Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Musisz się zalogować, aby przejść dalej.
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowe rabaty

Kolorowe rabaty

Martek 19:17, 24 wrz 2012

irena_milek napisał(a)
Marta, super zdjęcia ranne ogród cały czas się zmienia, i za radą Danusi dałabym te sliwy na pniu, też je posadziłam, niedrogie i wytrzymałe, a bordo kolor fajnie komponuje z zielenią; moje będę strzyc w kule;
a teraz wrzucam firletkę, ona się tak rozrasta, o ile zostawisz nasiona, rosiewa się, ale możesz część wywalić sadzonek, część zostawić; kwitnie fuksjowo, ja osobiście bardzo ją lubię i zadarnia u mnie gołe połacie, jako naturalna metoda przeciw chwastom

to kwiat a obok jak się rozrasta i srebrzy liśćmi

Ładne to nie widziałam takiej firletki i nie mogłam znaleźć po hasłem.
Powiedz,a to lubi tylko słońce ???
Mala_Mi 19:45, 24 wrz 2012

Firletka rośnie łądniej w łońcu, na suchszym, ale u mnie rośnie wszędzie, w cieniu też..... Ale najłądniej sie kompouje kolorystycznie i stylowo z perowskia Bo najpierw kwitnie firletka, a potem perowskia i przez jakis czas sie zazębiają....
Potem wyrzucę foto, chyba ze nie przeszkadza.... ........ a teraz zobacz jak to wygląda w całosci...... pomiędzy firletkami ma posadzone wczesne isryski niebieskie, potem kwitnie firletka, a potem perowskia....
wgrywa sie jedno może na szybko jeszcze coś znajdę.....

To od tyłu widok jak jedno przekwita a drugie zaczyna....

Minkant Morn...coś tam... ładnie wygląda na tle jasnej ściany... subtelnie...... drugi mi tu też nie pasuje.... i jak nie chesz zasłaniać okna...... to daj coś na pniu powyżej okna a na dole niziutkie........ Wilk syty i owca cała, a rabatk zrobi się bardzo elegancka.......
Oj jaka ja mądra, tylko dlaczego nie umiem zrobić sobie frontu.....
Bogdzia 20:31, 24 wrz 2012

Ja Ci rad nie bedę dawac bo madrzejsi ode mnie już to zrobili więc tylko pozdrawiam.
marzena 22:50, 24 wrz 2012

Marta, no, szefowa juz Ci rady dała...
w kazdym razie podoba mi się u Ciebie, ze sadzisz coraz więcej bylin, krzewów i kolorystyka super
Martek 00:05, 25 wrz 2012

asc napisał(a)
Firletka rośnie łądniej w łońcu, na suchszym, ale u mnie rośnie wszędzie, w cieniu też..... Ale najłądniej sie kompouje kolorystycznie i stylowo z perowskia Bo najpierw kwitnie firletka, a potem perowskia i przez jakis czas sie zazębiają....
Potem wyrzucę foto, chyba ze nie przeszkadza.... ........ a teraz zobacz jak to wygląda w całosci...... pomiędzy firletkami ma posadzone wczesne isryski niebieskie, potem kwitnie firletka, a potem perowskia....
wgrywa sie jedno może na szybko jeszcze coś znajdę.....

To od tyłu widok jak jedno przekwita a drugie zaczyna....

Minkant Morn...coś tam... ładnie wygląda na tle jasnej ściany... subtelnie...... drugi mi tu też nie pasuje.... i jak nie chesz zasłaniać okna...... to daj coś na pniu powyżej okna a na dole niziutkie........ Wilk syty i owca cała, a rabatk zrobi się bardzo elegancka.......
Oj jaka ja mądra, tylko dlaczego nie umiem zrobić sobie frontu.....

Wiesz dlaczego ?Bo komuś się zawsze lepiej doradzi niż sobie.Wiecznie jest jakaś niepewność czy to na pewno będzie dobrze itd...
Dzięki Aniu mam już teraz pojęcie jak to wygląda z firletką .Miskant olbrzymi musi być gdzie indziej został posadzony,zeby się nie zmarnował jak spartina prerjowa ,uschła przy t ))))))
Mam tego miskanta w innym miejscu i zastanawiam się czy na pewno to te same trawy.Ta druga ma mniejsze kwiatostany te wiechy .
Martek 00:05, 25 wrz 2012

Bogdzia napisał(a)
Ja Ci rad nie bedę dawac bo madrzejsi ode mnie już to zrobili więc tylko pozdrawiam.

Oj Bogdziu już mi tak wiele naradziłaś
Pozdrawiam
Martek 00:07, 25 wrz 2012

marzena napisał(a)
Marta, no, szefowa juz Ci rady dała...
w kazdym razie podoba mi się u Ciebie, ze sadzisz coraz więcej bylin, krzewów i kolorystyka super

Dziękuję Marzenko mam nadzieję,że po podpowiedziach już będzie mi łatwiej i pewniejszą ręką działać
Mala_Mi 23:04, 25 wrz 2012

Marta, możesz posadzić obok siebie dwie rózne trawy.... mi takie połączenia sie podobają
I dziki, że mnei nie prześcigałaś za zaśmiecanie wątku
A teraz do spania, bo o 6 pobudka.... grrr....
malgocha1960 23:07, 25 wrz 2012

Marta,widzę,że też lubisz wszystkie kolory swiata w kwiatach.Dla mnie wszystkie rabaty moga byc jak najbardziej wielokolorowe i nie przeszkadza mi zadne łaczenie kolorów na rabatach.
Martek 09:52, 27 wrz 2012

Bogusia napisał(a)

Dziękuję Marta za odwiedziny przepiękny ogród stworzyłaś jest tak cieplutko kolorowo pozdrawiam

Dziękuję Bogusiu za miłe słowa.
Byłam wczoraj i u ciebie