Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

popcorn 13:23, 30 sie 2012

Na rogu, 2 pergole prostopadle do siebie?
eliza3 15:24, 30 sie 2012

popcarol napisał(a)
Na rogu, 2 pergole prostopadle do siebie?

No własnie, tu jest dylemat, mąż chce tak jak Ty proponujesz, a ja się zastanawiam, czy nie za bardzo przysłoni mi widok na ogród, ale skoro jest już dwoje, to może to dobry pomysł ?
Tylko jakie pnącze wytrzyma całodzienną wystawę słoneczną?

EPODLAS 18:33, 30 sie 2012

Elizo, te płyty kamienne połączone kostką, bardzo to ładnie wygląda i jeszcze czegoś takiego nie widziałam. Nie jestem specjalistką od pnączy, ale jest wiele powojników które lubią wystawę słoneczna, tylko musisz je czymś nie wysokim podsadzić. Powojniki lubią mieć głowę w słońcu, nogi w cieniu. Ale wyglądało by to super.
Kindzia 18:36, 30 sie 2012

eliza3 napisał(a)

ANITKO pytałaś o taras, dla Ciebie dwie fotki, trochę mało ogrodowe, ale w końcu, to część ogrodu, główne miejsce przyjmowania gości i picia porannej kawki. Taras naszego pomysłu i zrobiony własnymi rękami przez męża i syna.
Cały czas myślę jak go osłonić, czyli zazielenić i brak koncepcji... może ktoś ma jakiś pomysł, chętnie skorzystam. Strona południowo - zachodnia.

Piękna nawierzchnia!!!! Co to za kamienie? I gdzie kupowaliście? Potrzebuję takich

Kasiu, to cięte płyty granitowe, płomieniowane, kupowane gdzieś koło Pszczyny, (chyba?) ja tego nie koduję. Jak Cię interesuje to się dopytam i napiszę na pv, albo jak się spotkamy u Kapiasów to panowie sobie pogadają.
Będziesz?

Będę Koło Pszczyny? Gdzie? Mają kolorek taki beżowawy? Dobrze widzę? Wszędzie jest szary, ja potrzebuję w beżu właśnie.
Urszulla 21:47, 30 sie 2012

Witaj u Ciebie.Taras bardzo oryginalny. Pochwała dla wykonawców- tu na Ogrodowisku wszyscy sami wszystko robią. Co to za dziwna grupa społeczna??????
A tak na poważnie, ślicznie u Ciebie i kawa na pewno lepiej smakuje.
eliza3 23:12, 30 sie 2012

EPODLAS napisał(a)
Elizo, te płyty kamienne połączone kostką, bardzo to ładnie wygląda i jeszcze czegoś takiego nie widziałam. Nie jestem specjalistką od pnączy, ale jest wiele powojników które lubią wystawę słoneczna, tylko musisz je czymś nie wysokim podsadzić. Powojniki lubią mieć głowę w słońcu, nogi w cieniu. Ale wyglądało by to super.

Dziękuję Bożenko za rady, powojniki to niezły pomysł.
Mnie marzyły się róże, a mojemu M winogrona i znowu konflikt interesów. Ja do patrzenia, on do jedzenia...
eliza3 23:20, 30 sie 2012

Urszulla napisał(a)
Witaj u Ciebie.Taras bardzo oryginalny. Pochwała dla wykonawców- tu na Ogrodowisku wszyscy sami wszystko robią. Co to za dziwna grupa społeczna??????
A tak na poważnie, ślicznie u Ciebie i kawa na pewno lepiej smakuje.

Zawsze to trochę satysfakcji, jak zrobi się coś samemu, nie było tak trudno, chociaż płyty ciężkie...
Pozdrawiam.
majkel0326 23:06, 01 wrz 2012

Elu,taras rewelacja.Nie mam tarasu,a szkoda,bo też bym taki chciała
an_tre 21:56, 02 wrz 2012

Zawróciłaś nam w głowach swoim pięknym tarasem panowie naprawdę mogą być dumni z wykonanego dzieła, fajnie komponuje się z otoczeniem i zielenią trawnika mnie skojarzył się z posadzkami w starorzymskich budowlach
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
monteverde 22:02, 02 wrz 2012

Solidne i pomysłowe ułożenie kamienia, świetnie to wygląda