Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 07:16, 02 sie 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)

a zamieniłam je na takie bo mi kolorystycznie takie pasują - zresztą kupowałam brązowe a urosły niebieskie i wreszcie realizuję plan sprzed kilku lat

Masz rację Miro z tą zmianą - te nowe irysy są takie eleganckie i niespotykane!!! a fiolecik też ładny ale nie TAKI Piękny :[/quotemoich

dzieki, Moniko, że mnie utwierdzasz w moich manewrach - rzeczywiście te niebieskie są takie jakby to powiedzieć mało wypasnie albo polne może
ale mi ich żal, podzieliłam i posadziałm w innym miejscu i zobaczę co będzie - liczę że wypięknieją i kwiaty będą bardziej dorodne - one pięknie pachną chyba najbardziej
Ogrodowy spektakl trwa ... 07:13, 02 sie 2012

Do góry
Celina napisał(a)
[

Marzy mi sie taki tarasik i takie nasadzenia!

Dopóki nie wyjaśni się sprawa z moją dzialeczką -mam ROD- muszę niestety wstrzymać zapędy
Ale jak wszystko pójdzie oki ,to M już wie ,że działamy!!
Obsadzone masz gęsto,z rozmysłem, ścieżka i donice też wypas!!!
Tak chcę mieć i basta.!!
Bo u mnie to ciągle kicha i nie ściemniam !!!

eh za tą kichę to bym Ci porządnie przetrzepała - masz cudowną działkę i dobrze mała kokietko o tym wiesz !
natomiast rozumię te obawy z ROD też trzymam kciuki, a najbardziej, żeby udało Ci się kupić własną działkę i nie mieć takich obaw!
jak to miło że ktoś chce mieć tak jak mam - noooooo
Celinko Twoje floksy obsadzone sa gęsto i ja tez tak chcę mieć i basta !
Nasz przydomowy ogródek 07:11, 02 sie 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Na tych rurkach był winobluszcz . Uległ kasacji a rurki w jesieni też.

I nowa rabatka-wysepka . Proszę zwrócić uwagę na mistrzowskie wykonanie hi hi hi. Roślinki wsadzone :
Tuje, modrzew na pniu i katalpa.

Zbigniewie! Prześliczna jarzębina Widok na okolicę też cudny. A rabatka jaka mogłaby być, jak nie mistrzowska, skoro spod Twojej ręki??
Pozdrawiam M
Ogrodowy spektakl trwa ... 07:06, 02 sie 2012

Do góry
Milenko, Grapako, Irenko - dziękuję za przemiłe słowa - aż mi się bardziej chce robić hehe

więc dla Was specjalnie - zaproszę nia kawę - jak tylko znajdziecie się w okolicy

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 07:03, 02 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Angielskie róże

Niesamowita
Ogrodowy spektakl trwa ... 07:02, 02 sie 2012

Do góry
mira napisał(a)

a zamieniłam je na takie bo mi kolorystycznie takie pasują - zresztą kupowałam brązowe a urosły niebieskie i wreszcie realizuję plan sprzed kilku lat

Masz rację Miro z tą zmianą - te nowe irysy są takie eleganckie i niespotykane!!! a fiolecik też ładny ale nie TAKI Piękny :
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 07:00, 02 sie 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)

Koszyk z suchymi badylami poskubanymi tu i ówdzie

koszyk... ale zwykły nie jest, jak on starannie z tych paseczków sklecony i słońcem wyblakły...

ps dziękuję za opinię eksperta na temat orzechów ; )

Chcialabym mieć tyle listków do wyrzucenia po przechadzce Wczoraj po dwutygodniowym urlopie zebrałam chyba z 10 wiader chwastów a jeszcze mi z 30% ogrodu do wypielenia zostało....
Ale dzielnie walczę bez agro
Ogrodowy spektakl trwa ... 06:57, 02 sie 2012

Do góry
aldonaz napisał(a)
Śliczny masz ogródek. Twój kociak bardzo przypomina moją Mruczyśkę. U mnie niesprawiedliwość społeczna wygląda tak

hehe wygląda na to, że niesprawiedliwość społeczna wygląda wszędzie tak samo !!!!!!

mamy kociaki z tej samej jakby to powiedzieć "rasy" - kiedyś czytałam ale zapomniałam nazwy i są podobne wiedzę że ma też białe skarpetki i biały podbródek i uwielbia "swój" ogród - znaczy jest to dobre miejsce
Ogrodnik mimo woli 06:57, 02 sie 2012

Do góry
Kicia jest za takim ogrodzeniem
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 06:10, 02 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Koszyk z suchymi badylami poskubanymi tu i ówdzie

koszyk... ale zwykły nie jest, jak on starannie z tych paseczków sklecony i słońcem wyblakły...

ps dziękuję za opinię eksperta na temat orzechów ; )
Mój kawałek raju II 01:56, 02 sie 2012

Do góry
Dobranoc
Moje zmagania ogrodowe 01:16, 02 sie 2012

Do góry
Witaj Ewelinko, zajrzałam z rewizytą i zachwycił mnie Twój warzywniaczek, też bym taki chciała....ale miejsca brakuje, bo jak ogród był projektowany to do głowy mi nie przyszło,że będę chciała warzywa
Teraz sadzę pomidory z kwiatami, sałate w skrzyni, ogórki z winogronami, jak byłaś na moim wątku to widziałaś:0
Fajnie, że lubisz hosty, wciągają..., mnie bardzo. Zakupy hostowe najlepiej internetowo u Goniaka, ma cuda
Jaką masz działkę, że nie zmiescisz brzozy? wygląda na dużą... Ja mam 1100m2 i rośnie u mnie ze sześć albo siedem brzóz, wierzba płacząca, dwa tulipanowce, wielki miłorząb, jodła kalifornijska i jakoś się mieszczą Brzozy wysuszyłyby nadmiary wody, są w tym dobre I mają dobrą energię, uwielbiam je
Herculesa zazdroszczę, wypatrzyłam go w Wojsławicach i jest na liście chciejstw...
W prezencie z pierwszą wizytą ogrodowe cudeńka z Chelsea, strasznie bym takie chciała...

Rozpoznawanie chorób i szkodników 00:55, 02 sie 2012

Do góry
zaga napisał(a)
W tym roku to jakaś MASAKRA z tymi chorobami. Tylko biegam po ogrodzie obserwuję i ciągle zbieram jakieś porażone liście i próbuje robić co mogę. Niektórych chorób nie jestem pewna.
Katalpa podlana Previcurem i opryskana Topsinem, wycięte zeschnięte konary, zobaczymy..

A teraz nie wiem jakia to choroba ( może nie jedna )

Pieris

hortensja

Biały nalot to oprysk Topsinem

klon jesionolistny

Nie wiem co z tym wszystkim robić, bo przy takiej pogodzie te choróbska rozwijają się szybko.

Zamieranie pędów..... mam to samo i walczę z dobrym skutkiem Katalpa wyglądała prawie tak samo.... i nie licz na to ,ze jak raz wyleczysz i do jesnieni spokój, to choroba pożegnana...... .... lubi wracać.... atakuje wszystkie drzewa i krzewy.....
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 00:43, 02 sie 2012

Do góry
Rzeka robi wrażenie już teraz, jak skończysz będzie zniewalająco pięknie...
W prezencie na dwusetkę czosnki z Packwood House

Rozpoznawanie chorób i szkodników 00:43, 02 sie 2012

Do góry
Witajcie. Chciałam prosić o pomoc w identyfikacji problemu, z jakim boryka się mój dereń. Sadziłam go stosunkowo niedawno, wypuścił sporo nowych listków, cieszyłam się, że się przyjął. Do momentu, kiedy zauważyłam brunatne plamki i jakby obgryzienia.
Macie pomysł, jaka może być przyczyna i jak temu przeciwdziałać?

Kolorowe rabaty 00:42, 02 sie 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Coś za dnia

To już kwitną dalie? Człowiek głupieje w tym mieście.
Nikt w okolicy dalii nie ma.

A różyczka piękna I powtarza kwitnienie.
W Gąszczu u Tess 00:26, 02 sie 2012

Do góry
Dziś długo pracowałam w ogrodzie, jeszcze po zmroku.
Gdybym miała w ogrodzie oświetlenie, popracowałabym dłużej

Dzisiejszy zachod słońca:

Mój kawałek raju II 00:24, 02 sie 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Już sama nie wiem co chwalić?
Jeżówki? Oczywiście!
Róże? Także!
Pomidory? A jakże!
Przetwory? Jakżeby nie!
Jednym słowem - WSZYSTKO!

A New Dawn muszę wywalić i za nową się rozejrzeć...

A czemu Basiu musisz New Dawn wywalić?

Przemarzła mi i nie odbiła! Dziwne, nie?!

Moja New Dawn też ledwo przędzie po tej zimie, a rosła już ze cztery lata...
I mieczyki też mam beznadziejne w tym roku, nie wiedziałam, że to ogólnopolska zaraza
Aniu jak patrzę na Twoje rabaty to tak mi swojsko, jakbym u siebie była Tylko u Ciebie jeszcze większa rozmaitość, no i jesli chodzi o pomidory to do pięt Ci nie dorastam
Fotka ode mnie

Malwa 00:20, 02 sie 2012

Do góry
Rododendronowy ogród II. 00:17, 02 sie 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Aaaaaaaaaaaa! Zakochałam się, przysięgam pobił wszystkie piekne ogrody i rośliny na głowę (no może konkuruje z hortensją anuli)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies