Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:58, 24 sie 2012

Do góry
i miłego czekania na wieczorny serial.....

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:56, 24 sie 2012

Do góry
Będzie nowa trawka

Niezawodne petunie

Moja królowa

i królewna Kordylina

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:54, 24 sie 2012

Do góry
W każdym razie w ogrodzie nie mozna sie nudzić, cos usycha ,coś kwitnie , nornica robi kopczyki, a trzmieline cos podjada

Hibiskus kwitnie

Berberys ma sie dobrze

Skromny pięciornik, bardzo go lubię

Ogród średniowieczny i nie tylko 08:53, 24 sie 2012

Do góry
Dzisiaj trochę fotek. Na początek to coś co ma być rabatą angielską - kiedyś Zakwitły drugi raz ostróżki co mnie bardzo ucieszyło bo jest ich znacznie więcej teraz i chyba wysiały mi się też naparstnice - będzie ich dużo jak przetrwaqją zimę
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 08:53, 24 sie 2012

Do góry
Nie potrafię zmniejszać zdjęć,a nie mogę natrafić na dzień dobroci dla zwierząt u syna i długo muszę czekać na wgranie jednego zdjęcia,co jest bardzo denerwujące,ale musze to zmienić.

Zielony galimatias 08:53, 24 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

lewa strona ... zielona rabata ... na wprost 24mb ... o i w teraz widzę, że w zasadzie to z4 jest proste a naprostować można prawą stronę co na szybko i jakimś cudem zaznaczyłam na czerwono ...

żółta linia to ma tylko zwracać uwagę na równoległość stron ...

Izuniu.. o niebo lepiej ...

Zielony galimatias 08:51, 24 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Zobaczcie sami Poniżej propozycja Marzenki:
kulisto-falista

Teraz ulega modyfikacjom..
tzn. uwzględnia stan zastany i stan oczekiwany jak i ewentualne zmiany..

Graby nie takie jak u Marzenki... To miałyby być takie strzyżone drzewa - z płaską koroną... dałyby nieco cienia na tarasie....

Opcja kwadratowa ...- raczej z niej na razie zrezygnowałyśmy, ale kto wie...

Dla porównania moje rokokoko renesansowe

Wszystkie linie rabat będą - niezależnie od projektu końcowego- w większości otoczone obwódką bukszpanową. Nawet być może nieco dziwne rokokoko i esy-floresy w obwódce wyglądają pięknie.... a strzyżenia wyostrzają jeszcze formę..
To tak gwoli wyjaśnienia mojej wizji...

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=305816
http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=210279
http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=311145

Ev, ściągnęłam blizej te wersje, żeby daleko nie szukać. Zaraz przybliżę te Twoje ostatnie dzieło.
ogrodoweimpresjejolki 08:50, 24 sie 2012

Do góry
Na dzień dobry dla posiadaczy abonamentu i chętnych jeszcze nie zdecydowanych

Pogaduchy skowronków 08:48, 24 sie 2012

Do góry
Wstał bardzo upalny dzień, ciężko będzie przetrwać. Codziennie nękają nas po południu burze. Wczoraj znów nas postraszyło ale przeszło bokiem pozostawiając piękną tęcze. Pozdrawiam Skowronki z gorącego Podkarpacia.

Dla odmiany czas na zmiany... 08:43, 24 sie 2012

Do góry
byłam u Ciebie już, ale nie pamiętam, czy się wtedy witałam, więc na wszelki wypadek od tego zacznę

beta napisał(a)
dziewczyny to jest zielony ! na 100%
u mnie też cytrynka-limonka ehehehe ale ślicznie Ci wyszedł domek ... tzn Tobie i Twoim mężczyznom oczywiście

beta napisał(a)

Madziu tuje byłyby jeszcze ładniejsze gdyby nie Pan Sikacz

o jaki ładniusi Pan Sikacz wymiziaj za uszkiem! marzy mi się wilczurek, no ale przy mojej trzy-sztukowej ferajnie to nie ma takiej opcji już

beta napisał(a)
dzis walczyłam z rabatką niby pod różankę

najpierw było tak

aż na końcu wyszło cos takiego

ohoho to się troszkę narobiłaś! Ale efekt świetny!
co do wymiany ziemi, to Danusia w artykule o sadzeniu (o tu: https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/283-latwe-ogrodnictwo-jak-sadzic-drzewa-i-krzewy ) pisała o tym, że najważniejsza jest ziemia w dołkach, więc chyba nie musisz całej wymieniać..
a masz już jakiś pomysł co tam nasadzisz?
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 08:39, 24 sie 2012

Do góry
Fajne bransoletki Reni

U mnie ostatnio powstała tylko kopertówka.

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 08:36, 24 sie 2012

Do góry

Zimozielony ogród przy białym domu 08:35, 24 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dzisiejsze poszukiwania zakończyły się sukcesem, są świerki i tuje Aureospicata. A to jest fotka - mój faworyt dnia

chciał się chłopak "przejechać", to jedzie,
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 08:29, 24 sie 2012

Do góry
Aniu,hortensja,o która pytasz to wanilka juz prawie cała przebarwiona,jedna z moich ulubionych po limelight i pinky winky.

Maju,warto to zmienić.W ubiegłym roku miałam tylko 9 ogrodowych,które kwitły mi tylko kiedy kupiłam,a teraz na te 9 sztuk kwitnie na jednym krzaczku dwoma kwiatkami.Zaczęłam pod wpływem Bożenki Babopielki deczko interesować się bukietuwkami i mam ich już 18 sztuk.Nie mam już miejsca na nasadzenia,ale nie mówię stop.

Eliza,pamiętaj,ze apetyt rośnie w miarę jedzenia i tak samo jest z hortensjami.

Irenko,z małżem,jak mówisz,nieraz mozna się dogadać,tylko te dni dobroci dla zwierząt mogłyby być częściej.

Ewa,marzenia spełniają się,swoje spełniłam 3 lata temu w wieku prawie 50 lat.Długo czekałam,ale warto było i chciałabym,zeby ta bajka trwała wiecznie,chociaż często jestem zmęczona,bo robię wszystko sama od a do z ,bo reszta rodziny ogród nie traktuje jak swoja bajkę.

Ogród Magdalenka 08:23, 24 sie 2012

Do góry
Gratulacje Madziu

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 08:14, 24 sie 2012

Do góry

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:14, 24 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Dziewczyny fotka zakupowa będzie jutro. Czekałam na tą Finkę i czekałam, potem rozsypałam dolomit pod lawendy i perukowce, przycięłam brzydkie listki żurawkom, ciemno się zrobiło i znowu czekałam... No z przygodami, ale dziewczyna dotarła cało, choć zmęczona okrutnie... Wpadła i wypadła, zaledwie 1 fotkę mamy, po ciemku i tak na szybko Finka ma nowy kolor włosów - baaardzo twarzowy

Superowo!!!! a drzewko....?
Ogród... reni 08:08, 24 sie 2012

Do góry
Wczoraj "walczyłam" w ogrodzie zmieniam rabatę na środku ogrodu... wywaliłam pigwowca, przesadziłam rozchodniki w jedną kępę, hosty i dosadziłam żurawki.
Pokażę jej fragment bo jeszcze nie dokończona , zostały puste miejsca i myślę co dosadzić... przydałby się jakiś kolor bo rabata jest teraz "zielona" jedyny akcent kolorystyczny to żurawki

Ogródek Goniak 07:59, 24 sie 2012

Do góry
Cześć Hanuś, miło, żeś wpadła
Ten powojniczek kwitnie nieprzerwanie od czerwa do jesieni i ogólnie jest bezobsługowy, podobnie jak inne bylinowe.
Z takich sprawdzonych odmian (godnych polecenia) mam jeszcze powojnik Albina Plena Purpurea, co prawda nie bylinowy ale również bezproblemowy w uprawie i kwitnący obficie przez cały sezon.

Rododendronowy ogród II. 07:59, 24 sie 2012

Do góry
Moje pewnie już ostatnie kwiaty jeziorkowe zostawiam wszystkim odwiedzajacym i życzę miłego dnia.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies