, możesz kupić szczepione na różnym poziomie. Mam również buka tricolor szczepionego - jest zachwycający. Pytanie czy chcesz się zasłonić tylko latem???? Bo jeśli caly rok to polecam ogrodowiskowe świerki serbskie.
Może klony o pokroju kulistym ?
Ale ja jakoś na planie dzialki tego miejsca do przysłonięcia nie potrafię, to przedogródek?
Wystarczy mi zasłona tylko latem Bo jest to część odrodu w której raczej rzadko przebywamy, chcę tylko zasłonić ten niezbyt atrakcyjny widok To przedogródek więc serby raczej odpadają
Śliwo-wiśnia to całkiem niezły pomysł Buk też mnie kusi i bądz człowieku mądry i coś wybierz
Ale wielkie dzięki za pomysły Co dwie głowy to nie jedna