Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w budowie - nieustającej 16:34, 29 lip 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)
Dziękuję gościom za zainteresowanie i zapraszam dalej:
Co ratuje życie w taki dzień jak dzisiaj? Na przykład lodowato zimny pims, na przykład z malinami.
W tym miejscu pozdrawiam serdecznie "angielskie dziewczyny", może która zajrzy, to westchnie, oczywiście o ile sama nie popija.

Ja co prawda nie angielska dziewczyna ale zaglądam i podziwiam i napojem oczy nacieszyłam na koniec zwiedzania ..... Ławeczka miodzio a cała reszta ciekawie się zapowiada . Pozdrawiam Garysiu
Ogród w budowie - nieustającej 16:30, 29 lip 2012

Do góry
Już są Bogdziu, już są, tylko wiesz jak to jest z wklejaniem zdjęć tutaj - zawieszą się i koniec.

To teraz architektura ogrodowa:

Placyk z ławką:

Krąg ogniskowy, kamienie ze środka są z Bałtyku.

Rzut ogólny na ogródek z rabatą jekyllową - widać placyk, widać krąg. Krąg będzie oddzielony od reszty żywopłotem z grabu.

Pamiętacie jak sadziłam królicze uszy, irysy i piwonie w zeszłym roku na rabacie pod drugim domem? No więc królicze uszy spisały się super, irysy też, piwonie oczywiście wolniej rosną, róże stanowią połowę tego, co było do tej pory. Trzeba poczekać.

Nowe schody, są na skarpie przy jekyllowej, trzeba je będzie ładnie osadzić, co powiecie na przywrotniki? Tyle że zimą będzie łyso, więc tylko jako dodatek. Miejsce jest mocno nasłonecznione.

Moje zmagania ogrodowe 16:25, 29 lip 2012

Do góry
Witam, do południa znów cieplutko, później przeszła burza i powietrze zrobiło się lżejsze. Można było przespacerować się po ogrodzie
Żółta trytoma (Yellow hummer) wsadzona w tym roku zaskoczyła mnie, bo bedzie kwitła

Kwitnienie powtórzy też krzewuszka

Kwitnie malwa przekopana wiosną z takiej niby łączki

I żeby pozostać w tematyce kwitnacych - tegoroczna Limelight

ogrodoweimpresjejolki 16:12, 29 lip 2012

Do góry
Jolu.pięknie kwitną jeżówki od Ciebie! Zdrowia i powrotu do domu jak najrychlej,ale do ogrodu ,to faktycznie tylko na ławkę,albo trawkę.Zero prac porządkowych.....

I bukiecik dla rekonwalescentki.Buziaczki od nas.

Ogród w budowie - nieustającej 16:09, 29 lip 2012

Do góry
Dziękuję gościom za zainteresowanie i zapraszam dalej:
Co ratuje życie w taki dzień jak dzisiaj? Na przykład lodowato zimny pims, na przykład z malinami.
W tym miejscu pozdrawiam serdecznie "angielskie dziewczyny", może która zajrzy, to westchnie, oczywiście o ile sama nie popija.

Skoro zaczęłam od malin, to dalej też będzie owocowo, tym bardziej że rok zasobny w jabłka, gruszki i śliwki.
Brzoskwiń jest mało, ale są wspaniałe, duże, soczyste. Ell już próbowała

Prawdziwa malinówka, już się błyszczy, rzecz jasna trzeba jeszcze poczekać.

Najprawdziwsza papierówka:

Klapsa, jeszcze trochę i też będzie:

Śliwka granatowa na razie, zielone jeszcze czekają, nie mówiąc o węgierkach.

I to byłoby na tyle witamin.

Ogród Ewy :) 16:02, 29 lip 2012

Do góry

ogrodoweimpresjejolki 15:58, 29 lip 2012

Do góry
a tu Jola na powrót, kwiat ze śródziemnomorskiego ogrodu
Bożenko, fajnie, że nam wieści przekazujecie

Mój kawałek raju II 15:56, 29 lip 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)

Dalia mówię dobranoc, cosik zaczęło bardziej wiać, zamykam okno, bo chyba idzie burza będzie czym oddychać

Sliczna ta dalia! Padało u Was?? U nas ciepło ale co kilka godzin leje I bardzo dobrze !!! Podlewanie mnie ominie! Pozdrawiam M

Monika padało po 13.00 nawet burza przeszła ale waliło na Gozdawie nie u mnie
Mój kawałek raju II 15:55, 29 lip 2012

Do góry
Megi napisał(a)
Aniu, wpadam wreszcie do Ciebie i w podzięce za pomoc moja "majtkowa" pelargonia

Bardzo ładna ta "majtkowa" pelaśka, mamy koleżankę na Ogrodowisku, która nam obiecała porobić moherowe gacie właśnie sobie przypomniałam , zima się zbliża trzeba Joasię spytać jak daleko z pracami
Cztery łapki - zwierzęta domowe 15:54, 29 lip 2012

Do góry
Megi napisał(a)
To i ja pokażę swojego szkodnika

Vixen Lufa - pieszczotliwie zwana w domu Lufcikiem lub Lufencją, a gdy broi zdecydownie LUFĄ

Witam, nie mogłam się oprzeć i dzisiaj cały wątek przeleciałam, jak bym mojego widziała z przed kilku lat, też mam tej rasy (scotia duck tolling retriever) pieska zowie się Gonzo, ma już 3 lata, taki kochany łanuziak, żyje w symbiozie z kotem, ale tylko w niektórych sytuacjach. Masz hodowlę ? pozdrawiam

Ogród Ewy :) 15:53, 29 lip 2012

Do góry
wspaniały dąb szypułkowy, fastigiata!

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 15:53, 29 lip 2012

Do góry
Mój kawałek raju II 15:52, 29 lip 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
Witaj Aniu, Piękne cuda pokazujesz, Powojnik president bajka

Dalie śliczna i pęknie ją zrobiłaś.

Mini gailardia też mi się podoba

Co to takiego ta mina, pierwszy raz to widz ładnie się prezentuje skąd to wzięłaś? nawet w necie nie mogę znaleźć.

Gożdziczek super jak możesz to zabierz ze sobą

Języczka rocket też mi siępodoba, masz tego dużo czy tylko to co widać?

U mnie piecze nie miłosiernie, już musiałem podlewać.
Ten mój powojnik jest połowę mniejszy od anioła i liście podobne do presidenta, sż ciemno zielone.
Pozdrawiam

Robert President to drugie kwitnienie, ładniej wygląda pierwsze zdjęcie z maja gailardia nowa musi się rozrosnąć,mina jest jednoroczna, kupujesz nasionka i wysiewasz, jest pnączem, zobaczyłam ja w tamtym roku u Bogusi z Zacienionej, to nie goździczek tylko chaber też jednorocznyJęzyczki mam tylko tyle co widać ale mam jeszcze taką tej mam więcej u mnie popadało po 13.00 i jest teraz super
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:49, 29 lip 2012

Do góry
i hortensja, ale jaka!

Cztery łapki - zwierzęta domowe 15:47, 29 lip 2012

Do góry
Bajsza twój Szabaj z mordki jest podobny do mojego Kapsla

to moja Kokaina

i już wiekowy Kapsel, skończył w maju 15 lat

juz dwa lata temu wet. nie dawał Kapslowi 6 miesiecy i kazał poszukać sobie nowego psa ,posłuchałam psa wziełam a Kapsel nie powiem że zdrów ale daje jeszcze radę kupiłam ImmunoDol na wzmocnienie i dodaję do karmy Koka ma cieczkę i biega za nia jak szalony hah
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 15:46, 29 lip 2012

Do góry
Agnieszko,zapraszam jak najczęściej.Begonie to moje ulubione kwiaty i mam nadzięję,że będą u mnie gościć dopóki bedę uprawiać ogród.

Haniu,wiem,że nie z przyganą.Ja lubię jak jest ukwiecony ogród,podobają mi się,nie powiem,że nie,takie pod linijkę,ułożone,ale u kogoś.Żle osobiście czułabym się w takim sterylnym ogrodzie.U siebie wolę taką wiejską sielankę.

Hortensja wariegata gości u mnie trzeci sezon,jeszcze ani razu nie zakwitła,co roku przemarza i startuje od zera,ale ze względu na piekne liście trzymam ja jeszcze.

Mój ogródek pod Gdańskiem 15:42, 29 lip 2012

Do góry
.
Zdjęcia Albina Plena z dzisiaj - na wiosnę był zjawiskowy ale teraz też jest nie źle moim zdaniam

wielki, piekny, oby jeszcze pachnący
Mój kawałek raju II 15:41, 29 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Dalia mówię dobranoc, cosik zaczęło bardziej wiać, zamykam okno, bo chyba idzie burza będzie czym oddychać

Sliczna ta dalia! Padało u Was?? U nas ciepło ale co kilka godzin leje I bardzo dobrze !!! Podlewanie mnie ominie! Pozdrawiam M
Pogaduchy skowronków 15:40, 29 lip 2012

Do góry

Gratulacje dla prawie Dziadka Zbyszka.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:38, 29 lip 2012

Do góry
A oto moje spojrzenie na ogród Ewy wątek ,,Ogród Ewy"
gospodarze wspaniale nas przyjęli; poznałam nowy przepis na sałatke i juz dziś robie u siebie; niesamowita jest nalewka z pigwy, tez muszę ja zrobić, kolor i zapach i smak

oczywiście pełno tu oleandrów;

kula cudna

psianka, przepiękna!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies