Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na Cedrowej

Ogród na Cedrowej

anieszka 22:07, 13 wrz 2012

anieszka 22:10, 13 wrz 2012

Noc w moim ogrodzie

Dorka 22:12, 13 wrz 2012

Oj jakie piękności, serce rośnie a myślałaś o oświetleniu ?
anieszka 23:42, 13 wrz 2012

Tak, oświetlenie mam w planie, ale jeszcze nie mam pomysłu gdzie i jakie . Na pewno chcę naświetlacze, ale to pewnie dopiero jak zrobię cały ogród No i oczywiście będę musiała przekupić mojego A aby je zainstalował
anieszka 23:44, 13 wrz 2012

A na dobranoc Horti

Madzenka 06:23, 14 wrz 2012

Anieszka trudno mi coś doradzić z tymi drzewami.... Wiśnie umbra coś tam widzę, że już masz, więc dodanie kolejnych byłoby sensowne. powoli rosną więć kilka (?) lat musisz czekać aż przesłonią. Szybko rosną śliwo- wiśnie pissardi, u mnie podwoiły rozmiar przez rok, możesz je przycinać, mają bordowe liście, możesz kupić szczepione na różnym poziomie. Mam również buka tricolor szczepionego - jest zachwycający. Pytanie czy chcesz się zasłonić tylko latem???? Bo jeśli caly rok to polecam ogrodowiskowe świerki serbskie.
Może klony o pokroju kulistym ?
Ale ja jakoś na planie dzialki tego miejsca do przysłonięcia nie potrafię, to przedogródek?
Joaska 09:08, 14 wrz 2012

anieszka napisał(a)

Moje rozczochrańce

Super ta rawka co to??? carex???
anieszka 10:39, 14 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)
Anieszka trudno mi coś doradzić z tymi drzewami.... Wiśnie umbra coś tam widzę, że już masz, więc dodanie kolejnych byłoby sensowne. powoli rosną więć kilka (?) lat musisz czekać aż przesłonią. Szybko rosną śliwo- wiśnie pissardi, u mnie podwoiły rozmiar przez rok, możesz je przycinać, mają bordowe liście, możesz kupić szczepione na różnym poziomie. Mam również buka tricolor szczepionego - jest zachwycający. Pytanie czy chcesz się zasłonić tylko latem???? Bo jeśli caly rok to polecam ogrodowiskowe świerki serbskie.
Może klony o pokroju kulistym ?
Ale ja jakoś na planie dzialki tego miejsca do przysłonięcia nie potrafię, to przedogródek?

Wystarczy mi zasłona tylko latem Bo jest to część odrodu w której raczej rzadko przebywamy, chcę tylko zasłonić ten niezbyt atrakcyjny widok To przedogródek więc serby raczej odpadają
Śliwo-wiśnia to całkiem niezły pomysł Buk też mnie kusi i bądz człowieku mądry i coś wybierz
Ale wielkie dzięki za pomysły Co dwie głowy to nie jedna
anieszka 10:40, 14 wrz 2012

Joaska napisał(a)

Moje rozczochrańce

Super ta rawka co to??? carex???

Tak to carex
anieszka 12:14, 14 wrz 2012

Szukając inspiracji trafiłam na taki piękny koszyk, może ktoś wie gdzie można taki kupić ???