Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy.

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy.

jotka 14:20, 24 wrz 2012

Zuziu, Ty masz niezłą ekipę do pracy w ogrodzie

A trawnik na wiosnę odwdzięczy sie wyglądem za te zabiegi. Ja muszę u siebie zrobić teraz jeszcze dosiewkę. U mnie co prawda tylko trawa, a nie trawnik, ale zawsze to ...
zuza12 14:32, 24 wrz 2012

Jolu nie wszyscy są tacy chętni do pomocy. Zwłaszcza młode pokolenie sie ociąga. Jedyny argument to brak obiadu. Zawsze mówię, że nie ma sprawy ja sama zrobię to co jest do zrobienia, ale obiadu dzisiaj nie będzie. Od razu biegną do pomocy.
zuza12 14:40, 24 wrz 2012

Kochani,
jutro wyruszam do Wrocławia, więc nie będzie mnie z Wami do piątku. Jak wrócę to bedzie dużo do nadrobienia. Mówię Wam wszystkim do zobaczenia i wrzucam trochę słońca w kwiatach.

Milka 17:40, 24 wrz 2012

Zuzia, i nic nie dałaś znać wcześniej!! spotkałybyśmy się!!
betysia 07:15, 25 wrz 2012

Zuzko...mam nadzieje,ze wyjazd udany i czekamy na Ciebie w piatek!!!!!!
ale tak podgladam i ilez prac wykonanych....wszyscy pracuja jak pszczolki...brawo!!!!!
pozdrawiam cieplutko i do zobaczenia po powrocie!!!!!!
zuza12 10:27, 28 wrz 2012

Irenko - nie umawiałam się, bo o szkoleniu dowiedziałam sie w ostatniej chwili i nie wiedziałam jak będę dysponować czasem. I nie jechałam sama tylko z koleżankami z pracy, więc nie było sensu cokolwiek planować. Innym razem będę pamiętać o Tobie.

Betysiu - dziękuję za odwiedziny. Wyjazd był udany, bo ekipę w samochodzie miałam udaną. Wyjazd był z przygodami. Do Wrocławia wyruszyłyśmy droga ekspresową S3. Jechało się super. Jakieś 60 km przed Wrocławiem GPS kazał nam skręcić w jakąś podrzędna drogę. Dziewczyny w śmiech, że nasz hotel pewnie w lesie stoi, bo z planu wynikało, że jest na obrzeżach miasta. Droga nie była najgorsza, bo ruchu na niej praktycznie nie było. Na dworze zaczyna się ściemniać a nasza droga coraz węższa. Jedynymi spotkanymi pojazdami są rowerzyści. Na tylnym siedzeniu panika i nagle - skrzyżowanie i jakaś cywilizacyjna droga. Dojechaliśmy na miejsce.
Miałam dość jazdy i wrażeń. Marzyłam o prysznicu, gorącej herbacie i poduszce pod głową. Hotel wyglądał bardzo przyzwoicie. Zaproszono nas na powitalne drinki. Więc decyzja krótka - pół godzinki na ogarnięcie się i jesteśmy w barze. Wszystkie pobiegły do swoich pokoi i ja też. Wchodzę, wciskam kartę do czytnika a tam egipskie ciemności. Skończyło się na zmianie pokoju. Zdążyłam na drinka. Wyjazd służbowy, więc i rozmowy przy drinku służbowe. W miłej atmosferze udałyśmy się do pokoi. No wreszcie prysznic. Odkręcam wodę - brrrrrr zimna. Znowu telefon na recepcję i miły głos informuje mnie, że mam odkręcić kran i zaczekać 5 min. Czekałam 15 min. I teraz wiem dlaczego ten hotel taki drogi, bo rachunki za wodę są ogromne. W dobie oszczędności i takiego nacisku na ochronę środowiska tam dalej Ameryka. Zresztą szkolenie o zgrozo było z ochrony środowiska.
Droga powrotna też była wesoła, bo przegapiłyśmy zjazd do Szczecina. Najpierw zdziwiłyśmy sie, że cos za dużo wiatraków przy drodze. Potem zobaczyłyśmy niemiecką Policję - no i wszystko sie wyjaśniło. Byłysmy jakieś 12 km po stronie niemieckiej.

Towarzystwo ubawione szczęśliwie wróciło do domu i wszystkie chętnie piszą się na następny wyjazd.

zuza12 10:44, 28 wrz 2012

To jeszcze kwiatowy akcent Wrocławia.

Diana 12:33, 28 wrz 2012

Zuza no to miałaś bardzo ciekawy wyjazd służbowy
hotel naprawdę wart polecenia - hahahah
Atmosfera w samochodzie musiała być bardzo radosna jeśli wylądowałyście poza granicami państwa
pozdrawiam
zuza12 12:38, 28 wrz 2012

Cześć Diana.
Sam wyjazd był super, a w samochodzie siedziały cztery gaduły które nie pilnowały drogi i zagłuszały głos Hołowczyca w GPS.
ell 13:06, 28 wrz 2012

Zuza ale masz kociaka wdrapywaka - uśmiałam się