Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nawierzchnie z odzysku 23:30, 29 lip 2012

Do góry
no to i ja dodam coś swojego, własnoręcznie wykonanego i oczywiście z odzysku. Płyty były w mieście wymieniane na kostkę. Udało się odkupić za psie pieniądze a żwirek z budowy przesiewałam nocami przez sito murarskie

Lek na całe zło czyli mój ogród 23:29, 29 lip 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)
Aldonko, fajne rośliny...a co to jest na pierwszym zdjęciu? Pozdrawiam

Witaj Agnieszko, to echium. Zamówiłam nasiona z Anglii i ładnie wzeszły, ale kwiatostan wypuszczają w drugim roku. Niestety przemarzły już w październiku.

To moje tegoroczne echium

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:28, 29 lip 2012

Do góry
Dojrzewają pomidory. Tych Romanów jestem bardzo ciekawa. Jeszcze dzień, albo dwa...

Brandy Wine już jadłam, pyszny, coś w rodzaju malinówki, ale ma dość sporą piętkę

Potężne Mexico też za chwilę będą. Niestety wszystkie mają spękania, a tego nie lubię. Te kropki na pomidorach to od oprysków mlekiem. Na razie nie stosowałam chemii, trzymam się wersji z mlekiem i nie pogarsza się. Zobaczymy co z tego będzie.

Widok ogólny na prawo

i na lewo

O....! 23:27, 29 lip 2012

Do góry
witam miło Basię, Martę, Małgosię, Zbysia, Dawida, Wandę, Agnieszkę i Anię oraz Aldonkę

mini uwagi...
Tengel - no, ja też lubię koncerty kumaków...ale co do meritum - w Polsce sa tylko 2 gatunki kumaków - górski, taki jak u mnie i nizinny z czerwonym podbrzuszem... a pająki ? nasze są pozyteczne i nieszkodliwe dla nas...
Aniu monte - to nie jest bodziszek z werbeną, lecz malva moschata ( ślaz piżmowy) z heliotropem...
u Ciebie kumaki ? pewnie tak - ale do nas przyszły same...

jeszcze raz ta malva - w tym roku ją kupiłam...
Ogród u stóp klasztoru 23:27, 29 lip 2012

Do góry
na dobranoc jeszcze inne kfiotki z mojego ogródka ...bo przecież nie samą różą żyje człowiek

JEŻÓWKA , SADŹCE I WERBENY NA ANGIELSKIEJ

PYSZNOGŁÓWKA ( MONARDA ) NA ANGIELSKIEJ

JĘZYCZKI - PRZEWALSKIEGO I ROCKET

AKANT

TIARELKI I ŻURAWKI

RDEST i rozplenica Hameln w tle

Mój jesienny ogród 23:20, 29 lip 2012

Do góry
No i ostatni post będzie o na razie nie pozornych oznakach ale będzie ich coraz więcej i tak sie nie przygotowałem do tego postu bo zdjęcia są z przed paru dni a na dzień dzisiejszy oznaki jescze bardziej widoczne Tak Aniu jesteś siejesz jesień.

Agnieszko, pisaliśmy o wodzie i w tym momencie trochę podlało jakiś przelotny deszcz był.

Malwy są super bo bardzo długo kwitną, masz może jakieś inne kolory. Szukam prawie czarnej.

Nie robiłem Ambrowca na nim listki też już nie które pomarańczowe.

Miskant jeszcze rośnie ale już widać ostatnie liście z których będą wychodzić wiechetki. jest już wyższy ode mnie.
Teraz dwa klony shirasawy i palmowy też ich pomarańcz bierze.

Irenko i Marto na dzisiaj koniec. dobranoc wszystkim
Ogród średniowieczny i nie tylko 23:17, 29 lip 2012

Do góry
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/19/194925/original.jpg[/img] [img size=640x479]

zatkało kakao.....
a róże cudowne i potwierdza się moje chciejstwo Bacarole - podobno najciemniejsza róża a szukam takiej ceimnej choć na ostatnim zdjęciu jakaś czerwona ? a nie bordo

pozdrawiam
Ogródek Hanusi po zimie 23:13, 29 lip 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)
]

Hanko! cudowny portret aż ręka świerzbi, żeby sięgnąć po pastele, wyglądasz uroczo, romantycznie, ślliczna bluzeczka i przede wszystkim Twoja serdeczna zamyślona twarz...
Wspaniałe ujęcie!

To sięgnij Przetaczniku
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:12, 29 lip 2012

Do góry
Sebku gratuluję następnej seteczki kiedyś często robiłam "wadowickie" kremówki znajdę przepis, wkleję , nie takie trudne nauczysz się robić
Kolorowe rabaty 23:11, 29 lip 2012

Do góry
Przeszłam się po wątkach i każdy zachwala swoje trawki Ja mam obrzeże stworzone w tym sezonie.Jeszcze nie bujne,ale jest.To fragment najsilniejszy )))))))Proszę patrzeć na lewo
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:10, 29 lip 2012

Do góry
Moje mieczyki coś trafia. Niby puszczają pąki, ale niektóre wyglądają jakby były puste. Dziś je oglądnęłam i jakieś robaczki znalazłam na spacerze

Surfinie po nocnych ulewach dobrze wyglądają, trochę mniej sterczą w górę

Aronie jak co roku obsypane owocami. One są niezawodne, ale ptaki też niezawodnie zjadają pół plonu. W tym roku obiecuję sobie zdążyć je nakryć jakimiś siatkami.

Maliny jakoś szybciej w tym roku, zawsze były od połowy sierpnia.

Spotkanie u Szmitów 18 sierpnia 2012 23:04, 29 lip 2012

Do góry
kto pomoże mi zidentyfikować to drzewo które rośnie w ogrodzie pokazowym?

Ogród... reni 23:04, 29 lip 2012

Do góry
Witaj Reni i dzięki za odwiedziny i miłe słowa.
Byłam u Ciebie wcześniej, chciałam nawet zapytać o nazwy róż, bo też mam takie ale nie znam ich imion. Zostawiam ślad (hortensjowy), bo teraz te kwiaty królują w naszych ogrodach. Pozdrawiam.
Zielony Punkt - ogród Finki 23:03, 29 lip 2012

Do góry
Marta posadziłam wreszcie i buka i pierwiosnki i wszystko inne - dla pierwiosnków znalazłam ekstra miejsce tylko chyba muszę zadbać o dolomit bo one nie kwaśną ziemie nie ? a dla krawawników znalazłam też fajne miejsce - krwawniki to cudowna bylinka

pozdrawiam

Mój kawałek raju II 23:01, 29 lip 2012

Do góry
Aniu dopiero zauważyłam Twój nowy wątek już zastanawiałam się czemu nie dostaje powiadomień 'od Ciebie'. Gratulację, przesyłam obraz który wczoraj ujrzałam u Szmita

jak teraz obciełaś lawendę ( na jakiej wysokości) to ona sobie dalej rośnie i zakwitnie w przyszłym roku? Mam lawende która przekwita w dwóch donicach i nie wiem co z nią zrobić? :/
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:57, 29 lip 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Na potwierdzenie moich słów do Ani asc zdjęcie śledzonego przeze mnie ptaka. Przelatywał dziś nad samym domem i miałam włączony aparat w ręku, więc mogłam zrobić naprawdę niezłe zdjęcia, ale... aparat miałam ustawiony na makro, bo robiłam zdj. kwiatków i zanim przełączyłam, to zostało już tylko to, a był tak blisko

Kto nie próbował uchwycić przelatującego drapieżnika, może nie uwierzyć, ale wszystko rozgrywa się w ciągu kilku sekund.

Nasz był wielkosci bociana, a leciał naprawdę nisko...... tylko apart był w domu
Mój jesienny ogród 22:54, 29 lip 2012

Do góry
Dzisiaj, trochę popracowałem przy trawach 3 przesadziłem bo w końcu się zdecydowałem wsadzić

Spartynę grzebieniastą, zrobiłem jej kwaterę z blachy żeby się nie rozłaziła po rabacie. Z tego miejsca wywaliłem najsłabszego miskanta, jakąś żółtą n/n i seslerie skalną.

na tym zdjęciu widać świerzą dostawę kamieni, jeszcze mokre.

c.d.n.
Ogród w budowie - nieustającej 22:50, 29 lip 2012

Do góry
Gabrysiu, placyk z ławeczką super - i sama nie wiem co mi sie bardziej podoba - wykonanie placyku czy ławeczka
schodki - rewelacja - ja zakochałam się w liliowcach i pewno tam bym je posadziła .. i nawet dalej, niczym barierka przy schodach , ale masz racje, byliny są ozdobą tylko na chwilę, więc trzeba cos innego tam wymyślić

Gabriela napisał(a)
Już są Bogdziu, już są, tylko wiesz jak to jest z wklejaniem zdjęć tutaj - zawieszą się i koniec.

To teraz architektura ogrodowa:

Placyk z ławką:

Nowe schody, są na skarpie przy jekyllowej, trzeba je będzie ładnie osadzić, co powiecie na przywrotniki? Tyle że zimą będzie łyso, więc tylko jako dodatek. Miejsce jest mocno nasłonecznione.

Ogród w budowie - nieustającej 22:44, 29 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Dziękuję gościom za zainteresowanie i zapraszam dalej:
Co ratuje życie w taki dzień jak dzisiaj? Na przykład lodowato zimny pims, na przykład z malinami.
W tym miejscu pozdrawiam serdecznie "angielskie dziewczyny", może która zajrzy, to westchnie, oczywiście o ile sama nie popija.

Angielską dziewczyną nie jestem Ale napój poznaję

Pięknie widać tą pomarańczową rabatę przy wjeździe - raaaaany - 3 miesiące nic tam chyba nie było!!!

Kto był w Anglii i nie pił leciutko alkoholowego koktajlu Pims? Chyba nikt, to jest pyszne, może być jeszcze z truskawkami, jabłkami. Robi się z pimsa, mountain dew, lodu, cytryny, limonki, ogórka i ewentualnie owoców.
Sebek ma rację, pod koniec kwietnia zupełnie nic na niej nie było, tylko oczar. Na pomarańczowej są jeszcze liliowce i jednoroczne - kosmos siarkowy i jeszcze jeden taki żółty, nagietki, tojeść, słoneczniki, małe jeszcze trawki, hortensja Limelight , białe agastache, białe kosmosy i niestety trochę innych kolorów też, ale to są jednoroczne. Jednak jest bardziej żółto-pomarańczowa, tak jak miało być. Za rok będzie już bardziej konsekwentnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies