Miła to jest ciepłe zdjęcie wiem,że obiecałam cynie i rabaty,ale zdjęcia które udało mi się zrobić się nie udały ))))))))Prawda jest taka,że jak ja wychodzę na dwór to zawsze się napatoczy ktoś do pogaduszek i zaraz mrok i ze zdjęć dobrych nici
Zobacz u mnie jest tylko jedna ta hortensja,a u ciebie jest hortensjanka cała zobaczysz będziesz jeszcze rozdawać ))))))
Nie wiem jak je ustawić - pewnie w trójkąt - 2 z tyłu i jeden z przodu, czy odwrotnie?
I runianka - duże sadzonki
I tu w parze z hakone, bo bedą rosły w sąsiedztwie - i znów pytanie: jak je rozsypać?
Aha, i w tej runiance i hacone rozsypane będą kule bukszpanu (bo miałam wybrać - kulki czy stożki)
Aniu
Niestety nie mogę chwilowo biegać po Ogrodowisku i zagladać do Znajomych.
Wpadłam na chwilunię a tu tysiak odtrąbiony i imieninki.
Aniu, wszystkiego czego sobie życzysz niech sie spełnia
Cium i pozdrawiam serdecznie
Dzisiaj jednak mimo siedzenia na tarasowym krześle coś zrobiłam. Były to kanciki:
I spirala cisowa, za którą się wzięłam. Jeszcze dziwnie wygląda, nie wiem czy podołam?:
Moje narzędzia pomocnicze ... sekator ... widać, że używany i przewodnik Edwarda Nożycorękiego:
I na zakończenie dzisiaj kamień, który przywlekłam skądś i dzieci mi powiedziały, że ma buzię. A bo ja wiem ... ?
Ale się spociłam ... jeszcze tyle nie wgrywałam nigdy ... !
Hortensja niestety przekwita, ale wymyśliłam rabatę hortensjowo-rehabilitacyjną ... nawet wiem już gdzie:
Moje nowe nabytki. Żurawka Marmelade jest przepiękna, ale na razie mam jedną jedyną tylko. Dodatkowo prezentuje się miłorząb Mariken ... tak przy okazji:
A tutaj świerk Białobok - zwykły on poza wiosną, ale warto mieć dla tego wiosennego widoku. Towarzyszy mu juka, która urodziła już kwiat w tym roku i moje nowe nasadzenie z miłorzębem i żurawkami Mahogany.
Klon chyba jednak gra pierwsze skrzypce: