Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

ana_art 18:20, 30 wrz 2012

Aniu,dobrze by było gdyby zima była łagodna ( jak ja zimy nie lubię!) ale jak ma mrozić od lutego to lepiej niech będzie zimowo...
też lubię zielonki, ale już dawno nie byłam...
Syla 18:32, 30 wrz 2012

monteverde napisał(a)
Powiedzcie czy te trawki mogą być tak podsadzone przy klonie Asari Zuru?

a te hosty przy klonie Atropurpureum i rh Amerika?

pozdrawiam odwiedzających

Syla 18:33, 30 wrz 2012

Aniu przy hostach w narożu jest posadzona jakaś roślinka ???

Trawki bym troszeńkę oddaliła od klonika i posadziła w półkolu tak jak ustawiłaś
monteverde 22:00, 30 wrz 2012

Syla napisał(a)
Aniu przy hostach w narożu jest posadzona jakaś roślinka ???

Trawki bym troszeńkę oddaliła od klonika i posadziła w półkolu tak jak ustawiłaś

Sylwia w narożniku posadziłam irysy cebulowe jednej odmiany 3 koszyki w sumie 16 cebul każda z przyrostem, jutro zabieram stamtąd hosty i daję runiankę, a irysy zostają odmiana Katherine "coś tam"

A tam gdzie trawki mam posadzone z tyłu czosnki Mount Everest a z przodu po lewej na przeciwko wiśni japońskiej czosnek karatawski a trawki odsunęłam i rozsunęłam
monteverde 22:05, 30 wrz 2012

Megi napisał(a)
Szafirki u mojej sąsiadki też wyszły z ziemi, zaś u mojej mamy Cunningham White kwitnie po raz trzeci tego roku, wprawdzie ma raptem 3 kwiaty, ale mimo wszystko jakieś szaleństwo

A w ogóle na Warmii tak wieje, że głowę urywa a wczoraj był taki ciepły i ładny dzień.

Megi w Ol., nie wiało, byłam po 13.00 na cmentarzu i była ładna pogoda, za to teraz zimno sister do mnie dzwoniła, że wiało w okolicach Wójtowa i dalej na Biskupiec w mieście między blokami nie było czuć tego wiatru
monteverde 22:07, 30 wrz 2012

asc napisał(a)
Aniu..... ja też najbardziej lubię zielonki Tylko myć ich z piachu nie lubię

W imieniu Ani odpowiemm.. szafirki zawsze wschodzą jesienia Taki ich urok......

U mnie przestało wiać wczoraj... w nocy trochę podlało i znów słońce...... mogło jeszcze cały dzień popadać...... co to ta odrobina deszczu jak sucho na wiór....

Aniu ja myję zielonki w letniej wodzie z solą, piach opada na dno, trzeba to robić szybko i kilka razy, reszta przy gotowaniu wypadnie, więc do końca wody nie wylewam , bo jest na dnie w garnku
monteverde 22:10, 30 wrz 2012

Megi napisał(a)
Aniu, jest odwrotnie, moje siedzą trzeci rok, odkąd założyłam ogród, nigdy chyba jakoś wiele liści nie miały jesienią,ja ich nie wykopuję, nie mam na to chęci i czasu, sąsiadka wsadziła w sierpniu tego roku, miejsce posadzenia w odległości 1,5-2 m, bo właśnie w linii prostej przez płot, najwyraźniej wystarcza cebulkom

Megi a masz je w koszykach wsadzone czy luzem?, bo może nornice się nimi zaopiekowały?
monteverde 22:20, 30 wrz 2012

Anulki, Monika, Bożenka,Sylwia, Megi dzięki za wizytę
Wracając dzisiaj z cmentarza zrobiłam w końcu zdjęcie tej starej brzozy na mojej ulicy o której wcześniej pisałam jest olbrzymia i śmiesznie rośnie taka wygięta, koło niej rośnie klon

potem poszłam na ogródek pozbierałam spady gruszek i zrobiłam kilka słoikówniestety przy niedzieli, ale trzeba takie szybko robić, bo następnego dnia by były do wyrzucenia

Megi możesz przyjechac jutro po słoiczek dla Olgi
monteverde 23:00, 30 wrz 2012

Bez fioletowy prowadzę na jednej łodydze i pod niego podsadziłam powojnik różowy
Milka 13:27, 01 paź 2012

Aniu, fajnie prowadzisz bez, i juz mam podpowiedź dla siebie, no jak was nie kochać! pozdrawiam i ściskam