Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zielony Punkt - ogród Finki 08:42, 18 lip 2012

Do góry
to już uzależnienie english edges

jak tylko wyschnie trawa idę kosić i przycinać....tymczasem kawa i inne uzależnienie...ogrodowisko

na pierwszym zdjęciu jeszcze nie przycięte - te są z 10 lipca
Ogród Leny. 08:38, 18 lip 2012

Do góry
Agnieszko zapraszam więc
Anula ano taki śmieszny krzew o błyszczących listkach i owłosionych piłeczkach
Światło w swoim ogrodzie uwielbiam..w Twoim również

Ana bonsai gęstnieje już chyba czwarty sezon i w zasadzie ścinam mu tylko górę na płasko

Pocarol na betonowym placyku plan mam taki: kostka granitowa,a na niej ławeczka minimalistyczna też z granitu...prosta półka wsparta na granitowych bloczkach....na kostkę ma wchodzić bluszcz.....pod kontrolą Musi być skromna i prosta bo wokół dużo się dzieje
Tutaj mi się podoba:

Zdjęcia z "GAP Photos"

Ale to oczywiście wiąże się z pracą dla mojego M...który póki co czasu nie ma...poczekam.
Druga opcja to wymarzona ,prosta ławeczka z drewna egzotycznego ,szara...

Irenko dziękuję - to miłe co piszesz

Aga nowa rabata nie zaczęta ale trawa skoszona - reszta musi poczekać do następnego tygodnia

Mira to Allium senescens montanum var. glaucum - czosnek skrętolistny

Ogród u stóp klasztoru 08:00, 18 lip 2012

Do góry

Zakradłam się do Twojego ogrodu i to mnie zachwyciło - piękna kompozycja i doskonałe zdjęcie Alino, idę buszować dalej...
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 07:54, 18 lip 2012

Do góry

Jakie to śliczne Diano, uroczy bukiecik, tak lubię jak na stole taka ozdoba zachwyca... U mnie też często coś w wazonie, ku uciesze kota co natychmiast łapką kwiaty wyciąga i wpycha mordkę do środka, żeby się napić : )
Ogród Leny. 07:46, 18 lip 2012

Do góry

Chmm, nie sądziłam, że można tak ukształtować tuję! Bardzo pomysłowo. I podoba mi się kamienny krawężnik ułożony akurat w kąt prosty, wiem, że popularne są linie półokrągłe, ale tu bardzo dobrze wygląda właśnie tak.

A guzikowiec? Pierwszy raz widzę taką śmiesznostkę : )
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 07:42, 18 lip 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ta bursztynowo-miodowa jest cudowna. Z czego ona jest zrobiona, ze szkła?

Tak Ewciu, to oryginalne kule rybackie z Norwegii, do sieci rybackich
Lecę w kulki... 07:41, 18 lip 2012

Do góry

O ! Akt tworzenia godny uwagi, ten ornament przecież najważniejszy bo nadał całości wyrazu i lekkości. Pięknie i kobieco...
Mój kawałek raju 07:13, 18 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
to jeszcze kilka fotek, bo po tych deszczach miałam dzisiaj śliczną pogodę
Chaber Black Ball

Ta jeżówka jest nisamowita!!!, kupiłam na allegro wiosną zeszłego roku prawie taką sama ale nazwa inna, i na razie mocno mie rozczarowuje.. Twoja spowodowała ze wyszłam do mojej popatrzeć na nią ..pomyślec może nawozu dorzucic... zrobię jej potem zdjęcie, chociaz razem z Twoją nie powinny raczej występowac bo moja od porównania musiałaby się mocno czerwienić..
Długo u Ciebie rośnie? Może ja po prostu czekac cierpliwie muszę?? Jej kwiaty wyglądają jak futrzaki malutkie!!
Różany sezon 2012 07:11, 18 lip 2012

Do góry
Eden Rose

That's Jazz

Leonardo da Vinci

Dainty Bess
Różany sezon 2012 07:05, 18 lip 2012

Do góry
miniaturka NN

Queen Elizabeth

NN

Princess of Wales

Lilie - Lilium 06:49, 18 lip 2012

Do góry
Piękne lilie macie aż miło popatrzeć. U mnie wiele w tym roku zmarzło ale parę zostało.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 05:05, 18 lip 2012

Do góry
Witajcie,
Agata, Maja, Bogdzia, Kasia, Sylwia, Gosia, Celinka

bardzo dziękuję! cieszę się że Wam się podoba Dom budował tutejszy majster starej daty, praktycznie 1 człowiek... niestety już nie żyje.
Podpuszczkę kupują, dodają do mleka, gotują i po jakimś czasie powstaje ser. Taki dziwny, z równomiernie rozłożonymi małymi bąbelkami, ale smaczny. Mniej lub bardziej słony, ze świeżymi pomidorkami i chlebem pyszny.
Wczoraj byliśmy we młynie w Dolistowie, młyn staruteński, z 19go wieku, wpisany w rejestr zabytków, drewniany budynek gontem kryty.

Jedzie się tam przez most na Biebrzy:

Sam młyn:
http://www.atrakcjepodlasia.pl/atrakcje-dolistowo-stare.htm

Chaty po drodze:

Wieża widokowa - stąd można wypatrzeć łosia:

Też zaglądam ludziom przez płoty, niesamowite ale utaj bardzo wiele kwiatów to te jednoroczne, w byliny ubogo. Dużo pracy takie ogródki wymagają. I każdy ma obowiązkowo warzywnik - spoooory!!

Pozdrawiam serdecznie, idę coś chapnąć i w drogę
Moja Oaza spokoju 02:34, 18 lip 2012

Do góry
Witaj Tinko czy ten orlik ma taki biskupi kolor? czy to gra światła? jaka to odmiana hortensji? i jaka to odmiana liliowca? a w ogóle zmiany widoczne i to bardzo, a czy te zdjęcia są wszystkie z tego roku, bo zauważyłam kwitnącego astra divaricatusa, który zaczyna kwitnienie we wrześniu pozdrawiam
Lecę w kulki... 02:06, 18 lip 2012

Do góry
Nie wiem skąd mam dziś tyle energii.....???
ale na zakończenie...co by nie tak twardo się spało...po tych kamieniach, które pokazałam...
rojnik...

i kolejny buziak dla Sylwii...tyle radości mam z tych host...

...dobranoc.....
akurat !!!
Dzień dobry
Lecę w kulki... 01:59, 18 lip 2012

Do góry
....a tu akt tworzenia.....hi, hi ,hi....

...na początku mój....

potem inni się męczyli....hi, hi , hi....
wredna jestem....
Marzy mi się Siedlisko.... 01:58, 18 lip 2012

Do góry
Monteverde oczywiście nie było nazwy, jak mnie to denerwuje. Ale podejrzewam, że one są skarlane, żeby nie bujały w donicach i w przyszłym roku prawdopodobnie będą miały normalne wymiary, ale zobaczymy.Takie niższe właściwie lepiej by mi pasowały
A wstawię je, niech u mnie też świecą

Mam nadzieję, że jutro znajdę dla nich miejsce to wstawię w całej okazałości.
Lecę w kulki... 01:53, 18 lip 2012

Do góry
...no i zaległy bruk
Bruk jak bruk...nic specjalnego w moim przypadku...
jak by to był granit....to co innego...,
znienawidziłam kostkę granitową kilkanaście lat temu...jak wybrukowali Plac Wolności w Rybniku...
Wtedy chodziłam dużo w szpilkach i jakbym dorwała tego co wpadł na ten pomysł...to nie ręczę za siebie, że nie skręciłam nogi....to cud !
...teraz z nienawiści do miłości.....
M chciał granit, ale pierwsze chodniki były zrobione przez nas jakieś 5 lat temu...
praktyczna strona mnie stwierdziła, że szkoda kasy....bo już coś jest....a teraz żałuję, że się nie dałam namówić....
...tylko ten mech.....przy granicie, fuga syntetyczna straaaaasznie droga......
proszę oto.......kostka przemysłowa......w roli głównej
Najpierw portret.....

teraz cała sylwetka

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 01:47, 18 lip 2012

Do góry
Piękny ten bukiet, tez mam dużo różowego w ogrodzie bo i tawułki i lilie i jeżówkę Double Delight, ona jest bardzo wdzięczna delikatna i nie wysoka, tylko monardy nie mam
a rabatka z jeżówką super
Dobranoc Dianko
Mój 4 arowy azyl... 01:32, 18 lip 2012

Do góry
No właśnie ten mój śniedek z doniczki siedzi jak na "tureckim kazaniu" i ani myśli zakwitnąć ,psubrat jeden Basiu jak będziesz walczyła z rudbekią to ja chętnie się kawałeczkiem zaopiekuję ale jak te rośliny dalie czy mieczyki maja zakwitnąć jak mi bulwy i cebulki gniją w ziemi od tego deszczu pamiętasz Basiu moją dalie Polkę, też zgniła, a przechowała się przez zimę bardzo ładnie, mieczyki narazie mają kilka pędów kwiatowych tylko, no trudno, zobaczymy jak będzie dalej, jak zamykałam dzisiaj folię to było w środku tylko 15 st., ale lato niech to ..... na pamiątkę zostawiam muszę kupić drugą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies