Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zielony galimatias 14:09, 19 lip 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Teresko, ciurkadełko jeszcze nie wkomponowane, ale wstępnie myślałam,, żeby je dać tutaj:

O, ja gapa! przecież pisałaś, że tu planujesz ciurkadełko

A gdzie się takie cudne ciurkadełko nabywa?

W temacie pobocznym: Anula, popieram - Bociek niech nie ściemnia, ino owo zioło załatwia. W dużej ilości, bo potrzebujących wiele
Ogród Sylwii od początku :) 14:08, 19 lip 2012

Do góry
Syla napisał(a)
natomiast urzekła mnie ta hosta - Praying Hands .... nabyłam parę chwil temu

Piękna hosta,ale jaka piękna nazwa!W pierwszej chwili myślałam,że to 'Stiletto'.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:07, 19 lip 2012

Do góry
dajana napisał(a)

odwiedziliśmy Wojsławice,; ten obszar i roślinność tam zgromadzona, zawsze wywierają ogromne

wrażenie; zachwycaliśmy się głównie drzewami, mój M. je kocha, a parę z nich rośnie u nas, choćby

daglezja, która tam sięga nieba i nie umiem sobie nawet wyobrazić, że kiedyś u nas taka będzie;

metasekwoja, mamutowce, świerki, które są takie wielkie, miłorzęby, no i magnolia parasolowata, tu

zobaczyłam, jakie to ogromne drzewo; jak rozrosną się moje 3, to strach myśleć!!

ale najbardziej zachwycałam się cedrem libańskim, jaki wielki i piękny, a szyszki bajeczne, białe

a to parę ujęć, które umieszczam u siebie, z sobą włącznie

Jakie magiczne miejsce ,a zdjecia przesliczne z twoim udziałem Irenko .Nie dziwie sie ze M kocha drzewa I nie tylko poprzez ich własne piękno Otaczajace je silne pole energetyczne wplywa na dusze , na emocje .Ich magia oddziałowuje na człowieka pobudzajac badz uspakajając, martwiąc lub ciesząc wywołuja tez mysli i uczucia ,łagodzą stresy .Długo jeszcze mozna wymieniac dobroczynny z nimi kontakt .Twój M wyczuwa to instynktownie jestem tego pewna . Piekne wycieczki sobie robicie ,tyle dobra w jeden dzień

Dajano, my tak samo jak ty myślimy o drzewach jak kiedyś się spotkamy, to będzie o czym rozmawiać, bo podobne odczucia i podejście do cudów natury; masz rację, w jeden dzień było wiele dobra ściskam cię serdecznie
p.s. a wczoraj pomyślałam o tobie, bo jadąc w gości zobaczyłam identyczny domek jak twój, od razu ty byłaś w głowie
Kubusiowo 14:05, 19 lip 2012

Do góry
Gosiu z dniu imienin życzę Ci spełnienie wszystkich marzeń

Boćkowe perypetie ogrodkowe 14:05, 19 lip 2012

Do góry

Bociek, tak cudna ta rabata, że pozwoliłam sobie jej zdjecie w moim wątku zamieścić - jako inspirację
Mogłam, prawda? Jak nie, to usunę, aczkolwiek z niechęcią wielką

Powiedz, proszę, ile ona, ta rabata ma szerokości?
Ogród na 300 metrach kwadratowych 14:04, 19 lip 2012

Do góry
EwaG napisał(a)

rzut oka w prawo (niemalże w tym samym czaie dział się ten spektakl na niebie co tęcza)

Spektakl rzeczywiście zapierający dech, można patrzeć i patrzeć....
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 13:59, 19 lip 2012

Do góry
I jeszcze kilka

A to nasz piesek na obrazie;

I w naturze. Sami powiedzcie, czy podobny.
Kubusiowo 13:58, 19 lip 2012

Do góry
kubi2000 napisał(a)

Na dowód

I maksymalne wydłużenie

Prawdziwa kocica

Gosia, wow!! bosko!
i z okazji imienin samych cudnych chwil

Kubusiowo 13:58, 19 lip 2012

Do góry
Gosia, ta rabatka taka piękna, że wrzuciłam do mojego wątku jako inspirację Mam nadzieję, ze nie masz mi tego za złe (autorstwo wskazałam):

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:58, 19 lip 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Zarosłaś Irenko kwieciem cudnym
Miłej środy

tak, powoli zarastam cieszę się podwójnie, bo i mniej koszenia
środa była super, aż podśpiewywałam sobie w aucie pod nosem

tobie miłego czwartku i mój kwiat dla ciebie
W Gąszczu u Tess 13:56, 19 lip 2012

Do góry
Wklejam, jako inspirację, rabatę z limkami - autor: Gosia z Kubusiowa:

Hosta - nn.

I rabatkę z limkami z ogrodu Boćkowego:

koscacce syberyjskie + trzy miskanty
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:53, 19 lip 2012

Do góry
Krys napisał(a)

/img]

Irenko ta rabata cudna oj cudna Ci wyszła i reszta ogrodu oczywiście też ,podziwiam i oczy cieszę

też ją lubię Krysiu, a za lat kilka będzie nie do poznania i w tle widać rabatę z rh, część ogrodu Bożenki u mnie
tam jeszcze na brzegu dołożę trawy, niższe i może jeszcze coś
Ogródkowy chaos u monitki 13:52, 19 lip 2012

Do góry
monitka napisał(a)
no toż mówię że mogę je podzielić!!!
my się tu na buziole licytowć nie będziem ...jam ci większego dłużna

takie mam

śliczne
Kubusiowo 13:51, 19 lip 2012

Do góry
Gosiek, Małgorzaty imieniny, wszystkiego najlepszego! Żeby Ci się wiodło na hektarach z dostępem do jeziora!

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 13:51, 19 lip 2012

Do góry
Zdjęcie doniczek - szt. 5 wysokość ok 5-6 cm(malutkie) - idealnie pasuja do szklarenki

I tutaj ostatnia zdobycz ze szpermarketu.....przemalowana na biało - będzie służyć nam jako paterka na owoce za duża nie jest.......
PRZED

PO

jak tak teraz patrzę to chyba jednak troszkę ją przetrę, gdzie te spiralki...........jak znajdę chwilkę to dzisiaj
Zdjęcia podpór do hortensji wstawię jak umiejscowię je na miejscu, póki co pada więc nie szybko
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:50, 19 lip 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Irenko. nstępnych, równie ciekawych setek Ci życzę

Basieńko, dzięki i znowu cudnej urody róża, nawet nie próbuję zgadywać nazwy, co tam śliczna
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:49, 19 lip 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Gratuluję 700 Irenko i róże posylam

Gosiu, dzięki za pamięć czy to może Chopin?

Nie to Schneewalzer

bardzo piękna i wygląda, że rośnie wysoko i chyba duże kwiaty; muszę poszperać w necie
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 13:48, 19 lip 2012

Do góry
A teraz odrobina miłości, nagości i piękna ludzkiego ciała....

Ten obraz robiłam juz dwa razy na prezent ślubny kolegom mojego męża. Dobrze, że ludzie się nie znają to mogłam to powielić.

Tego już długo nie moge skończyć.

A te też robiłam na zamówienie w prezencie.

Ogród na 300 metrach kwadratowych 13:48, 19 lip 2012

Do góry
Takie tam impresje ogólne dla podglądaczy. "Detale" odkładam na później.

Chyba powinna zmienić nazwę na "Ogród z dziewannami".. Dla niektórych maja złe konotacje tzw. wiejskie (jakby to było coś złego, większość roślin jest "ze wsi" ), ale u mnie bardzo "robią ogród". Przez swą wielkość, a potrafią dorosnąć do ponad 2 metrów, przyciągają uwagę.
O....! 13:48, 19 lip 2012

Do góry
marzena napisał(a)
i jeszcze raz...
pergola - po obu stronach posadziłam te róże New Dawn, no i czekam na szybszy ich rozwój i mocniejsze kwitnienie...

a tu już po przejsciu przez pergolę do 'stawku' - w tym roku grzybienie białe jeszcze nie kwitły i pewnie juz nie zdążą...

pozostałę fotki też obejrzałam i widoki nieziemskie, ale to tutaj tak dopracowane, naturalne piękno i praca ludzkich rąk, pięknie to się połączyło
pokazuj dalej, widoków masz masę i tyle ciekawych miejsc w ogrodzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies