Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

W Kruklandii 09:45, 10 cze 2015

Do góry
Czytam, że stipa ledwo zipie??
One tak mają...Idą chyba najpierw w korzeń a potem odbijają. Zauważyłam to u siebie. Zostaw na razie i nic nie rób.

W Kruklandii 09:16, 10 cze 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
Kochana Juziu wróciłam- przeczytałam o rolnicach, zobaczyłam szmaragdy i stipę
Moja stipa posadzona do gruntu przed wybyciem trzyma się dzielnie chociaż nie urosła prawie wcale...mam nadzieję, że na razie idzie w korzeń Nowa rabata fajnie się zmieniła Brzozy nie lubią cięcia ale Jungi mus ciąć tylko wiadomo, że w odpowiednim czasie i tak jak Madżenka pisze cienkie gałązki.
ściskam

Ty wróciłaś to teraz ja wybywam

Stipę zasypałam korą i podlewam często....może odżyje

Dwa ogrody 23:01, 09 cze 2015

Do góry
Doniu, miło, że zajrzałaś
Ewo, irys biało niebieski jest bezproblemowy, z liśćmi nic się nie dzieje,
dzięki za pochwały, ale zestawienia nie zawsze dają oczekiwany efekt, bo często kolor w istocie okazuje się inny, niż oczekiwany i wtedy jak bardzo drażni, to szpadelek idzie w ruch I bardzo dobrze, że z bylinami w tym zakresie nie ma większego problemu. Gorzej jest z różami. Do herbaty oprócz płatków różanych dodaję też troszkę chabru, teraz kwitnie
Ice Dance wydałam w dobre ręce, część najmłodszych zostawiłam jako obwódkę rabaty przechowalnikowej, podoba mi się c.montana, ale u nas nieosiągalny

lawendy poszalały, tu zjadły Pastellę, która wcale nie jest niska

Reniu

Basiu, sporo róż jeszcze w pączkach, a byliny górą Nie pokazuję wszystkich kwitnących, bo to przekracza moje możliwości czasowe jak popiszę tutaj i wstawię fotki, to nie mam jak już zajrzeć do Was, a nie wszystkie nocki można zarywać

Bogdziu, Twoje piwonie zachwycają, jak pisałam, pokropiło u nas, więc popołudnie było doniczkowe

fotki z różnych dni, kompozycje się zmieniają, wyleciały już bratki, a jest, co urosło lub wołało, weź mnie, będę pasować do nagietków, łubinów

stipa na rabatach mnie denerwowała, wykopałam, ale te wrzuciłam w donice, co podlewam, to uskubnę suchego, do zielonego kropla koloru, nigdy nie kupowałam tych szałwii, drażnił mnie ich czerowny kolor, te są purpurowo malinowe, ale były tylko dwie, dokupiłam tytoń, wydałam majątek, całe trzy złote

pomarańczowy

Ogród Eli 22:50, 09 cze 2015

Do góry
Moja stipa też podobnie wyglądała,trochę ruszyła,ale nie jest to co w tamtym roku
Dawaj te soczyste fotki
Prawie - jak ogród 20:19, 09 cze 2015

Do góry
malkul napisał(a)
czy ta stipa siana w 2015 była na rozsadniku czy prosto do gruntu?

Milo Cię gościć Malkul w moich progach Twój nowoczesny ogród znam, a jakże. Ja tak po cichutku na gabionach przy wejściu sobie siedzę i podziwiam Twoje piękności DZiś lawenda wpadla mi w oko szczególnie...

Stipę siałam koło marca w domu na parapecie. Wysadzałam do gruntu w maju. I radzi sobie, nawet zaczęła nabierać ciała

A, nie poznałam Cię...
Ogródek Iwony 19:33, 09 cze 2015

Do góry
A tu młodziutkie nasadzenia:
Miskanty klaine fontanne, trawka od Małgosi, bodziszki, szałwia różowa (od Any - dziękuję ), stipa, jeżówki różowe i jeszcze coś od Małgosi (zapomniałam nazwę)
Prawie - jak ogród 18:51, 09 cze 2015

Do góry
czy ta stipa siana w 2015 była na rozsadniku czy prosto do gruntu?
Prawie - jak ogród 18:39, 09 cze 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
A już tegoroczną chciałam ciachać.:Zeszłoroczną przycinałam też za radą Joasi i też ładnie buja do góry Dzięki za odwiedziny zapraszam częściej Miłego popołudnia

To dobrze, że nie zdążyłaś ciachnąć Stipa u Ciebie już mi się mignęła na fotkach
Pozdrawiam.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:13, 09 cze 2015

Do góry
Ensata- to stipa
nikt nie łazi, chorują, tylko ja łażę po rabatach
To tu... 13:04, 09 cze 2015

Do góry
agam napisał(a)
Muszę śledzić w jaki sposób posadzisz to wszystko. Nie mam umiejętności sadzenia bylin i traw, próbowałam kilkakrotnie i wychodzi mi byle co .
Piszesz że dzielona stipa Ci padła, a miałam swoją podzielić ...

Zobaczymy co mi wyjdzie ostatecznie. Na razie sadziłam na oko bo nie mam rozrysowane dokładnie co, jak i gdzie. Ma się wszystko "przenikać".
A stipę może za bardzo podzieliłam. Nie wiem. Może ręka do dzielenia kiepska. Może nieumiejętnie to zrobiłąm. Dobrze, że wszystkiego nie zmarnowałam.
To tu... 12:58, 09 cze 2015

Do góry
Muszę śledzić w jaki sposób posadzisz to wszystko. Nie mam umiejętności sadzenia bylin i traw, próbowałam kilkakrotnie i wychodzi mi byle co .
Piszesz że dzielona stipa Ci padła, a miałam swoją podzielić ...
To tu... 11:51, 09 cze 2015

Do góry
agam napisał(a)
Chciałam zapytać o kulkowisko, jakie wypełniacze planujesz ale widzę że działasz ostro w temacie . Wyczytałam że stipa, jeżówki, rozchodniki i gaura.
W ogóle to ja długa i głęboka jest ta rabatka i ile sztuk tych wypełniaczy jest w projekcie (jeśli możesz zdradzić ? Dziękuję.
edit: wczoraj w ogrodniczym dumałam nad gaurą różową i się nie zdecydowałam...

Wypełniacze takie jak piszesz. Musze jeszcze dokupić kilka jezówek i trochę stipy bo mi brakło.
Rabata ma szerokośc ok. 9 m a głębokość od brzebu do linii zółtych cisów to ok. 2,5 m. Jeśli chodzi o ilość sztuk wypełniaczy to mam podaną ilość na cały ogród, a nie na konkretną rabatę (a te same byliny się powtarzają w kilku miejscach). Zresztą nie trzymam się tak sztywno tych ilości.
To tu... 11:41, 09 cze 2015

Do góry
Chciałam zapytać o kulkowisko, jakie wypełniacze planujesz ale widzę że działasz ostro w temacie . Wyczytałam że stipa, jeżówki, rozchodniki i gaura.
W ogóle to ja długa i głęboka jest ta rabatka i ile sztuk tych wypełniaczy jest w projekcie (jeśli możesz zdradzić ? Dziękuję.
edit: wczoraj w ogrodniczym dumałam nad gaurą różową i się nie zdecydowałam...
W Kruklandii 08:01, 09 cze 2015

Do góry
Kochana Juziu wróciłam- przeczytałam o rolnicach, zobaczyłam szmaragdy i stipę
Moja stipa posadzona do gruntu przed wybyciem trzyma się dzielnie chociaż nie urosła prawie wcale...mam nadzieję, że na razie idzie w korzeń Nowa rabata fajnie się zmieniła Brzozy nie lubią cięcia ale Jungi mus ciąć tylko wiadomo, że w odpowiednim czasie i tak jak Madżenka pisze cienkie gałązki.
ściskam
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 06:59, 09 cze 2015

Do góry
Ela - stipa mi się sama nie wysiała, niestety (to tylko we Wrocku chyba. Siałam z nasion ze sklepu na parapecie, końcem lutego.

Gosia, dzięki, wszystko rośnie chyba że nie rośnie Niektórym roślinom podziękowałam, ale te które wytrzymują suszę mają się dobrze. Stipa chyba ze wszystkim dobrze wygląda, muszę na jej rzecz wywalić parę roślinek stamtąd

Kasiu, dzięki, szkoda tylko że w doniczkowie mi parę roślinek padło, w tym hortka ogrodowa, a jedna z róż zrzuciła pąki. No trudno :/

Anitko, pozdrawiam, chlebek jeszcze jemy parę dni jeszcze będzie świeży. Szkoda że na co dzień takiego się nie da
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 06:41, 09 cze 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
Małe zakupy dziś poczyniłam Gracki, runianka, stipa,jeżówki, liriope, liatra i derenie dwa

Jak Ty chcesz ta runianke sadzic ? Co chcesz mieb docelowo? Dywan?
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 21:14, 08 cze 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
ubiegłoroczna, tegoroczne siewki mikre, potem obfocę. Nic nie robię, nie podlewam bo lubi sucho dzięki i pozdrawiam

Ajjjjj ja nie mam ani jednej siewki ..czy ja jakoweś cielę czy moja stipa do bani ?? ale za skompresowaną wiedzę o stipie dziękuję bardzo
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 18:19, 08 cze 2015

Do góry
Małe zakupy dziś poczyniłam Gracki, runianka, stipa,jeżówki, liriope, liatra i derenie dwa

Prawie - jak ogród 16:56, 08 cze 2015

Do góry
Coby fotograficznie zdementować plotki, jakoby moja stipa tegoroczna była, wrzucam dowód:
stipa siana wiosną 2015 r.

Nie patrzymy na trawnik, a właściwie jego brak...

W tle zbierająca się do kwitnienia lawenda...
Prawie - jak ogród 16:51, 08 cze 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
A ja nadal nie mam stipy

A dlaczego nie masz stipy? Przegapiłaś wiosną czas, gdy na wszystkich wątkach sianie było?!
Widziałam gdzieś sadzonki, ale nie wiem jaka cena była. Zresztą stipa dobrze wygląda w większej ilości, więc praktyczniej wysiać samemu. Zapisz w kalendarzu w zakladce prace wiosenne 2016
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies