A teraz kolejny fragment rabaty - stożki bukszpanowe z miskantami Morning Light i pytanie: czym je podsadzić? wystawa południowo-zachodnia.
Nad urodą stożków pracujemy, posadziliśmy je narazie brzydszą stroną na widoku, aby mieć to na oku, bo jak rosły w innym miejscu to właśnie od tyłu zrobiły się brzydsze i chcemy nad tym popracować
Irenko, nadrabiam zaległości w odpowiedziach te upały dają nieźle popalić nam i roślinom, ale staramy się systematycznie podlewać, choć widać, że czasami rośliny mają dość nasłonecznienia, a niestety u mnie narazie wszystko jak na patelni ceglana ściana faktycznie jest przeznaczona docelowo dla róż i bluszczu, no i dla lustra narazie jest to co jest aby chwastem nie zarosło Jak przyjdzie czas będę Was prosić o pomoc w zaprojektowaniu rabaty pod murem
pozdrowionka!
Byłam u Sebka z wizytą i widziałam samosiejki paproci. Nie wiem skąd ale u mnie jest mnóstwo bratków samosiejek. W begoniach, runiance, bukszpanach a nawet w szczelinie przy schodach . Ja je wyrywam a one znowu rosną
O rany !!!
Nawet nie przypuszczałam, że tyle osób do mnie zagląda.
Dziękuję.
Ostatnio Was troszkę zaniedbuję, bo czas na przetwory, a jak pewnie już wiecie mam na ich punkcie bzika. Wybaczycie, że jeszcze przez kilka dni będę tylko przelotnie.
Spiżarka mi się zapełnia. Ostatnio do grona ugotowanych dołączyły ogóry.
Zrobiłam kilka słoików eksperymentalnie z winogronami. Ciekawe czy będą inaczej smakowały.
Jest plusik przy wątku i też myślałem że Kasia się melduje. Pozdrawiam więc wszystkich odwiedzających w imieniu Kasi.
Zbyszku! już się melduję bardzo dziękuję za pamięć, odwiedziny i opiekę nad wątkiem podczas mojej nieobecności, to bardzo, bardzo miłe nawet nie wiesz jak bardzo.
Przesyłam serdeczności! i .... kwiatuszka