Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Dziurki w pniu jarzębiny 22:31, 10 lip 2011

Do góry
http://www.gfm.com.pl/index.php/Zwalczanie-owadow--produkty-.html

Trzeba poczytać, może to pomoże?

http://www.youtube.com/watch?v=GxmUJtwHLyA&feature=related
Przyznam czegoś takiego jeszcze nie widziałam, a najgorsze jest to, że hodują je w terrariach
Dziurki w pniu jarzębiny 22:28, 10 lip 2011

Do góry
Opryskaj preparatem Fastac, taki mi tylko przychodzi narazie do głowy.
Laurowiśnia wschodnia - Prunus laurocerasus 22:26, 10 lip 2011

Do góry
Mnie się wydaje, że gubią stare liście w pewnym momencie. Ja u swoich czyściłam, obrywałam i dobrze będzie.
Ogród Sylwii od początku :) 22:25, 10 lip 2011

Do góry
Linka napisał(a)

Jeśli sadzi się więcej bylin (np. pachysandra) na jakimś placyku to lepiej przekopać całą rabatę z dobrą ziemią, Wtedy lepiej będą rosły. Albo cały rowek można wykopać, jak np. pod lawendę. Pod większe roślinki dajemy do dołka.

Danusia mnie wyręczyła, właśnie tak robię i stąd tyle ziemi na wysypisku. Dlatego tak długo schodzi z nasadzeniami. Kopania i wywożenia ziemi jest ogromnie dużo a ręce tylko dwie

Dokładnie, najgorsze to wywożenie ziemi, ręce są chociaż dwie a kręgosłup tylko jeden

Właśnie, ale po malutku i do przodu. Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego ogrogu. Naprawę wyszło cudnie Brawo !!!
Ogród Sylwii od początku :) 22:23, 10 lip 2011

Do góry
Syla napisał(a)

Jeśli sadzi się więcej bylin (np. pachysandra) na jakimś placyku to lepiej przekopać całą rabatę z dobrą ziemią, Wtedy lepiej będą rosły. Albo cały rowek można wykopać, jak np. pod lawendę. Pod większe roślinki dajemy do dołka.

Danusia mnie wyręczyła, właśnie tak robię i stąd tyle ziemi na wysypisku. Dlatego tak długo schodzi z nasadzeniami. Kopania i wywożenia ziemi jest ogromnie dużo a ręce tylko dwie

Dokładnie, najgorsze to wywożenie ziemi, ręce są chociaż dwie a kręgosłup tylko jeden
Cis - Taxus 22:23, 10 lip 2011

Do góry
To nic, najważniejsze że już wiemy
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:22, 10 lip 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Hortensja zdaje się być głodna nawozu albo lepszej ziemi, za ciasno ma. Przesadź do większej donicy w kwaśną glebę koniecznie, żeby niebieska była. Podlewaj deszczówką, nawozem niebieska hortensja.
Czy donica ma dziurę w dnie?

Donica ma dziurę,podlewam też deszczówka.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:18, 10 lip 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Hortensja zdaje się być głodna nawozu albo lepszej ziemi, za ciasno ma. Przesadź do większej donicy w kwaśną glebę koniecznie, żeby niebieska była. Podlewaj deszczówką, nawozem niebieska hortensja.

Danusiu, ta w donicy to nie moja, to Kriss.
Moje wszystkie rosną w gruncie i mają się super (i Grandiflory, Limeligt'y i Anabelki i Great Star), oprócz tej jednej "Bluebird", która wygląda teraz tak:

Co więcej - podlewam ją wyłącznie deszczówką, bo tylko taką dysponujemy ostatnio w ogóle nie podlewamy, bo ciągle pada..
Ogród Krysi 22:15, 10 lip 2011

Do góry
Wszystko, co umnie rośnie u Ciebie też będzie ok.
Ogród Krysi 22:13, 10 lip 2011

Do góry
To dobrze, że jest półcień, właśnie - hortensje będą ok, ale bukietowe nie ogrodowe, żeby z kwitnięciem nie było problemu.
Irga jest ok, pachysandra, trzmielinka, bukszpany, hortensje, ostrokrzewy, hosty, dereń "Elegantissima". Cisy Elegantissima też choć nie bedą intensywnie żółte.
Ogród Sylwii od początku :) 22:12, 10 lip 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:12, 10 lip 2011

Do góry
Ogród Sylwii od początku :) 22:07, 10 lip 2011

Do góry
Funkiowe zacisze 22:02, 10 lip 2011

Do góry
Mnie także Ale czasem sobie myślę, że aż niedobrze, że tyle jest odmian, czy to lilii czy lilowców. Ciężko się zdecydować.
Ogród Krysi 22:01, 10 lip 2011

Do góry
To fajnie, ja także poszukam jakiegoś drapaka i zechcę z niego coś zrobić.
Ogród Krysi 21:55, 10 lip 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Ostatnio ten temat wyszedł u Sebka, tylko u niego są krótkie badyle Ale też interesujący okaz do pobawienia się.
A może sobie poszukamy takich okazików i coś porobimy z nimi?

Ja wlaśnie podpatrzyłam u Sebka jak Danusia mówiłaś o zaplataniu,tylko jego są małe.
Ogród Krysi 21:49, 10 lip 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Ostatnio ten temat wyszedł u Sebka, tylko u niego są krótkie badyle Ale też interesujący okaz do pobawienia się.

Ciekawy pomysł.
Ja powiedziałam o tych witkach , bo chodzi mi taki pomysł żeby bukszpany na nożkach ogołoconych posadzić w kółeczko, lekko pod kątem i poprzeplatać, zielone poprzycinać, a środek wypełniać jednorocznymi
Ogród Babci Jasi 21:48, 10 lip 2011

Do góry
Jasne, sama jestem ciekawa jak te pomidorki i ogóreczki. Pojem sobie
Dwa czerwone dęby 21:46, 10 lip 2011

Do góry
mysza napisał(a)
Joanko , Sebku i Aniu przy kamieniu mozolna robota i trochę siły trzeba mieć w łapkach , próbowałam a M. popatrzył i powiedziałam żebym poszła sobie kwiatki głaskać )).
Boguniu i Ewo dziękuję za odwiedzinki i chęć przechadzki po ogródku , zaglądam i do Was ale na paluszkach i po cichutku .

Kochani mam prośbę , pomóżcie rozszyfrować to drzewko , czy wiecie jak się nazywa ?

gałązki lekko pokręcone , wiosną ma kwiatostany jak orzech włoski

Może morwa?
Ogród Krysi 21:45, 10 lip 2011

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies