Dajano, my tak samo jak ty myślimy o drzewach jak kiedyś się spotkamy, to będzie o czym rozmawiać, bo podobne odczucia i podejście do cudów natury; masz rację, w jeden dzień było wiele dobra ściskam cię serdecznie
p.s. a wczoraj pomyślałam o tobie, bo jadąc w gości zobaczyłam identyczny domek jak twój, od razu ty byłaś w głowie
Bociek, tak cudna ta rabata, że pozwoliłam sobie jej zdjecie w moim wątku zamieścić - jako inspirację
Mogłam, prawda? Jak nie, to usunę, aczkolwiek z niechęcią wielką
Powiedz, proszę, ile ona, ta rabata ma szerokości?
Irenko ta rabata cudna oj cudna Ci wyszła i reszta ogrodu oczywiście też ,podziwiam i oczy cieszę
też ją lubię Krysiu, a za lat kilka będzie nie do poznania i w tle widać rabatę z rh, część ogrodu Bożenki u mnie
tam jeszcze na brzegu dołożę trawy, niższe i może jeszcze coś
Zdjęcie doniczek - szt. 5 wysokość ok 5-6 cm(malutkie) - idealnie pasuja do szklarenki
I tutaj ostatnia zdobycz ze szpermarketu.....przemalowana na biało - będzie służyć nam jako paterka na owoce za duża nie jest.......
PRZED
PO
jak tak teraz patrzę to chyba jednak troszkę ją przetrę, gdzie te spiralki...........jak znajdę chwilkę to dzisiaj
Zdjęcia podpór do hortensji wstawię jak umiejscowię je na miejscu, póki co pada więc nie szybko
Takie tam impresje ogólne dla podglądaczy. "Detale" odkładam na później.
Chyba powinna zmienić nazwę na "Ogród z dziewannami".. Dla niektórych maja złe konotacje tzw. wiejskie (jakby to było coś złego, większość roślin jest "ze wsi" ), ale u mnie bardzo "robią ogród". Przez swą wielkość, a potrafią dorosnąć do ponad 2 metrów, przyciągają uwagę.
i jeszcze raz...
pergola - po obu stronach posadziłam te róże New Dawn, no i czekam na szybszy ich rozwój i mocniejsze kwitnienie...
a tu już po przejsciu przez pergolę do 'stawku' - w tym roku grzybienie białe jeszcze nie kwitły i pewnie juz nie zdążą...
pozostałę fotki też obejrzałam i widoki nieziemskie, ale to tutaj tak dopracowane, naturalne piękno i praca ludzkich rąk, pięknie to się połączyło
pokazuj dalej, widoków masz masę i tyle ciekawych miejsc w ogrodzie