Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w budowie - nieustającej 10:55, 19 lip 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)

Jest ławeczka! Znalazłam! No nieźle ukryta.
Różaneczniki - choroby i szkodniki 10:54, 19 lip 2012

Do góry
asica napisał(a)
Witaj Magjo. Spójrz kogo spotkałam dziś w ogrodzie.

Jak się toto nazywa i jak szkodzi? Nie widziałam niczego takiego u mnie, ale wolę poznać przeciwnika przed ew. walką
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 10:53, 19 lip 2012

Do góry
zuza12 napisał(a)
Betysiu, nie dobijaj nas takimi widokami. Lawenda z trawą super się komponuje, myślę, że niejedna z nas zaryzykuje i spróbyje przetrzymac ta złotowłosa. Super klimatyczna ta Twoja drewutnia, a figa powaliła mnie z nóg. My równiez mamy w naszym ogrodzie figę. Mąż posadził ja w tym roku

Juz nawet ma owoce

Rośnie w słonecznym i zacisznym miejscu za drewutnią. Powiedz mi tylko kiedy waidomo,że owoce nadają sie juz do konsumpcji.

Kochana jakaz piekna figusia!!!!!!
to bardzooooooooooooo duze drzewo bedzie, tz u mnie takie bylo i M trosze przycinal ( ja bylam bardzooo przeciwna ale stanowczo mnie zignorowal w tej kwesti co do dzisiaj mu wypominam ) .
Jak pamietam to figi zaczynaja sie od sierpnia... na poczatku sa zoltawe az beda calkiem ciemno fioletrowe, prawie jak sliwki wegierki ... musza byc mieciutki w dotyku i skorka latwo odchodzic ( zaczynasz obierac palcami od ogonka) a jak juz sie dostaniesz do srodka....to juz koniec, RAJ, EDEN, jakkolwiek by to zwal !
bede trzymala kciuki za wasz skarb, by rosl w sile i dal rade na polskiej ziemi!!!!!!!
Ogród w budowie - nieustającej 10:48, 19 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)

I w tym momencie nie wytrzymałam i zawyłam!!! A moje to co?!!! na trzy- kwitnie pół!!! Dlaczego??
A tak im dogadzam!!
Gabrysiu -pienkne som !!

Celina, co z tego że piękne, jak tak mało.
Ogrodnik mimo woli 10:47, 19 lip 2012

Do góry
Pierwsze dwa katy hibiskusa (ketmi) ..

I nowe lilie....

A miałąm tylko zajrzeć na 15 minut.... starciłam godzine....... zmykam...bo inaczej nic nie zrobię..... więcej fotek nie pokażę z braku czasu.......
Ogrodnik mimo woli 10:44, 19 lip 2012

Do góry
Pokickało się i całą w kwieciu..

I jakieś tam z ogrodu

Ogrodnik mimo woli 10:42, 19 lip 2012

Do góry

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 10:41, 19 lip 2012

Do góry
Betysiu, nie dobijaj nas takimi widokami. Lawenda z trawą super się komponuje, myślę, że niejedna z nas zaryzykuje i spróbyje przetrzymac ta złotowłosa. Super klimatyczna ta Twoja drewutnia, a figa powaliła mnie z nóg. My równiez mamy w naszym ogrodzie figę. Mąż posadził ja w tym roku

Juz nawet ma owoce

Rośnie w słonecznym i zacisznym miejscu za drewutnią. Powiedz mi tylko kiedy waidomo,że owoce nadają sie juz do konsumpcji.
Ogrodnik mimo woli 10:40, 19 lip 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Dlaczego mi do tego Rzeszowa tak nie po drodze

Agnieszko.. to zależy którędy się jedzie..... mam koleżankę, która z Rzeszowa do Tarnowa jeździła przez Szklarską Porębę Tarnów jest w stronęKrakowa ok 70 km od Rzeszowa

Pomieszało mi się co wstawiałam... teraz jest chyba najbardziej kolorowa pora roku u mnie ....

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 10:38, 19 lip 2012

Do góry
ell napisał(a)
Kilka fotek zrobionych rankiem.

Słonecznie

Śliczne te Twoje słoneczniki
Ogrodnik mimo woli 10:36, 19 lip 2012

Do góry
Dla Ani MOnte przerz/żedzony busz.. czyli wycięte co najmniej 3/4 ..

Ogrodnik mimo woli 10:33, 19 lip 2012

Do góry
Trawnik co ma 17 dni, do sierpnia, nie będzie najpiękniej...

I wsiowe..

Rododendronowy ogród II. 10:26, 19 lip 2012

Do góry
Celinko, masz rację robiłam już u Finki zakupy, wszystkie wspaniałe i nadal się wybieram na zakupy do niej Tomek ma też pewnie super ofertę, ale po prostu nie miałam okazji z niej skorzystać i to tyle; a przecież mam prawo napisać, że o godz. 16 nie było nic ciekawego, bo pewnie już co najlepsze, zostało wykupione
Przepraszam Bożenko, ze to nadal u ciebie
Będąc u Finki, wpadnę i do Tomka, pozdrawiając ich i robiąc zakupy
I myślę, że na tym ten temat trzeba zakończyć

dla ciebie Bożenko kwiatek, bo się za bardzo rozgościłam u ciebie

Ogródek Anity 10:25, 19 lip 2012

Do góry
Anita1978 napisał(a)
A co do perukowca to byłby większy gdyby moja Luna go nie połamała witając mnie radośnie oto winowajczyni:

Piękna i bestia z niej. Widzę, że też kocha wodę. W takim razie jednak odradzam Ci urządzanie oczka wodnego w miejscu rabaty z bonsai. Lepsze jakieś mniejsze ciurkadełko ze żwirem i kamieniami. Mnie osobiście najbardziej podobałaby się w tym miejscu taka piętrowa rabata z niższych odmian traw. Posłałam Ci linka, gdzie możesz znaleźć spory wybór. Ja już u nich kupowałam i wszystko ok.
Ogrodnik mimo woli 10:25, 19 lip 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
Aniu, ptaszki mają super myjkę u Ciebie, widok ze wsiowego boski, nie ma co trzeba to zobaczyć i zrobić foto.

W twoim obiektywie wszystko bedzie 10 razy piekniejsze.... ciekawa jestem widoku mojego ogrodu Twoim okiem
A teraz moim oczkiem..
moje słoneczka..'

Ogrodnik mimo woli 10:23, 19 lip 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ania, Ty jesteś oryginalna a "wszystko co oryginalne lepsze: dżinsy, płyty, no i Ty." - to cytat z "Ani mru mru" z wampirkiem Tofikiem).
Kwiatki na dzień dobry - ale nas rozpieszczasz. Ja puściłam z dymem garnek do weków, pasteryzowałam dżem z agrestu do babeczek i zasnęłam. Nad ranem wybuchło i zaśmierdziało obierkami dla świń. Kuchnia do malowania. Masakra.

Cholerka.. tragicznie śmieszne....... szkoda, ze nie było tego w kabarecie.....
A z kabaretów lubię jeszcze Neonówkę.. najlpesze jest Niebo (ale trzeba oglądac wersję bez cenzury) .......
Dla zaglądajcych jeszcze kilka foteczek i zwiewam, bo moze się nie przypali, ale pod nogami się pali....
wpadłam rano do ogrodu (po odwiezieniu mamy na dworzec).. kilka fotek.. i jak mam wstawić tylko kilka.. jak nie mogę się zdecydować które.. potem krzyk, że ile to ja stron natrzaskałam.. o ja biedna i nieszczęsliwa....
Może mało kwitnie, ale oko cieszy....

A to dwie różne kępy w różnych miejscach... te floksy są obłędne.. w przyszłym roku jak będę rozwalać wsiowy.. to posadzę ich więcej.....

I kolorowy zawrót głowy
Hosty przygarnę 10:18, 19 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Lecę do Twojego wątku, zobaczyć, co to mogłoby być

Faktycznie, zielonej nie widzę
Wiesz, może ja fotkę zrobię, żeby pokazać, bo może wyobrażasz ją sobie jakoś inaczej? Taka zwykła zielona, tylko kępa duża, to i liście duże

Ta na drugim planie, żurawki dopiero nabyte, nie do oddania (tak na wszelki wypadek nadmieniam)

No i fajna podoba mi sie a co TY bys chciała w zamian ???
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 10:15, 19 lip 2012

Do góry
zuza12 napisał(a)

oj jak smacznie i ...lawendowo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dziekuje za odwiedzinki i oby do piatku !!!!!!!!!!!!!
czekam na zdjecia kociczki!!!!
pozdrawiam upalnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wczoraj miałam niezły ubaw, bo nasza Kicia jest tak żywym kociakiem, że w żaden sposób nie mogliśmy zrobić jej zdjęcia. Jeszcze jak zejdą się razem z psem, to już nie sposób ich ogarnąć. Po wielu próbach, udało się. To dla Ciebie Betysiu. Ania też lubi koty, więc liczę, że tutaj zajrzy. Nasza Kicia jest mieszańcem kota syberyjskiego i dachowca, dlatego ma trochę dłuższą i bardziej puszystą sierść.

Tutaj ulubiona zabawa z firankami w salonie

Tutaj trochę się zmęczyła i szukała wytchnienia na tapczanie przy podusi

Ato drugi rozbójnik w naszym domu - Speedy

oj DZIEKUJE slicznie !!!!!
jakiez cudenko z niej
zakochalam sie od pierwszego wejrzenia
uwielbiam ja !!!!!!!
psiunia oczywiscie tez slodki ale ja to kociara jestem!!!

a warzywnik- BRAWO!!!!
pozdrwaiam goraco !!!!!
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 10:09, 19 lip 2012

Do góry
AniaK napisał(a)
Ależ wielkie pomidory i ogóraski i jak dużo. I jeszcze czarodziejskie samorobiące się przetwory .

Aniu te przetwory same to znikają ze spiżarni. Robić niestety same się nie chcą. Zaczyna się pracowity okres w kuchni. Nie wiem jak ja to zrobię, bo za tydzień juz wyjeżdżamy na dwa tygodnie i boję się, że moja mama nie podoła z tym wszystkim i część przetworów bedę musiała odpuścić.

Pomidory ledwo mieszczą się na gałązkach

Na patisony jeszcze czas

Ale cały czas zbieram maliny i zaczęłam zbierać borówki. No i ogórki obrodziły. Mam zamiar wypróbować jeszcze kilka przepisów na sałatki w roli głównej z ogórkiem.

A tutaj znalazłam zdjecie mojego warzywnika w 2010r. Tak było

A tak jest teraz:
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 10:07, 19 lip 2012

Do góry
Mam z tyłu za domem od strony północnej taką donicę przyklejoną do okna kuchennego. Kompletnie nie wiem, jak ją zabezpieczyć od środka, tzn. czym wykończyć i co w niej posadzić, żeby było ładnie praktycznie przez cały sezon
Może ktoś widział podobne rozwiązanie i mi podpowie, co można z tym zrobić?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies