Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

monteverde 00:17, 24 wrz 2012

owocniki dzikiej calii (jest pod ochroną) wyglądają jak obrazki włoskie rośnie na terenach bagiennych
jezioro w środku lasu nad którym zbierałam koźlarze, nazywa się chyba Upadek, ale nie jestem pewna, muszę sprawdzić
no i sam las, jest piękny w lesie towarzyszyła nam siostra mojego Gingera, Fuga pomagała szukać grzybów

monteverde 00:38, 24 wrz 2012

Pokażę jeszcze drugi olbrzymi staw, otoczony ścianą trzciny jak murem super to wygląda staw jest bardzo głęboki, właścicielami są karpie i inne ryby , których właściciel nigdy nie łowi
na stawach są całe kępy kolorowych lilii, niestety kwitły już tylko pełne różowe
a tu coś dla Roberta
część posesji jest obsadzona krzakami dzikiej róży z której robione są konfitury
pamiętam jak właściciele nie całe 12 lat temu sadzili te brzozy i inne drzewa, jak to wszystko urosło

monteverde 00:40, 24 wrz 2012

aldonaz napisał(a)
Jak ja uwielbiam chodzić na grzyby. U nas w tym roku posucha, znalazłam tylko dwa koźlarze w moim lasku brzozowym.

Ja też Aldonko jestem zapaloną grzybiarą, a miałam dzisiaj odpoczywać w pieleszach domowych, ale wyszło słonko i postanowiłam pojechać do lasu
monteverde 00:42, 24 wrz 2012

Klamber napisał(a)
Widzę że nie próżnujesz, wpadłem zobaczyć świtośliwe i trzmielinę a tu na grzyby się nadziałem, smaku mi narobiłaśPokazałem dynie. pozdrawiam.

Robert jutro wstawię, wróciłam po 19.00 było zbyt ciemno nazywa się świdośliwa lecę obejrzeć te dynie
monteverde 00:43, 24 wrz 2012

Megi napisał(a)
Ale grzybki, a ja właśnie dzisiaj grzybową ugotowałam z zeszłorocznych suszonych, uwielbiam grzyby pod każdą postacią

Ja też, to zapraszam jutro na świeże Megi, będzie Ewelinka
monteverde 00:54, 24 wrz 2012

to chyba Westerland, ale moja przyjaciółka nie przywiązuje do nazw wagi jak nasza Ania pięknie pachnie
dziękuję za cierpliwość
MarekW 09:40, 24 wrz 2012

Aniu ja z pytaniem. Otóż co mam zrobić z sadzonkami pędów róż w butelkach zostawić tak na zimę czy jakoś je jeszcze okrywać? Zauważyłem że choć liście opadły to pędy są żywozielone i pąki już puszczają młode listki.
anula_wn 09:59, 24 wrz 2012

Aniu,
miałaś piękny dzień a zbiory cudne !!! uwielbiam zapach suszonych grzybów .....
a okolica, domek - bajkowo. Cisza, spokój - tak jak lubię !

miłego dnbia i tygodnia !
anula_wn 09:59, 24 wrz 2012

się zdublowało....
monteverde 10:31, 24 wrz 2012

MarekW napisał(a)
Aniu ja z pytaniem. Otóż co mam zrobić z sadzonkami pędów róż w butelkach zostawić tak na zimę czy jakoś je jeszcze okrywać? Zauważyłem że choć liście opadły to pędy są żywozielone i pąki już puszczają młode listki.

Marek rozumiem , że plastykowa butelka jest nasadzona na pęd i mocno siedzi w ziemi?korek ma być odkręcony a otwór nie za mocno zatkany sianem lub słomą coby powietrze tam docierało i to wszystko, niczym więcej nie musisz okrywać dzisiaj zrobię zdjęcie i pokażę, na razie piję kawkę położyłam się ok.
4.00 pozdrawiam
Marek przesyłam zdjęcie instruktażowe